Krim Mercator je pred mesecem dni v Stožicah Larvik premagal s 24:18. Foto: Aleš Fevžer
Krim Mercator je pred mesecem dni v Stožicah Larvik premagal s 24:18. Foto: Aleš Fevžer

ometašice Krima Mercatorja, ki so že izgubile realne možnosti za polfinale Lige prvakinj, bodo v soboto ob 18.15 gostovale pri Larviku.

Čeprav imajo krimovke za napredovanje le še teoretične možnosti, pa Tiselj in igralke napovedujejo, da bodo kot profesionalci sobotno tekmo odigrali 100-odstotno.

Tiselj: Dekleta bodo pokazala srce
"Gre za tradicionalnega nasprotnika v Ligi prvakinj, ki ga dobro poznamo. Tudi zanje se je, kot za nas, upanje na zaključni turnir četverice končalo v minulem krogu, a za svoja dekleta lahko trdim, da bodo v soboto opravila, kot je treba, se borila in pokazala srce," je na novinarski konferenci dejal Tiselj.

Tiselj: Upam, da prva tekma ni bila slučaj
Zaveda se težke naloge, čeprav ne ve, kaj od norveške ekipe dejansko pričakovati. "Vem, da se je Blancova poškodovala, ostale so norveške reprezentantke, ki so na največjih tekmovanjih osvajale lepe uvrstitve. Na prvi tekmi drugega kroga smo proti njim pokazali kakovost. Upam, da bo tako tudi tokrat in da prva tekma ni bila slučaj," je še povedal Tiselj.

Zrnec: Borile se bomo do konca
Borbenost napovedujejo tudi igralke. "V soboto sem nam žal ni izšlo za Final four, a povem lahko, da bomo kljub temu na zadnjih dveh tekmah dale vse od sebe, šle na zmago in oddelale svoje delo tako, kot je treba," je povedala Jelena Grubišić, Maja Zrnec pa je dodala: "Borile se bomo do konca, tako, kot znamo, da pokažemo, da prva tekma ni bila zgolj naključje."

Krimovke bodo v zadnjem krogu 15. marca v Stožicah gostile Budućnost.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 5. krog

Skupina B:

Sobota ob 18.15:
LARVIK - KRIM MERCATOR

Nedelja:
BUDUĆNOST - GYÖRI

Vrstni red: Györi 7, Budućnost 6, Krim Mercator 2, Larvik 1.

Skupina A:

Sobota: THÜRINGER - VARDAR

Nedelja:
SÄVEHOF - MIDTJYLLAND

Vrstni red: Thüringer 6, Vardar 5, Midtjylland 4, Sävehof 1.