Fotografija iz časov, ko je Renato Vugrinec iskal luknje v obrambi Maribora Branika. Foto: Boštjan Selinšek
Fotografija iz časov, ko je Renato Vugrinec iskal luknje v obrambi Maribora Branika. Foto: Boštjan Selinšek

"Takoj po tem, ko so Mariborčani pokazali interes zame, sem začel razmišljati, zakaj pa ne. Maribor je namreč velika športna sredina, kjer je nogomet sicer šport številka ena, vendar je tudi rokomet v vzponu. Želim si biti del tega in menim, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami veliko pripomorem k uspehom. Kot vem, je Maribor sestavil mlado in ambiciozno ekipo, kar je pomembno tudi zame. Seveda si želimo čim višje v državnem prvenstvu in tudi na evropski sceni v EHF-pokalu, kjer so pred skupinskim delom trije predtekmovalni krogi, se ne bomo pustili presenetiti," je povedal 37-letni Ptujčan, ki igra na položaju zunanjega desnega. Do 20. avgusta lahko ob primerni odškodnini še zamenja klub.

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral 194 nastopov in nastopil na olimpijskih igrah v Sydneyju in Atenah ter s Slovenijo osvojil tudi srebrno kolajno na evropskem prvenstvu leta 2004, je zadnjo sezono igral za Hamburg, največ sezon (deset in pol) pa je odigral za Celje Pivovarno Laško.

Direktor Maribora Branika Andrej Bauman optimistično pričakuje novo sezono: "Z Renatom smo dobili vrhunsko okrepitev. Moštvo, v katerem je precej mladih in nadarjenih igralcev, bo s takšnim igralcem zagotovo veliko pridobilo na izkušenosti."

Mariborsko moštvo je tako dober teden pred začetkom skupinskega dela priprav na novo sezono dokončno oblikovano. Novinci so Aljoša Štefanič, Miha Zarabec, Tadej Sok, Ivan Pešić in Renato Vugrinec, vijoličastega dresa pa ne bodo več nosili Mislav Lončar, Milan Mirković in David Fister.