Mirjeta Bajramoska je bila z osmimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Mirjeta Bajramoska je bila z osmimi goli najboljša strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Hypo vrnil Krimu milo za drago

okometašice Krima Mercatorja so v Ligi prvakinj doživele še tretji poraz, potem ko so v 5. krogu z 25:29 klonile proti Hypu na Dunaju.

Krimovke, ki so na prvi tekmi Hypo premagale kar z 32:20, so tudi tokrat dobro začele, dobile prvi polčas s 14:13, nato pa popustile.

Hypo je takoj izenačil (14:14), v 38. minuti pa prvič na tekmi povedel z dvema goloma prednosti (18:16). Ljubljančanke so zapravile preveč napadov, tako da niso uspele napraviti preobrata. Prva strelka tekme je bila Gorica Ačimović, ki je dosegla 11 golov, medtem ko je bila pri Krimu najučinkovitejša Mirjeta Bajramoska (8).

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Pri Hypu so najprej začele zadevati zunanje igralke, ko smo se z obrambo pomaknili nekoliko bolj ven, pa so zadevala krila. Kot sem opozarjala, igrale so za svojo čast in bile tako še bolj nevarne. Znova nismo uspeli dvigovati ritma, kot si želimo. Pred sezono sem napovedala, da bo prišlo do nihanj, a še vedno imamo stvari kolikor toliko pod nadzorom. Cilji, ki smo si jih zadali, so še vedno dosegljivi, v nadaljevanju bomo morali še naprej zmanjševati število napak."

Krim bo v zadnjem krogu skupinskega dela gostil Leipzig.

LIGA PRVAKINJ, 5. krog, skupina A:
HYPO - KRIM MERCATOR 29:25 (13:14)

Hypo Niederösterreich: Belik, Dedić 1, Lerant 4, Goričanec 5, Budečević, Musalem Araos, Wess, Sanko, Mauler 6, Kaiser, Hajgato, Rotis-Nagy, Ačimović 11 (5), Costa, Gomes da Rocha.

Krim Mercator: Arcjuhovič 1 (1), Jurič, Luković 3, Čečkova, Mavsar 4 (1), Bak, Hrnčič 3, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 1, Koren 2, Jankovič 1, Gregorc 1, Pavlova.

Sedemmetrovke: 5/5; 2/3

Izključitve: 10 min; 6 min

LEIPZIG - DINAMO SINARA
27:30 (14:14)

Dinamo Sinara 7, Leipzig 6, Krim Mercator 4, Hypo 3 točke.


POKAL EHF, 3. korg, prva tekma:
GEN I ZAGORJE - ESBJERG (DAN)
22:33 (7:19)
Ahlin 6, Ljubac 5 za Zagorje.

Povratna tekma bo 23. novembra.

Hypo vrnil Krimu milo za drago