Boris Denič zatrjuje, da ni človek, ki bi jadikoval zaradi poškodb igralcev. Foto: MMC RTV SLO
Boris Denič zatrjuje, da ni človek, ki bi jadikoval zaradi poškodb igralcev. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek
Jure Natek odlično igra v Magdeburgu, a reprezentanci ne bo mogel pomagati. Foto: EPA
Selektor Denič skrčil seznam

Natek, član Magdeburga, si je na sredini tekmi proti Balingenu poškodoval trebušno prepono, zato so se v klubu takoj odločili za terapijo z injekcijami. Natek je v petih dneh dobil kar dvajset injekcij, vendar ni pomagalo, tako da bo že v petek odšel na operacijo. Čaka ga približno mesec dni okrevanja.

Težave ima tudi Nenad Bilbija
Bilbija, igralec nemškega drugoligaškega kluba Minden, ima že dlje časa težave z ahilovo tetivo. Zdaj je utrpel še centimeter dolgo in prav toliko globoko raztrganino zadnje lože, tako da je moral na sobotni tekmi z Emsdettnom predčasno z igrišča. Bilbijo bodo poskušali pripraviti za evropsko prvenstvo, čeprav se lahko zgodi, da ne bo mogel pomagati. Na seznamu poškodovanih sta poleg Natka in Bilbije še Dragan Gajič in David Špiler, a njuni poškodbi (peta in zadnja loža) nista hujše narave.

Kavaš povedal, da še ni nared
V luči teh poškodb je selektor Boris Denič objavil seznam 20 igralcev, ki bodo v ponedeljek, 26. decembra, v Zrečah začeli sklepne priprave za evropsko prvenstvo v Srbiji. Denič je pojasnil, da mu je Boštjan Kavaš nastop odpovedal sam, saj po poškodbi še ni nared za vse napore. Tako bo vse breme na desnem zunanjem položaju na ramenih Jureta Dolenca in Davida Miklavčiča.

Na višjo silo moraš biti vedno pripravljen
"Bosta pač Jure in David dala od sebe še več in tako nadomestila Natka. Poškodbe so sestavni del športa in tu ni kaj. Ne bom jadikoval zaradi tega. Na višjo silo moraš biti vedno pripravljen. Mi bomo kljub temu šli vsako tekmo na zmago," ne meče puške v koruzo Denič, ki bo že na ponedeljkovem zboru povedal trem igralcem, da so rezerve. V Srbijo bo potovalo 16 rokometašev.

SEZNAM REPREZENTANTOV

Vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper);

Krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajić (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Dobelšek (Cimos Koper);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, Sebastjan Skube (oba Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

Krožni napadalci: Matej Gaber (Gorenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Selektor Denič skrčil seznam