Rokomet
(4)
Uroš Bregar je na priprave poklical 20 igralk. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Rokometašice v Laškem pil...

Dodaj v

Rokometašice začele priprave na svetovno prvenstvo

Omoregiejeva v Nemčiji še ne bo igrala
20. november 2017 ob 20:34
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je zbrala v Laškem, kjer je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 17. decembra v Nemčiji. Pred SP-jem bodo Slovenke konec novembra odigrale še dve prijateljski tekmi.

Slovenija se je po dolgih 12 letih uvrstila na svetovno prvenstvo, v prvem delu pa jo v Trierju čakajo tekme s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem. V osmino finala se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe, zadnjeuvrščeni pa bosta tekmovanje nadaljevali v tako imenovanem predsedniškem pokalu.

Selektor Uroš Bregar je na priprave poklical 20 igralk. Zaradi poškodb bosta v Nemčiji odsotni Lea Kranjc in Tamara Mavsar, Barbara Lazović se je nastopu odpovedala zaradi družinskih obveznosti, Miša Marinček pa se je odločila, da bo dala prednost mlajšim igralkam. V Bregarjevi ekipi so tri novinke - Aneja Beganović, Tjaša Rudman in Nina Žabjek, v delo pa bo vključena tudi Elisabeth Omoregie, ki je pred kratkim dobila slovenski potni list, a ne bo igrala v Nemčiji.

Slovenija, ki bo petič igrala na svetovnem prvenstvu, predtem je nastopila v Nemčiji 1997, v Italiji 2001, na Hrvaškem 2003 in v Rusiji 2005, bo večino priprav opravila v Laškem, od 24. do 26. novembra pa bo sodelovala tudi na mednarodnem turnirju v Parizu. Pred odhodom na SP bodo izbranke Bregarja tam opravile še testni tekmi; v petek, 24. novembra, proti Angoli, v nedeljo pa proti Franciji ali Tuniziji.

"Ko smo se junija uvrstili na svetovno prvenstvo, nismo pričakovali, da se bomo danes dobili v taki zasedbi, a vedno je dobro, ko pridejo mlade in ambiciozne igralke. Želim, da se dobro pripravimo in analiziramo tekmice, prvo že na turnirju v Franciji, kar bo zelo dobra iztočnica in merilo naše trenutne kakovosti. Nato sledi še dober zaključek priprav na svetovno prvenstvo," je dejala Neli Irman.

Seznam selektorja Bregarja:

- vratarki: Maja Vojnović (Krka) in Amra Pandžič (Krim Mercator).

- krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Neli Irman (Spono Eagles).

- zunanje igralke: Ana Abina, Elisabeth Omoregie, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič (Z'Dežele) in Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina).

- krožne napadalke: Aneja Beganovič (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen) in Alja Vrček (Krka).

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
RedMiner
# 21.11.2017 ob 10:41
Neverjetno, kakšen izbor igralk...
WerewolfQueen
# 21.11.2017 ob 09:04
Punce, držimo pesti doma za vas. Dajte vse od sebe, pustite srce in dušo na igrišču in uspeh bo zagotovljen. Kakovost imate, izkoristite jo! <3 SLOVENIJA!!!!
richy
# 21.11.2017 ob 17:47
Držimo pesti, ampak prav optimist pa žal nisem. Razen nove slovesnke državljanke Elizabete (in še ta ne bo igrala v Nemčji) in Ane Gros, so ostale igralke precej limitirane. Morda se pojavi še kakšen preblisk s Krima, pa še od tam ne vem kdo sta Hana Vučko in Nina Žabjek. Tjaša Stanko je sicer talent, ima neverjeten strel, ampak manjka ji pa višina, pa tudi hitrost, vsaj glede na to kar sem videl nazadnje, ko sem gledal Krim na Kodeljevem proti Bukarešti.
staaM
# 21.11.2017 ob 12:11
...bo večino priprav opravila v Laškem, od 24. do 26. novembra pa bo sodelovala tudi na mednarodnem turnirju v Parizu. Pred odhodom na SP bodo izbranke Bregarja tam opravile še testni tekmi; v petek, 24. novembra, proti Angoli, v nedeljo pa proti Franciji ali Tuniziji.

Fantastično delo novinarjev na rtv slo, zopet! Sodeč po tem stavku bodo sodelivale na turnirju, poleg tega pa v istih dnevih odigrale še testne tekme?
Svetovno prvenstvo v rokometu ...
link
Francozinje drugič svetovne prvakinje, Slovenke 14.
20
17. december 2017 ob 20:13 Po dobrih dveh tednih so v Hamburgu okronali nove svetovne prvakinje v rokometu. Drugi naslov so osvojile Francozinje, ki so v razprodani dvorani premagale Norvežanke (23:21).
Več novic ...
Kazalo