Krimovkam se ni uspelo prebiti v polfinale. Foto: Aleš Fevžer
Krimovkam se ni uspelo prebiti v polfinale. Foto: Aleš Fevžer

Srečanje ne odloča o ničemer, saj so krimovke že prej izgubile možnosti za polfinale. Varovanke Toneta Tislja bodo tako igrale predvsem za čast in ugled kluba, hkrati pa se želijo maščevati za poraz na tekmi v Podgorici, ko je bilo kar 30:15 za domače.

Vse za čim bolj dostojanstveno slovo
"To je njihova zadnja evropska tekma. Nekatera dekleta končujejo kariero v Krimu, ekipa v tej zasedbi zanesljivo ne bo več skupaj. Gre za zadnjo tekmo pred domačimi navijači, nasprotnik je močan in verjamem, da bodo dekleta naredila vse, da bo slovo čim bolj dostojanstveno," je pred tekmo razmišljal Tiselj in dodal, da bo veliko odvisno tudi od tega, v kakšni postavi in kako motivirane bodo v Ljubljano prišle Črnogorke.

En projekt se je končal, treba je začeti novega
"Veliko premišljujem o tej tekmi. Proti Györu se je končal neki projekt in treba je začeti novega. Mogoče bosta več priložnosti dobili dve mladi igralki Nina Zulič in Špela Potisek. Morda pa je prav, da te igralke odigrajo zadnjo tekmo v ekipi Krima. Odločitve še nisem sprejel," je še dodal Tiselj.

Stefanišin: Težko je, a smo profesionalke
"Težko je, ko izpadeš in nimaš več možnosti za napredovanje, a smo profesionalke. To se ni zgodilo prvič in tudi ne zadnjič. Treba je dvigniti glavo in poskusiti odigrati na zmago. Poraz je bil zelo boleč. Pred domačim občinstvom ne smemo dovoliti, da bi se zgodil še enkrat," pa pravi vratarka Sergeja Stefanišin.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 6. krog, skupina B

Sobota ob 20.30:
KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST

Nedelja ob 19.05:
GYÖRI - LARVIK

Vrstni red: Györi 8, Budućnost 7, Larvik 3, Krim Mercator 2 točki.

Skupina A, nedelja:
MIDTJYLLAND - THÜRINGER

VARDAR - SÄVEHOF

Vrstni red: Thüringer 7, Vardar 6, Midtjylland 5, Sävehof 2 točki.