Sergeja Stefanišin, legendarna vratarka Krima in Slovenije, je odigrala dvestoto reprezentančno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Sergeja Stefanišin, legendarna vratarka Krima in Slovenije, je odigrala dvestoto reprezentančno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke Makedonijo premagale za 18 golov
Visoka zmaga slovenskih rokometašic

Motivirane Slovenke so pred skoraj tisoč gledalci z delnim izidom 11:0 hitro pokazale, kdo je gospodar in razlika je bila že tolikšna (v 26. minuti 18:4), da je dal selektor Uroš Bregar lahko priložnost rezervistkam. Barbara Lazović je do polčasa, ki ga je Slovenija dobila z 18:8, dosegla šest golov.

Ritem slovenske igre ni padel niti v drugem polčasu, najvišja razlika pa je (v 58. minuti) znašala 34:15.

"Dobro smo se morali potruditi, pomembno pa je bilo, da smo prvih deset minut držale visoko koncentracijo. Pot do prvenstva bo še dolga in trnova, a iz dneva v dan gre na bolje," je povedala vratarka Sergeja Stefanišin, ki je dobila darilo za 200. reprezentančno tekmo.

Povratna tekma v skopski dvorani Kale bo v soboto. Slovenijo v igri za preboj na sklepni turnir stare celine, ki bo med 4. in 18. decembrom v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Kristianstadu in Helsingborgu, ohranja le zmaga. Na začetku junija jo namreč čaka težko gostovanje v Črni gori in domača tekma s Hrvaško.

Kvalifikacije za EP, skupina 4, 3. krog:
SLOVENIJA - MAKEDONIJA (Maribor, Lukna)
35:17 (18:8)

Slovenija: Stefanišin, Marinček, Stanko 4, Ferfolja, Krhlikar 2, Gros 2, Krajnc 2, Jeriček, Čerenjak 1, Mavsar 5 (1), Lazović 6, Irman 4, Koren 4, Barič 2, Petrinja 2, Šon 1.
Makedonija: Antik, Petkovska, Stojanovska, Gakidova 3 (3), Veličkovska 1, Mitova 1, Beleska 1, Nolevska 2, Gjeorgijevska, Serafimovska, Nikolik, Keramičjeva 5, Jovanovska, Ristovska 1, Sazdovska 3.
Sedemmetrovke: Slovenija 1/1, Makedonija 5/3.
Izključitve: Slovenija 0; Makedonija 4 minute.

HRVAŠKA - ČRNA GORA 23:22 (14:13)

4. krog, sobota ob 20.00:
MAKEDONIJA - SLOVENIJA
ČRNA GORA - HRVAŠKA

Vrstni red: Hrvaška 6, Črna gora 4, Slovenija 2, Makedonija 0 točk.

Na evropsko prvenstvo se bodo poleg gostiteljice Švedske uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretja iz sedmih kvalifikacijskih skupin.

Slovenke Makedonijo premagale za 18 golov
Visoka zmaga slovenskih rokometašic