Francosko sodišče v Montpellieru je odločilo, da je rokometni zvezdnik Nikola Karabatić kriv. Foto: EPA
Francosko sodišče v Montpellieru je odločilo, da je rokometni zvezdnik Nikola Karabatić kriv. Foto: EPA
Dragan Gajić
Denarna kazen je doletela tudi Dragana Gajića (na fotografiji) in Primoža Prošta. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski časnik Delo poroča, da je identična denarna kazen doletela tudi slovenska reprezentanta Dragana Gajića in Primoža Prošta.

Bojinović ob 30 tisoč evrov
V triletnem sodnem procesu je francosko sodišče skupno obtožilo 16 ljudi, nobenemu izmed njih pa ni prisodilo zaporne kazni, kot je zahtevalo francosko tožilstvo, temveč le denarne. Najvišjo denarno kazen je prejel nekdanji srbski reprezentant Mladen Bojinović, ki bo moral plačati 30.000, Karabatićev brat Luka pa 15.000 evrov.

Tekma razburkala rokometno javnost
Razvpita tekma med Cessonom in Montpellierem iz maja 2012 je močno razburkala francosko, pa tudi mednarodno rokometno javnost. Na omenjeni tekmi je bilo več kot 100.000 evrov vplačanih na zaostanek Montpelliera ob polčasu, preiskovalcem pa je tekma - zaradi velikega števila stavniških vplačil - postala sumljiva.

Nekaterim rokometašem odvzeli prostost
Nadaljnja kriminalistična preiskava je pokazala, da so stavne listke vplačali tudi nekateri rokometaši tedanjega francoskega prvaka, zaradi tega so oktobra 2012 odvzeli prostost nekaterim rokometašem, med njimi tudi Nikoli in Luki Karabatiću, Proštu in še nekaterim drugim igralcem.

Kaznovan tudi Gajić
Gajić, sicer najboljši strelec letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju, je vseskozi zanikal sodelovanje v stavi na sporni tekmi iz leta 2012, vselej je zatrjeval, da je posodil denar soigralcu Samuelu Honrubii. Francosko sodišče mu je kljub temu naložilo denarno kazen, medtem ko je Prošt priznal svoje sodelovanje v stavi na tekmi med Montpellierem in Cessonom.