Krimu se obetajo velike spremembe in to že v prihodnjih tednih. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Krimu se obetajo velike spremembe in to že v prihodnjih tednih. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Tone Tiselj
Tone Tiselj želi še pred koncem letošnje sezone že sestaviti moštvo za novo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Čeprav bo to tekma bolj ali manj le za prestiž, pa trener Krima Tone Tiselj računa na pravi pristop svojih igralk. To pa kljub dejstvu, da tekma ne odloča o ničemer več in da je že jasno, da bosta (vsaj) dve igralki - najbrž Kristina Bille-Hansen in Gorica Aćimović - takoj po koncu nastopov v Ligi prvakinj zapustili Krim.

V iskanju vsaj štirih okrepitev
Glede na napovedane odhode in dejstvo, da bo tekma z Metzem le obračun za "nepomembno" tretje mesto v skupini, gre pričakovati, da bodo več priložnosti dobile igralke, ki se še vidijo v Krimovem dresu, in tiste, ki so manj igrale.
"Nisem se še odločil, ampak v tem trenutku imamo relativno malo igralskega kadra. Imel sem idejo, da bi že tekmo proti Valcei odigral le s slovensko postavo ali da bi tudi na tej tekmi proti Metzu to naredil. Toda odločili smo se drugače," je pojasnjeval Tiselj, ki ne more računati na Majo Šon in prekaljeno Ljudmilo Bodnjevo.

Ker pravega tekmovalnega boja v soboto ne bo, a se pri Krimu od navijačev vseeno želijo posloviti z zmago, so v klubu že zazrti v prihodnost. V ponedeljek se po besedah vodstva kluba in Tislja začenja novo triletno obdobje, v katerem bo cilj nastop v finalu Lige prvakinj. Zato si želijo čim prej sestaviti igralski mozaik za prihodnost. Jasno je, da bodo potrebovali okrepitve na desnem krilu, na položaju krožne napadalke, tudi desni zunanji položaj in mesto organizatorke igre bo treba dopolniti.

Slovenska ekipa - utopični cilj
"Treba je vedeti, da je bila mogoče ena izmed napak te sezone ta, da smo ekipo začeli sestavljati relativno pozno. Poželi smo to, kar je bilo na trgu možno. S temi igralkami smo podpisali enoletne pogodbe. Lepo pa je povedala vratarka Valcee Luminita Dinu. Kar je treba storiti v igri proti nam, je to, da je treba močno prijeti našo sredino. Naša krila in krožne napadalke, odkar ni Bodnjeve, niso na najvišji kakovostni ravni," se je trener Ljubljančank ozrl na napake in pomanjkljivosti letošnje zasedbe.

"Po tekmi z Metzem bo že jasno, kdo bo od teh, ki so zdaj v Krimu, ostal tudi naprej," je še povedal Tiselj. Pred časom so v Krimu govorili tudi o tem, da si želijo "slovensko" ekipo, kar pa je po Tisljevem mnenju - v očeh merjenja na finale Lige prvakinj - utopično.

DRUGI DEL, 6., zadnji krog

Skupina 1, sobota:

LARVIK - GYÖRI

ITXAKO NAVARRA - MIDTJYLLAND

Györi 9, Larvik in Midtjylland po 4, Navarra 3 točke.

Skupina 2, sobota ob 20.00 (TV SLO 2):
KRIM MERCATOR - METZ

Nedelja:
BUDUĆNOST - RAMNICU VALCEA

Budućnost 10, Valcea 7, Krim 2, Metz 1 točka.