Ante Kaleb je dosegel 10 golov. Foto: Boštjan Selinšek
Ante Kaleb je dosegel 10 golov. Foto: Boštjan Selinšek

Štajerci so prvo tekmo dobili s 26:25. Gostitelji so bili tokrat ob bučni podpori 4.300-glave množice premočan nasprotnik, že ob odmoru so vodili s 17:10.
Razigrani gostitelji so se dobesedno razleteli po igrišču in si že v 12. minuti priigrali vodstvo štirih golov (6:2). Gostje so se tri minute pozneje po zadetkih Dušana Fidela in Anteja Kaleba prepolovili zaostanek, a gostitelji so med 19. in 21. minuto naredili delni izid 3:0 in prednost povišali na 11:5. Vse je bilo odločeno v 37. minuti, ko je na semaforju pisalo 22:12.
Pri Mariborčanih je največ zadetkov dosegel Kaleb, mrežo je zatresel kar desetkrat, izkoristil je tudi vse tri sedemmetrovke. Žiga Mlakar je zadel osemkrat, preostali igralci pa niso bili razigrani. Pri Švedih je vratar Larsson zbral 13 obramb.
Mariborska ekipa se drugo leto zapored ni uvrstila v skupinski del evropskega pokala EHF. V pretekli sezoni jo je v tretjem krogu izločil slovaški Tatran iz Prešova. Izbranci Marka Šibile so največje sledi na evropskih rokometnih igriščih pustili v sezoni 2012/13, ko so jih malenkosti ločile do uvrstitve na sklepni turnir v Nantesu. Tedaj so se prebili do četrtfinala, v dveh tekmah proti tekmecem iz nemškega Göppingena pa tesno izgubili s skupnim izidom 55:56.
"Tokrat smo naleteli na izjemno razpoloženega tekmeca in na izjemno vzdušje v prekrasni dvorani. Nismo zdržali pritiska in pozna se, da nekateri igralci še nosijo posledice poškodb in so predvsem v napadu neučinkoviti. Ravno ta neučinkovitost v napadu nas je pokopala, saj smo izgubili preveč žog, ki jih je tekmec pretvoril v uspešne hitre protinapade. Z lahkimi zadetki so višali prednost, mi pa jim nismo uspeli slediti. Dejstvo je, da je bil Kristianstad boljši nasprotnik in jim moramo čestitati za zasluženo zmago," je dejal Šibila.

2. krog, povratna tekma:
KRISTIANSTAD - Maribor Branik 36:24 (17:10) 25:26
4.362; Björnsen 7, Tollbring in Cederholm 6; Kaleb 10, Mlakar 8, Poklar 2, Žmavc, Fidel, Žabič, Verdinek po 1.

Izid prve tekme je v krepkem tisku.