Rokomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 13 glasov Ocenite to novico!
Luka Žvižej
Luka Žvižej zapušča Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Ponudba je bila nesprejemljiva: Luka Žvižej zapušča Celje

Zadnjih sedem let igral za celjski kolektiv
17. maj 2017 ob 16:50
Celje - MMC RTV SLO, STA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo morali v prihodnji sezoni znajti brez izkušenega, 36-letnega Luke Žvižeja.

Klub in igralec sta se dolgo pogajala o novi pogodbi, a nista našla skupnega jezika. Žvižej, ki je med drugim za celjsko ekipo igral zadnjih sedem let, bo tako po sezoni zapustil Celje, je poročala spletna stran kluba.

Nobena ponudba ni bila sprejemljiva
"Žal se z Luko nismo dogovorili o nadaljevanju njegove kariere v Celju. Po zelo korektnih in dolgotrajnih pogajanjih nobena ponudba na žalost ni bila sprejemljiva, zato se naše poti ob izteku sezone razhajajo. Verjamemo, da bo Luka še naprej deloval v tem športu, ki mu je gotovo ogromno dal in morda se kdaj v prihodnje naše poti znova snidejo," je za celjsko spletno stran povedal direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu.

Žvižej je kariero začel v Celju, zatem pa ga je pot vodila še k Teki Cantabrii, Barceloni in Picku Szegedu.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
pobalin
# 17.05.2017 ob 20:48
rangerno1

Se strinjam z vsem, le s pomladitvijo ekipe ne oz. mi ni čisto jasno, kaj si mislil s tem. Razen Gajiča in Žvižeja so tako ali tako vsi pod 27, povprečje ekipe ne more biti dosti večje kot 23. Izkušeni, starejši igralci so zelo pomembni pri razvoju mladih, slovenska liga pa tudi ni tako zanič, da bi jo lahko Celjani osvojili z mladinci. Prepričan sem, da se bo odsotnost Žvižeja poznala vsaj kar se tiče vodstva in izkušenj, me pa prav zanima, kam ga bo peljala pot naprej, dvomim, da v boljši klub kot je Celje.
rangerno1
# 17.05.2017 ob 20:37
Nimaš kaj oz. ni komu kaj zameriti. Celje bo počasi moralo razmišljati o tem, kako v bodoče in odkar ni več Pivovarna Laško slovensko podjetje, temveč nizozemsko je veliko vprašanje koliko bodo sploh še vlagali v rokomet (govorim po izteku sponzorske pogodbe). Celje ima še vedno odlične mladinske pogone (kakšnega potenciala vzame še drugje iz naše lige) in glede na to, da odhaja cel kup nosilcev z Jancem in Zarabcem na čelu, bi jaz razmišljal o popolni pomladitvi ekipe in seveda zastavljenem dolgoročnem načrtu. Tako bo Celje spet sproduciralo igralce, ki jih bo lahko prodalo, od tega bo kot vedno imela veliko tudi reprezentanca, takšne projekte, če so resnično dobro zastavljeni pa radi podprejo tudi navijači, nekega dne se lahko potem spet nadejamo evropsko konkurenčne ekipe.

Je pa pri tem potrebno biti dosleden in klub mora imeti podporo še naprej, kot vsa ta leta. Klubska uprava bo morala počasi tudi iskati druge sponzorje, po možnosti premožnejše, saj sem mnenja, da je Celje evropski velikan in veliko ime v rokometu. Ko imaš enkrat takšno tradicijo, dvorano, publiko in tako naprej, potem je vse lažje. Upam na najboljše! Celja brez rokometa si ne morem predstavljati, še posebej ne, da pademo na nivo kupovanja nekih 2-3. razrednih igralcev iz ne preveč rokometnih držav, ljudje lažje sprejmejo in podprejo naše fante.

Luki Žvižeju pa hvala za vse v Celju in srečno do konca kariere! Pravi navijač se zahvali in ne kritizira, kot se bo gotovo kdo našel!
samburin
# 17.05.2017 ob 21:46
Heineken je prišel zaradi vrtin z vodo in ne zaradi rokometa!
rangerno1
# 17.05.2017 ob 21:07
@pobalin, se strinjam s tem kar praviš glede izkušenj in mentorstva z mladimi. Mislim pač, da kdor od starejših, ki ni potreben, da se ga odslovi... tudi kakšnega mlajšega od 27 let, še posebej če ni nekega potenciala in vidnega napredka, še najbolj pa sem tu mislil tujce, razen če pomenijo neko dodano vrednost v smislu, da bodo dali veliko ekipi in bi Celje od tega dolgoročno kaj zaslužilo. Drugače pa ko sem še enkrat pregledal ekipo priznam, da sem mislil za nekatere, da so starejši. V glavnem, če pa se že vozi okrepitve, pa naj bodo na tistih položajih, kjer nimamo domačih rešitev, ali pa da so resnično neka kvaliteta. Pač nekako tako, kot je do sedaj, samo da se malce optimatizira, najboljši domači igralci, tistih ostalih par pa ali borci, ali pa neka kvaliteta. Jaz že leta tako v reprezentanci, kot v Celju dobivam občutek, da je edino kar nam manjka, nekdo z jajci, ki ga že leta ne vidim, govorim o karakterju igralca Puc, Kokšarov, Šerbec, Pungartnik, pač igralec, ki je bog in batina na igrišču (recimo tudi naš selektor Veselin Vujović je bil takšen), ki ima avtoriteto, jajce in vse potrebno, da se ne podela ob pritisku gostujoče dvorane, sodnikov in predvsem rezutatskega aspekta. Nekdo, ki v zadnjem napadu išče žogo, ne pa da se skriva pred njo... nekdo, ki se zadere in cela ekipa dobi elan in jajca, da temu sledi. To bi naj bil v Celju do sedaj Žvižej... ne pravim, da ni imel možakar odlične kariere in da ni imel nekoč kvalitete, ampak ni to to... podobno reprezentanca... kdo bi naj bil v reprezentanci takšen? Malce poglejte Hrvate, so vam všeč ali ne, ampak brez igralcev (velikokrat umazanih) kot so bili Goluža, Balić, Metličič, Saračević, Džomba, da ne naštevam dalje...
smithies
# 18.05.2017 ob 00:35
Govorilo se je (2leti nazaj), da je imel do sedaj 7000e/mesec. Verjetno ni pristal na drasticno znizanje. Drugace pa ja, ti fantje igrajo za drobiz. Blagotinsek je imel 2 leti nazaj 500e/mesec
davide
# 17.05.2017 ob 22:05
srečno labod
kramci
# 17.05.2017 ob 21:04
Skoda, se mi zdi da je letos zelo odigral sezono glede na prejsnje ko je zapravljal zicerje po tekocem traku, pa tudi v obrambi je bil vedno odlicen. Sicer pa itak nemoremo govorit kdo je kriv, ker nevemo kaksne pogoje so dali celjani in kaksne zvizej.
So pa casi zelo drugacni kot takrat ko je bilo celje v vrhu. Takrat se je ekipa gradila par let, nosilci so ostajali v klubu, denarja je bilo veliko vec kot danes. Danes pa nemci, spanci, francozi, madzari veliko vlagajo in pokupijo vse in na tak nacin je sigurno tezko delat na dolgi rok.
Upam da Tamse se dolgo vztraja v celju, ampak z malo denarja bo malo muzike...
hefe
# 18.05.2017 ob 00:07
Treba dat 5000€/mesec pa bo ostal!!!

glede na to kaki denarji se sučejo v slovenskem rokometu, je to popolnoma nerealna številka.
Slovenceljček
# 17.05.2017 ob 21:27
Planteu ne Plantan, mater sem smotan.
RokoSan
# 17.05.2017 ob 22:55
rangerno1

Lepo si napisal, si pa pozabil upoštevat, da od prodaje igralcev v rokometu ne moreš živeti. Odškodnine so mizerne, praktično bi morali vsako leto prodati 10 igralcev, da bi se konkretno poznalo. Kar pa seveda ni realni, tako z vidika kadrovanja, kot z vidika količine talentov, ki sploh so zreli/primerni za prodajo.
zigadr
# 17.05.2017 ob 21:56
Treba dat 5000€/mesec pa bo ostal!!!
pobalin
# 17.05.2017 ob 21:31
@rangerno1
Nekateri so začeli kot mladinci, potem pa ni bilo preskoka (iz katerega koli razloga že), da bi šli v velik klub v tujino, so pa za Celje še vedno čisto dobri. Sem tudi jaz za nekatere mislil, da so starejši.
Se strinjam, nam v večini ekipnih športov manjka malo arogance (osnovane na kvaliteti seveda) in pa sovraštva porazov. To potem naredi razliko, se vidi tako pri odbojkarjih kot pri rokometaših, kakšno razliko naredi en tak trener, kaj šele da bi imeli takega igralca ali pa dva.
skosme
# 17.05.2017 ob 21:22
Ribnica :)
[MOD]Beslic
# 17.05.2017 ob 22:56
Težko bojo konkurenčni Gorenju naslednjo sezono. Škoda.
aufzic
# 17.05.2017 ob 22:27
Ne vem, če bo pri teh letih in malih dvojčkih šel v tujino. Nekateri so ga v prihodnje videli kot trenerja v Celju. Če so kake zamere, bo šel za slabše pogoje v konkurenci. Gorenje?
Slovenceljček
# 17.05.2017 ob 21:26
Mogoce bo pa Plantan igral, saj si je naredil tiskovno konferenco ko je podaljsal pogodbo s klubom. Bolj mu jih furajo ven iz kluba kot pa v klub kar je groza. Sli so cisto vsi nosilci. Razpad sistema bi se reklo. Res mi ni jasno kak je mel Tamse jajca za podpisat podaljsanje, ko pa je vedel kaj ga caka. Mislim, da je plantan z mislimi ze pri mercatorju, glu.an en.
Zlobni genij
# 17.05.2017 ob 21:13
Meskov Brest.
levkup
# 18.05.2017 ob 09:12
Ili su labudovi ili je snjeg ?
Snjeg nije garant !!!
Slovenceljček
# 18.05.2017 ob 12:56
@aufzic

Dobro razmišljanje ampak k Gorenju pomoje vseeno ne bo šel.

Drugače pa ne vem no. Ok letos so dosti potovali zarad lige prvakov in sehe ampak v preteklih sezonah pa so igrali na začetku ligo prvakov, nato izpadli potem pa igrali samo domače prvenstvo (tisto 1 tekmo na teden) in če za to ni dost 7000€ al pa celo 5000€.
Ok on že ve, zdaj je na trgu in če misli, da lahko zasluži več pa naj se dogovori ampak tko kot je aufzic rekel, ob dvojčkih in teh letih nekam hodit... Pomoje je neki drugega vmes, čeprav ga obenem tudi razumem, da ne morejo plač samo nižat in nižat in če je načelen človek kar verjamem da je, je pač udaril po mizi in prenehal s tem izsiljevanjem uprave.
Awesomeness
# 17.05.2017 ob 20:30
Bo sedaj igral za veterane? Penzija namreč že pošteno kliče.
Kazalo