V Zlatorogu bo že za uvod v Ligo prvakov gostoval eden izmed favoritov tekmovanja Veszprem. Foto: BoBo
V Zlatorogu bo že za uvod v Ligo prvakov gostoval eden izmed favoritov tekmovanja Veszprem. Foto: BoBo
Poleg Celja bo letos v Ligi prvakov igralo tudi Gorenje v manj atraktivni skupini C. Foto: BoBo
Celjani v Zlatorogu pričakujejo Veszprem

Slovenske prvake so po koncu prejšnje sezone zapustili številni nosilci igre (Luka Žvižej, Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko, Ivan Gajić, Povilas Babarskas in Arthur Patrianova), nastalo vrzel pa so zapolnili obetavni, a mednarodno popolnoma neizkušeni igralci. Celjani še nikoli v svoji zgodovini niso imeli tako mlade zasedbe v Ligi prvakov, navkljub številnim kadrovskim spremembam pa upajo na kakšno senzacijo.

"O moči Veszprema je nepotrebno izgubljati besed. Gre za izjemno dobro selekcionirano zasedbo, v njej so številni imenitni posamezniki. Na tem rokometnem spektaklu se moramo držati svojega načrta, vseskozi moramo igrati zbrano in narediti čim manj napak, predvsem pa upam na podporo naših privržencev. Želim si, da bi preglasili tako imenovani madžarski navijaški 'rdeči zid', ki bo za golom Veszprema. V primeru naše popolne predstave, celo presežka v naši igri, si obetam naši dobri igri, predvsem pa si želim, da na svoj račun pridejo gledalci in si ogledajo vrhunsko predstavo," je povedal celjski strateg Branko Tamše, ki bo najbrž lahko računal tudi na pomoč poškodovanega Boruta Mačkovška.

Veszprem, kjer trenutno igrajo trije celjski rokometaši Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, se je v zadnjih štirih letih vselej uvrstila na zaključni turnir. Končnemu uspehu je bila najbližje lani, ko je v velikem finalu izgubila praktično že dobljeno tekmo proti poljski zasedbi Vive Tauron Kielce.

Zaradi bližine - razdalja med Veszpremom in Celjem znaša okoli 300 km - madžarski navijači vselej množično romajo v mesto ob Savinji, po prvih napovedih naj bi si sobotni obračun ogledalo kar 1.300 navijačev Veszprema.

LIGA PRVAKOV, SKUPINA B, 1. krog

Sobota ob 17.30:
CELJE PIV. LAŠKO - VESZPREM

FLENSBURG - AALBORG sobota
MEŠKOV BREST - KIELCE sobota
KIEL - PSG nedelja


SKUPINA C, 1. krog

Nedelja ob 17.00:
GORENJE VELENJE - ADEMAR LEON

KADETTEN - ELVERUM četrtek
SKJERN - DINAMO BUKAREŠTA nedelja

Celjani v Zlatorogu pričakujejo Veszprem