Časi, ko se je Krim boril za evropski vrh (in tudi okusil slast evropskega naslova), so minili, tako da bo vsaka zmaga v Ligi prvakinj uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Časi, ko se je Krim boril za evropski vrh (in tudi okusil slast evropskega naslova), so minili, tako da bo vsaka zmaga v Ligi prvakinj uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke začenjajo Ligo prvakinj

Čeprav gostje na papirju veljajo za favoritinje, si v Krimu, ki ga je zapustilo osem igralk, želijo prepričati domačo javnost, da je klub na pravi poti.

V ljubljanski zasedbi se zavedajo, da jih čaka težak nasprotnik, ki ima v svoji vrsti tudi Brazilko Alexandro do Nascimento, Nizozemko Lois Abbingh in Francozinjo Marie Allison Pineau.

"Vemo, kaj nas čaka, prosim, imejte potrpljenje z nami. Uvajamo sedem ali osem novih igralk, nekateri klubi to počnejo preko sedmih let, če ostanem pri pravljičnih številkah. Poleg tega nas pestijo tudi številne poškodbe, predvsem na desnem krilu, medtem ko imajo Romunke precej kakovostnih domačih igralk na krilih, ki jih na sceni poznamo že vrsto let," je dejala Marta Bon.

Glavna trenerka obljublja, da bo ekipa igrala z žarom in poletom, da bo dala vse od sebe, pri tem pa računa tudi na podporo javnosti.

"Veseli smo, da se začenja, pripravljeni smo. V tej sezoni je veliko novega, v nobeno sezono Krim ni vstopal s toliko mladimi igralkami, v nobeni jih ni toliko zbiralo izkušnje, morda bomo rabile še dve ali tri sezone, da se priključimo vrhu," je bila odkrita Bonova.

"Upam, da bo javnost prepoznala, da imamo večino ekipe Slovenk, prav tako Ljubljančank, da bodo gledalci to videli in nas podpirali, tudi če bomo kako tekmo visoko izgubili. Osebno ni nikomur všeč, če izgublja, bomo videli, obljubljam našo najboljšo podobo, kljub poškodbam, ki nas pestijo," je dejala Bonova.

V ekipi je 17 igralk, od tega so tri poškodovane. Za petkovo tekmo tako ne bodo nared Lara Hrnčič, Alja Koren, ki imata poškodovani Ahilovi tetivi, in Amra Pandžić s poškodovanim kolenom. Svoje težave imajo sicer tudi romunske nasprotnice, predvsem finančne (klub se ni izognil niti kriminalističnim preiskavam), a je romunska vrsta sestavljena iz posameznic, ki so zelo visoko v evropskem ženskem rokometu.

Trenerka Bonova zaradi poškodb in pomlajene ekipe tudi ni spregovorila o natančnejših ciljih. "Težko kaj povem o tekmovalnih ciljih na evropski sceni, želim si, da igralke čim prej napredujejo, da bomo konkurenčni. Tudi to je lahko neko veselje in tak cilj lahko tudi veliko prinese," je dejala in dodala: "Ne morem reči, da bo naš cilj tretje mesto v skupini, ki prinaša drugi del tekmovanja. Morda pa bo pokal pokalnih zmagovalk za nas primernejši. Težko sem pametna, po hudem porazu se vsa ekipa počuti kot prebičana, a če take tekme preživiš, te lahko okrepijo."

Liga prvakinj, skupina A, petek ob 19.00:
KRIM MERCATOR - BAIA MARE
Sobota:
LARVIK - ROSTOV

Skupina B, nedelja:
THÜRINGER - FLEURY LOIRET
FERENCVAROS - PODRAVKA

Skupina C, sobota:
VARDAR - GYÖRI
Nedelja: MIDTJYLLAND - HYPO

Skupina D, petek:
BUKAREŠTA - LUBLIN
Nedelja:
BUDUĆNOST - SÄVEHOF
Skupinski del bo potekal med 16. oktobrom in 22. novembrom. V glavni del se uvrstijo najboljše tri ekipe.

Krimovke začenjajo Ligo prvakinj