Veselin Vujović bo imel pred kvalifikacijskima tekmama na voljo še dve prijateljski tekmi za preizkus igralcev. Foto: BoBo
Veselin Vujović bo imel pred kvalifikacijskima tekmama na voljo še dve prijateljski tekmi za preizkus igralcev. Foto: BoBo
Vujović: Ne spomnim se, kdaj bi imeli toliko poškodovanih
Mačkovšek bo pomagal v obrambi

Rokometaše čakata še dve prijateljski tekmi, obračuna s Švico in Portugalsko pa bosta 14. in 17. junija. Danes so se zbrali v Zrečah in opravili prve treninge. Prvi dan se je v tradicionalni rokometni bazi zbralo 18 rokometašev ter poškodovani Vid Poteko, ki bo opravljal rehabilitacijo s trenerjem za fizično pripravo Primožem Porijem in terapevtoma Žanom Rantom Roosom ter Slavkom Brezovnikom.

Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, ki sta v nedeljo osvojila tretje mesto v Ligi prvakov, bosta pripotovala v torek, Marko Bezjak ter Jure Dolenec pa zaradi klubskih obveznosti v soboto oziroma nedeljo.

"Vedno se je lepo udeležiti reprezentančne akcije in se družiti z igralci, s katerimi ne igramo skupaj med sezono. Zavedamo se, da nas čakajo težke priprave ter izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi, ki ju moramo dobiti. Cilj je tako samo en, torej uvrstitev na evropsko prvenstvo in verjamem, da ga bomo dosegli," je ob začetku zbora dejal Blaž Janc.

Reprezentanca, v kateri je tokrat kar nekaj novincev oziroma tistih, ki niso bili del reprezentance v zadnjih akcijah (Saša Barišić Jaman, Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Patrik Leban, Gregor Potočnik, Matic Verdinek in Igor Žabič), bo v Zrečah trenirala do odhoda v Schaffhausen, vmes pa odigrala še dve pripravljalni tekmi s Črno goro. V četrtek bo tekma ob 19.00 v Škofji Loki, v petek pa ob 18.00 v Šmartnem pri Litiji.

Skupina 5, 5. krog, sreda, 14. junija, ob 20.15:
ŠVICA - SLOVENIJA

PORTUGALSKA - NEMČIJA


6., zadnji krog, sobota, 17. junija, ob 20.00:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA (Koper)

Nedelja, 18. junija:
NEMČIJA - ŠVICA

Vrstni red: Nemčija 8, Portugalska 5, Slovenija 3, Švica brez točk.

Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2018 na Hrvaškem, se uvrstita najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine in najboljša tretja iz sedmih skupin.

Vujović: Ne spomnim se, kdaj bi imeli toliko poškodovanih
Mačkovšek bo pomagal v obrambi