Slovenski rokometni naraščaj (na fotografiji Borut Mačkovšek) iz Bosne in Hercegovine ne bo prinesel medalje. Foto: Reuters
Slovenski rokometni naraščaj (na fotografiji Borut Mačkovšek) iz Bosne in Hercegovine ne bo prinesel medalje. Foto: Reuters

Slovenija v Sarajevu v predtekmovanju ni poznala poraza, dobila je vseh pet tekem. Zdelo se je, da bo Brazilija lahek zalogaj, toda varovanci Slavka Ivezića so bili povsem neprepoznavni in v napadu brez idej. V obup jih je spravljal tudi vratar Roney Franzini, ki je ubranil 18 žog oz. skoraj polovico strelov.

Res škoda za izgubljeno priložnost, kajti ta generacija je bila sposobna osvojiti medaljo. In to zlato. Toda priprava na Brazilijo je bila očitno slaba, fantje pa z glavami drugje. Opozorilo, ki so ga dobili do polčasa (tekmec je vodil za tri gole), očitno ni zaleglo in do konca Slovenija nikakor ni našla recepta in prave taktike, da bi tehtnico nagnila sebi v korist.

Najboljši strelec tekme je bil Gašper Hrastnik z osmimi zadetki. V drugem polčasu je dosegel prve tri gole za Slovenijo in poskrbel za izenačenje na 12, vendar so Brazilci odgovorili z nizom 3:0 in vodstvo vsaj dveh zadetkov držali do konca.

Borut Mačkovšek je zadel zgolj trikrat iz devetih poskusov. Pri zmagovalcih, ki so v predtekmovanju premagali le Čile in Kuvajt, izgubili pa proti vsem "resnim" reprezentancam (Švedska, Španija, Egipt), je bil najučinkovitejši Leonardo Santos (6).

Slovence zdaj čakajo boji za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

OLIMPIJSKA DVORANA:
Slovenija - BRAZILIJA 20:25 (9:12)
Hrastnik 8, Mačkovšek in Blagotinšek po 3; Santos 6, Patrianova 5.

Madžarska - ŠPANIJA 28:38

ŠVEDSKA - Argentina 36:21

EGIPT - BiH 28:25


DVORANA SKENDERIJA:
Nemčija - FRANCIJA 20:21

Tunizija - HRVAŠKA 17:29

Danska - ŠVICA 26:29

NIZOZEMSKA - Srbija 26:25