Marko Šibila in njegovi fantje imajo zadnje čase veliko razlogov za proslavljanje uspehov. Foto: Miha Matavž
Marko Šibila in njegovi fantje imajo zadnje čase veliko razlogov za proslavljanje uspehov. Foto: Miha Matavž

Štajerci so letos dobili vseh sedem evropskih tekem v svoji dvorani. Maribor je v sredo v izjemni generalki v domačem prvenstvu na kolena spravil Koper.

Šibila upa v polno dvorano
"Göppingen je favorit na obeh tekmah. Gre za vrhunsko moštvo, sestavljeno je iz kakovostnih posameznikov, ki jih odlikuje izjemna telesna moč. Nam bo v veliko veselje odigrati ti dve tekmi, menim, da imamo kaj pokazati. Fantje so v tej sezoni že nekajkrat pokazali, da se znajo upreti tudi takšnim tekmecem. Nikakor se ne bomo že v naprej predali in poskušali bomo narediti vse, da bo sobotna tekma v Taboru čim zanimivejša, hkrati pa upamo, da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. Verjamem, da bo dvorana napolnjena do zadnjega kotička," pred tekmo napoveduje domači strateg Marko Šibila.

Razgor: Nasprotnik je vrhunski
"Evropske tekme prinašajo dodaten motiv, še posebej pa takrat, ko imaš za tekmeca tako vrhunski klub, kot je Göppingen. Pričakujem, da nas bo prišlo podpret ogromno ljudi, morda celo rekordno število. Igrati ob nabito polni dvorani je res poseben občutek, kar te lahko ponese in ti da še dodatnih moči. Nasprotnik iz Nemčije je vrhunski, vseeno pa upam, da nam bo v Taboru uspelo presenetiti tudi Göppingen. Morda se bo slišalo malo čudno, ampak takšne tekme so za nas lažje, saj nimamo česa izgubiti," pa je pred tekmo dobro razpoložen kapetan Simon Razgor.

Povratna tekma bo naslednjo soboto v Nemčiji.

Pokal EHF, četrtfinale, prve tekme:

Sobota ob 18.00:
MARIBOR BRANIK - GÖPPINGEN

Nedelja, 21. aprila:
KOLDING KÖBENHAVN - HOLSTEBRO

MAGDEBURG - RHEIN NECKAR LÖWEN
Nantes je kot organizator že uvrščen na zaključni turnir.