Boris Denič je Slovenijo na zadnjem SP-ju popeljal do četrtega mesta. Foto: Aleš Fevžer
Boris Denič je Slovenijo na zadnjem SP-ju popeljal do četrtega mesta. Foto: Aleš Fevžer
Jure Natek
Po daljšem času se v reprezentanco vrača Jure Natek. Foto: BoBo
Denič: Madžari niso imeli sreče

Med temi je tudi Uroš Zorman, čeprav na tekmah dodatnih kvalifikacij proti Madžarski zaradi kazni ne bo smel igrati. Slovenija bo 8. junija (14.30) v Veszpremu igrala proti Madžarski, čez teden dni (15.) pa jo bo gostila v Velenju.

Zorman bo vadil do odločitve EHF
"Na mojem seznamu je tudi kaznovani Zorman, ki bo z nami vadil vse dokler ne bo dokončno znano ali je EHF zavrnila ali ugodila naši pritožbi. Za pomembna dvoboja ne moremo računati na kaznovanega Miho Žvižeja, zavoljo težav s križnimi vezmi bo manjkal Nenad Bilbija, Staš Skube ima težave s kolenom in je zanj sezona bržkone končana, zdravstvene težave lažje narave imata tudi Borut Mačkovšek in Marko Bezjak," je povedal Denič.

Natek se vrača, Marguč izpadel
"Pri izbiri igralcev sem imel nekatere pomisleke. Namesto Marguča sem zavoljo vrnitve Jureta Natka v izbrano vrsto nato poklical Miklavčiča, Vida Kavtičnika pa pomaknil na položaj desnega krila. To so nekatere povsem logične kadrovske spremembe, ki pa jih zavoljo dolge odsotnosti Natka nisem mogel udejaniti," je dodal Denić.

Zbor 28. maja v Zrečah
Slovenci bodo priprave začeli 28. maja v Zrečah, generalko pred Madžari pa bodo imeli v ponedeljek, 2. junija, ko bodo v mariborski dvorani Tabor gostili Avstrijce.

Seznam rokometašev:
Dean Bombač
Marko Bezjak
Uroš Bundalo
Jure Dolenec
Klemen Ferlin
Matej Gaber
Dragan Gajić
Vid Kavtičnik
Borut Mačkovšek
David Miklavčič
Jure Natek
Primož Prošt
Peter Pucelj
Simon Razgor
Sebastian Skube
Gorazd Škof
David Špiler
Uroš Zorman
Luka Žvižej

Denič: Madžari niso imeli sreče