Tamara Mavsar se je (začasno) preselila v Ajdovščino. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar se je (začasno) preselila v Ajdovščino. Foto: www.alesfevzer.com
Zagorje je lani ostalo brez naslova, potem ko jih je Krim v odločilni tekmi premagal s 26:23. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar o prestopu v Ajdovščino
Krim v Ajdovščino posodil šest igralk

V prvenstvu poteka mrtvi tek med Krimom in Zagorjem, ki imata po 15 krogih enako število točk. Ob predvidevanju, da bi obe ekipi do konca dobili preostalih sedem tekem, bi naslov odšel v Zasavje. Zagorjanke so namreč v medsebojnih dvobojih z Ljubljančankami boljše zaradi gola več doseženega v gosteh. Tekma v Zagorju se je končala z 22:22, v Ljubljani pred enim mesecem pa je bilo 23:23.

Šest igralk registrirali za Ajdovščino
In tu se začne Krimova nespodobna igra oziroma izkoriščanje ohlapnih pravil. Očitno prestrašeni, da se jim bo izmuznila Liga prvakinj, od katere je v marsičem odvisna usoda kluba, so se pri Krimu odločili, da šest svojih igralk posodijo Mlinotestu iz Ajdovščine, ki naj bi Zagorje gostil ob koncu marca.

Tako so z današnjim dnem članice Ajdovk postale prva vratarka Krima Sergeja Stefanišin, reprezentantki Alja Koren in kapetanka Tamara Mavsar ter tri mlade igralke Aneja Beganović, Ana Zrimšek in Nina Zulić. 29. februar je bil zadnji dan, ko se lahko domače igralke registrirajo za drugi klub. In ne samo to. V matični klub se lahko vrnejo takoj. Cilj je očiten. Konec meseca v preobleki s svojimi igralkami pomagati Mlinotestu do zmage in tako onemogočiti Zagorjankam pohod na naslov.

Pripravljeni žrtvovati tudi pokal in Evropo
Tekma Mlinotest - Zagorje je načrtovana 26. marca, ko je na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije, ki ima seveda prioriteto. Idealen scenarij za Ljubljančanke bi bil, da tekmovalna komisija omenjeno tekmo izvede pred tem datumom. Tako bi Ajdovke in Krimovke s skupnim močmi najprej porazile Zagorjanke v prvenstvu, nato bi Ljubljančanke odšle v matični klub in bile popolne v pokalnem tekmovanju, kjer bi bile nasprotnice v finalu spet najverjetneje Zagorjanke. Z vsemi močmi bi se zatem Krim 2. aprila spopadel z rusko Lado na prvi tekmi polfinala Pokala pokalnih zmagovalk. Zamik tekme na poznejši datum bi pomenil, da za Ajdovščino registrirane krimovke ne bi nastopile v pokalu in evropskem tekmovanju, a tudi to je žrtev, ki jo je ljubljanski klub pripravljen sprejeti.

Športni duh? Ne komentiram
"Osvojitev naslova državnih prvakinj je prioriteta," je za MMC povedala članica izvršnega odbora Krima Deja Ivanović. "Za to potezo smo se odločili na podlagi pravilnika, ki nam to dovoljuje. Samo izkoriščamo priložnost, ki nam je na voljo," še dodaja Ivanovićeva, dolgoletna igralka Krima in nekdanja slovenska reprezentantka. Na vprašanje, ali se jim zdi njihova poteza v športnem duhu, Ivanovićeva odgovarja: "Ne bom komentirala."

Arbitražna komisija neuradno zavrnila Krim
Obstaja sicer še en scenarij, ki pa krimovkam na prvi stopnji ni prinesel želenega. Krim se je namreč že pred časom pritožil, da je Zagorje na zadnjem derbiju igralo z enajstimi slovenskimi igralkami, in ne z 12, kot veleva tekmovalni pravilnik. Na prvi stopnji je Krimovo pritožbo zavrnil komisar lige, zdaj se čaka odločitev arbitražne komisije, ki pa naj bi neuradno Krimovo pritožbo zavrnila, tako da v prednosti ostaja Zagorje.

Trener Zagorja: Sramota, nekateri v Ljubljani ščitijo svoje stolčke
Trener Zagorja Bojan Voglar je za MMC ogorčeno povedal: "To je sramotno. Zdaj se kaže, da so podobno delali že 20 let in da ne znajo igrati poštene igre. Imajo kakovost, ki bi jo morali unovčiti na igrišču, pa je niso. Nekateri v Krimu ščitijo sami sebe, da bi ostali na svojih stolčkih in položajih. Igralke jim niso prvotnega pomena. A niso naredili še zadnjega koraka. Proti Ajdovščini bomo dali vse, da jim prekrižamo načrte."

Tamara Mavsar o prestopu v Ajdovščino
Krim v Ajdovščino posodil šest igralk