Flensburg se bojuje za prvo mesto v skupini. Foto: BoBo
Flensburg se bojuje za prvo mesto v skupini. Foto: BoBo

Celjani imajo trenutno tri točke zaostanka za Wislo in štiri za Zagrebom. V mestu ob Savinji računajo, da bi jim nadaljevanje prinesle tri točke, ob tem da bi Wisla izgubila preostala dva dvoboja proti PSG-ju doma in Veszpremu v gosteh. Pivovarji po obračunu s Flensburgom v Celju odhajajo na verjetno odločilno gostovanje v Zagreb, v zadnjem krogu pa prihaja odpisani Bešiktaš.

Flensburg je stari znanec celjske zasedbe. Z Nemci je odigrala enajst medsebojnih tekem, dvakrat tudi v velikem finalu lige prvakov v zmagoviti sezoni 2003/04. Na prvi tekmi v tej sezoni je Flensburg slavil s 30:20. Za nemško ekipo, ki jo vodi Šved Ljubomir Vranješ, igrajo sami imenitni rokometaši, kot so njegovi rojaki Mattias Andersson, Tobias Karlsson in Jim Gottfridsson, Danci Thomas Mogensen, Anders Eggert, Rasmus Lauge Schmidt in Lasse Svan, Francoz Kentin Mahe ter številni sijajni nemški igralci.

"Že pred začetkom letošnje sezone sem dejal, da je Flensburg eden izmed favoritov za osvojitev naslova evropskega prvaka. Vranješ je sestavil natančen igralski kader, na vsakem mestu imajo po dva do tri igralce, ki se odlično dopolnjujejo," je uvodoma dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in dodal: "V tem trenutku smo zaradi poškodb brez Arthurja Patrianova in Marka Dujmoviča, zaradi bolezni pa brez Povilasa Babarskasa in Ivana Gajića, kar pomeni, da našo ekipo sestavljajo samo domači igralci. To je še dodatna težava, ko se zoperstaviš tako vroči ekipi, ko iščeš njene slabosti."

"Flensburgu dvorana Zlatorog ne leži, tudi v sezoni, ko so osvojili naslov evropskega prvaka, smo jih mi tukaj premagali. Je pa zdaj to popolnoma nova tekma, spremenjene so tudi postave in mi si želimo prvič v tej sezoni na domači tekmi premagati tekmeca, čeprav gre za vodilno ekipo v skupini," je odločno dejal kapetan in krilni igralec Luka Žvižej, medtem ko je krožni napadalec Vid Poteko dodal: "Nesmiselno bi bilo pri Flensburgu iskati posameznike, ki najbolj izstopajo. Igrajo izjemno kolektivno, poleg vsega pa so še v fantastični formi. Mi se moramo tako osredotočiti na svojo igro, pokazali smo, da jo dvigujemo. V Celju je bil dodaten igralec vedno glasno občinstvo, verjamem, da bodo navijači prepoznali, da je prišel čas, ko morajo stopiti z nami. S skupnimi močmi sem prepričan, da lahko pričakujemo dober rezultat."

12. KROG
Skupina A:
CELJE PL - FLENSBURG sobota ob 19.30

KIEL - WISLA PLOCK 26:24 (14:14)

PSG - BEŠIKTAŠ sobota

VESZPREM - ZAGREB nedelja

PSG in Flensburg po 18, Veszprem 17, Kiel 13, Zagreb 9, Wisla 8, Celje PL 5, Bešiktaš 2.




Skupina B:
KIELCE - RHEIN NL sobota

VARDAR - KRISTIANSTAD sobota
KOLDING - MONTPELLIER nedelja

BARCELONA - PICK SZEGED nedelja

Barcelona 17, Kielce, Rhein Neckar in Szeged po 15, Vardar 12, Montpellier 7, Kristianstad 5, Kolding 2 točki.

Zmagovalci skupin se uvrstijo v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.