Rokometašice Krima Mercatorja (na fotografiji Polona Barič in Nina Zulić) bodo v nedeljo ob 17. uri na Kodeljevem gostile Brest. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja (na fotografiji Polona Barič in Nina Zulić) bodo v nedeljo ob 17. uri na Kodeljevem gostile Brest. Foto: www.alesfevzer.com

Brest je favorit, želi si preboja na zaključni turnir v Budimpešti, težko ga bo presenetiti. "V Franciji je ženski rokomet na vrhuncu. Prejšnjo sezono me je Brest razočaral, letos pa za zdaj navdušil. Gre za vrhunsko ekipo, sploh ne vem, katero igralko bi izpostavila, morda našo Ano Gros in vratarko Sandro Toft," je povedala kapetanka Polona Barič, ki ima še vedno težave z vnetjem ahilove tetive.

Krimovke čaka težka naloga proti francoskemu Brestu

Kako do uspeha? "Težko bo igrati z njimi, ampak imajo svoje pomanjkljivosti, ki jih moramo izkoristiti. Potrebna bo predvsem discipliniranost v napadu. Nikakor ne smemo izgubljati žog, kot smo jih v Valcei. A najprej moramo gristi v obrambi, jih zaustaviti na meji kazni, da bodo videle, da nismo mevže."

V zasedbi Bresta so še srbska krožna napadalka Sladjana Pop-Lazić, nizozemska zunanja igralka Isabele Gulden in Španka Marta Mangue. "Zasedba iz Bresta je trenutno ena najbolj konstantnih in močnih ekip v Evropi, kar je potrdila tudi v Györu (remi). Iz leta v leto je njen proračun večji," pa poudarja trener Krima Uroš Bregar, ki je bil na nedavnem dvoboju v Valcei (poraz z 31:16) zadovoljen le z uvodnimi 20 minutami tekme. Kar nekaj njegovih varovank ima zdravstvene težave, po več kot dvomesečnem premoru (poškodba kolena) pa se vrača Alja Varagić.

Sorodna novica Krimovke za uvod drugega dela visoko izgubile

Krimovke so to sezono Lige prvakinj brez domače zmage, možnosti za preboj v četrtfinale (v skupini bi morale biti med prvimi štirimi) pa so majhne. V skupini 2 vodita sta Györ in Brest z devetimi točkami, Budućnost jih je zbrala šest, Valcea, Sävehof in Krim Mercator pa po dve.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 2, 2. krog, nedelja ob 17.00:
KRIM MERCATOR – BREST

Sobota:
GYÖR – BUDUĆNOST

Nedelja:
SÄVEHOF – VALCEA

Vrstni red: Györ in Brest po 9, Budućnost 6, Valcea, Sävehof in Krim po 2 točki.