Luka Žvižej in soigralci lovijo dve zmagi, s katerima bi si zagotovili nastop na evropskem prvenstvu na Danskem. Foto: EPA
Luka Žvižej in soigralci lovijo dve zmagi, s katerima bi si zagotovili nastop na evropskem prvenstvu na Danskem. Foto: EPA
Jure Dolenec
Jure Dolenec je eden izmed nosilcev igre slovenske reprezentance. Foto: EPA

Prostora za filozofiranje ni. Če želi Slovenija januarja 2014 igrati na evropskem prvenstvu na Danskem, mora obe srečanji dobiti. Selektor Boris Denič še nima na voljo vseh igralcev, saj morajo "legionarji" pred tem opraviti še klubske obveznosti.

Kako resna je poškodba Zormana?
Kapetan in ideolog slovenske igre Uroš Zorman, ki je konec prejšnjega tedna nastopil na sklepnem turnirju Lige prvakov, kjer je s Kielcami osvojil tretje mesto, je staknil poškodbo zadnje stegenske mišice, zato bo o njegovem zdravstvenem stanju in nastopu več znano po prihodu v Zreče.

Reprezentanca v popolni postavi do 9. junija
Za Zormanom bodo v tradicionalni slovenski pripravljalni tabor prišli še drugi slovenski igralci, ki nastopajo v tujini. Nenad Bilbija (Minden), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse) in Gorazd Škof (Creteil) se bodo soigralcem pridružili 7. ali 8. junija, Primož Prošt (Göppingen) pa 9. junija.

Luka Žvižej: Dopust bomo odmislili
"Ob koncu sezone misel občasno uide na dopust, v naslednjih dveh tednih pa ga bomo enostavno odmislili. Zdaj smo se povsem osredotočili na zadnja dvoboja z Romuni in Belorusi, saj vemo, kaj nas čaka januarja prihodnje leto. V teh 14 dneh enostavno moramo našim tekmecem dokazati, da smo mi tisti, ki si zaslužimo nastop na Danskem," je dejal Luka Žvižej.

Dolenec: Dokazali bomo, da smo kakovostnejši
"Tudi za Romuni je dolga sezona, zagotovo pa manj naporna kot naša, saj niso nastopili na svetovnem prvenstvu, pa tudi njihov najboljši klub je bil manj obremenjen v Ligi prvakov," je dejal Jure Dolenec in dodal: "Verjamem, da bodo Romunom in Belorusom dokazali, da smo kakovostnejši. Gremo korak po korak, trenutno smo se osredotočili na Romune, po tekmi v Bukarešti pa se bomo še Belorusom. V vsakem primeru pa bomo na obeh tekmah šli na 'polno'."

Slovenija se bo z Romuni v gosteh pomerila 12. junija, z Belorusi pa štiri dni pozneje (16.) v Stožicah.