Krimovke bodo v Bukarešti verjetno igrale brez Tjaše Stanko in Elizabeth Omoregie. Foto: BoBo
Krimovke bodo v Bukarešti verjetno igrale brez Tjaše Stanko in Elizabeth Omoregie. Foto: BoBo

Krimovke so po koncu pretekle sezone doživele kar nekaj kadrovskih sprememb. Novinke so Tjaša Stanko, Tamara Mavsar, Grkinja Lamprini Tsakalou, Ukrajinka Olga Perederij, Švedinja Maria Adler in Črnogorka Jelena Despotović. Cilj ekipe je preboj v četrtfinale Lige prvakinj.

Pred sobotnim gostovanjem pri eni izmed favoritinj za naslov prvakinj iz tabora Krima ne prihajajo spodbudne novice. Mavsarjeva je že od septembra na bolniškem dopustu in bo izpustila uvodni del sezone, v romunski prestolnici sta vprašljiva nastopa v zadnjem času igralsko zelo vroče organizatorke igre Tjaše Stanko in ene udarnih igralk ljubljanske ekipe Elizabeth Omoregie.

al imamo velike preglavice s poškodbami. Pred tekmo v Bukarešti me najbolj skrbi poškodba Tjaše Stanko, ki se je poškodovala na reprezentančni tekmi s Češko. Na današnjem dopoldanskem treningu je že rahlo tekla in upam, da bo nared do sobotne tekme. Na izvide zadnje magnetne resonance, ki jo je opravila Omoregiejeva, še čakamo, a najbrž na tej tekmi ne bo nastopila. Njun nastop je bolj naša pobožna želja kot pa realnost," je na novinarski konferenci uvodoma dejal ljubljanski strateg Uroš Bregar in natrosil številne komplimente na račun sobotnih tekmic.

"Bukarešta ima zelo zvezdniško zasedbo, na vsakem položaju ima po dve kakovostni igralki. Naša osrednja naloga bo zaustaviti njeno zunanjo linijo na čelu s Cristino Neagu, ki se je po dolgih letih igranja pri Budućnosti vrnila v domovino, ter Švedinjo Isabello Gullden in Norvežanko Amando Kurtović. Gulldenova nam je na zadnji tekmi v pretekli sezoni povzročala nemalo težav. Romuni so dodali svojo 'princesko' Cristino Neagu, ki so si je dolgo želeli. Kurtovićeva je lani igrala za Larvik in je izredna strelka z razdalje," je dejal Bregar.

"V tej sezoni imamo v primerjavi z lansko večje število igralk na zunanjih položajih. V Bukarešti verjetno ne bomo nastopili z najmočnejšo postavo, a verjamem, da bomo v tej sezoni razveselili sami sebe, naše vodstvo in predvsem naše privržence. V Bukarešto ne gremo z belo zastavo, prepričan sem, da bomo na tekmi nudili močan odpor našim uvodnim tekmicam, na naši prvi domači tekmi proti danskemu Nykobingu pa bomo še močnejši in odločno naskakovali prvo zmago."

Kapetanki Krima Miši Marinček je žal, da ekipa v Romunijo potuje zdesetkana, večjega upanja na uspeh pa nima: "Iluzorno bi bilo pričakovati našo zmago, v vsakem primeru pa bo naš osrednji cilj, da se prikažemo v najlepši mogoči luči."

Krimovke bodo vse domače tekme v Ligi prvakinj igrale v dvorani na Kodeljevem, prav vse tekme proti Bukarešti, Nykobingu in poljski Gdynii pa bodo na sporedu ob sobotah ob 15. uri.


LIGA PRVAKINJ, 1. krog
Skupina A, sobota, 7. oktobra,ob 14.30:
NYKÖBING FALSTER - VISTAL GDINYA
Ob 19.00:
CSM BUKAREŠTA - KRIM MERCATOR
Skupina B, sobota, 7. oktobra:
ROSTOV DON - BREST
GYÖR - MIDTJYLLAND
Skupina C, petek, 6. oktobra:
VARDAR - FERENCVAROS
LARVIK - THÜRINGER
Skupina D, sobota, 7. oktobra:
BUDUČNOST - BIETIGHEIM
Nedelja, 8. oktobra:
METZ - KRISTIANSAND