Krim je v Stožicah v uvodni tekmi premagal Cluj, a Györi je precej močnejša ekipa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krim je v Stožicah v uvodni tekmi premagal Cluj, a Györi je precej močnejša ekipa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
Tone Tiselj pričakuje, da bodo njegove varovanke dvignile formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Madžarske prvakinje so ena najmočnejših ekip zadnjih let in finalistke lanske sezone Lige prvakinj. Györi naj bi bil letos še močnejši, Krim pa ga na dozdajšnjih osmih medsebojnih tekmah še ni premagal, iztržil je le tri neodločene izide.

Ključne igralke so stare znanke Brazilka Eduarda Amorim, Madžarka Anita Görbicz, Norvežanki Heidi Loke, Katrine Lunde Haraldsen in nekdanja krimovka Andrea Lekić. Z novim trenerjem Ambrosom Martinom so malce spremenil tudi igro. Madžarske predstavnice vso tekmo držijo visok ritem s stalnimi menjavami, tako da ni več "vse" odvisno le od Görbiczeve.

Največja kakovost Györija raznovrstnost
"Kar zadeva ekipo Györia, vemo, da ogromno vlaga, skuša priti na vrh, ampak ji to ne uspe. Njene poglavitne igralke so Norvežanki Haraldsenova v vratih, Lokejeva na črti, Gorbiczeva, Lekićeva in Amorimova na zunanjih položajih, kjer igrata tudi Viktoria Redei-Soos in Aniko Kovacsics, na desnem krilu sta Jovanka Radičević in Adrienn Orban, na levem Ivett Szepesi, v obrambi pa ima tudi novo igralko Raphaelle Tervel, ki omogoča igranje različnih obrambnih sistemov. Mi nimamo veliko časa za pripravo, predvsem moramo ekipo energijsko dvigniti, zelo pomemben bo trening, o sami taktiki pa še razmišljamo, kaj bi bilo optimalno, glede na to, da imajo res raznovrstne igralke," je glavne karakteristike Györija orisal Tiselj.

Tiselj: Nimamo česa izgubiti
Trener krimovk pravi, da je na neki način ta tekma zanje najlažja. "Kar zadevo tekmo z Györijem, je to v psihološkem pogledu za nas najlažja tekma, saj nimamo česa izgubiti. To bo gotovo dober trening za nadaljevanje, ki sledi v ligi prvakinj. Verjamem pa, da bomo v tem tednu lahko opravili bolj kakovostne treninge, saj v zadnjem mesecu ni bilo praktično nobenega pravega trenažnega procesa zaradi zdravstvenih težav. Nekatere igralke so se vrnile predvsem na tekmi proti Podravki, dodatnih težav ni, tako da verjamem, da bomo lahko dobro in kakovostno vadili ter poskušali odigrati bolje kot v Koprivnici. Kaj to pomeni za sam rezultat, je zdaj težko reči. Verjamem pa, da bomo vsako tekmo igrali bolje," meni Tiselj.

Grubišić: Upam, da jih bomo presenetile
Vratarka Jelen Grubišić ostaja optimistična: "Res nas čaka težka tekma, Györ je zame najboljša ekipa v skupini, res bo težko. Vemo, da jih še nismo premagale, tako da upamo, da jih bomo zdaj lahko presenetile v Stožicah."

Tekma v Stožicah se bo začela v nedeljo ob 19.30.

LIGA PRVAKINJ
3. KROG


Skupina B, sobota:
CLUJ - PODRAVKA

Nedelja ob 19.30:
KRIM MERCATOR - GYÖRI

Györi 4, Podravka in Krim po 2, Cluj 0.

Skupina A, sobota:
RANDERS (DAN) - OLTCHIM VALCEA

Nedelja:
BUXTEHUDER SV - HYPO

Oltchim 4, Randers in Hypo po 2, Buxtehuder 0.

Skupina C, sobota:
FERENCVAROŠ RCH - SÄVEHOF

Nedelja:
DINAMO VOLGOGRAD - LARVIK

Ferencvaroš 4, Larvik in Dinamo po 2, Sävehof 0.

Skupina D, nedelja:
THÜRINGER - BUDUĆNOST

VIBORG - ZVEZDA ZVENIGOROD

Budućnost 4, Zvezda in Thüringer po 2, Viborg 0.