Prizor s treninga v sredo v Zrečah, kjer reprezentanca vadi od 22. decembra. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Prizor s treninga v sredo v Zrečah, kjer reprezentanca vadi od 22. decembra. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Najuspešnejše reprezentance rokometnih SP-jev
Jure Dolenec pred odhodom na Dansko
Gaber okreva v Zrečah in bije bitko s časom

"Vsako leto odhajamo na ta turnir. Na Dansko gremo po formo, po tekmovalni ritem. Nekaj novega ne bom videl, bom pa videl kakovost izvedbe, individualno stanje vsakega igralca. Videl bom, kaj še potrebujemo na preostalih treningih. Je to strel, obramba, tranzicija? Vse pluse in minuse vidiš na tekmi, tega trening ne more dati," je o načrtih pred "izpiti" na Danskem dejal selektor Boris Denič.
Gaber in Bundalo ali štirje metri in 230 kg
Denič bo na Dansko popeljal 19 igralcev, izbor pa bo znova krojil zdravstveni karton. Matej Gaber, ki ne trenira že osem dni, ima težave s kolenom, Uroš Bundalo z mišico in Marko Bezjak z aduktorjem. "Gre za kompleten centralni blok reprezentance. Ne morem pustiti doma štirih metrov in 230 kilogramov. Potem gremo lahko le na izlet," je o pomembnosti Gabra in Bundala za reprezentanco v sredo zgodaj popoldne razmišljal Denič. Po večernem treningu pa se je selektor odločil, da bo doma pustil Gabra, Gašperja Marguča in Simona Razgorja. Selektor bo končni seznam 17 rokometašev, ki bodo potovali na svetovno prvenstvo v Katar, določil v ponedeljek. Denič seveda upa, da bodo takrat zdravniki prižgali zeleno luč tudi stebru obrambe Gabru, ki v Zrečah opravlja terapije otečenega kolena (glej video desno).

Dolenec: Sporočilo tekmecem v Katarju
Desni zunanji Jure Dolenec pa je s potekom priprav zadovoljen: "Imamo nekaj težav s poškodbami, sicer pa priprave potekajo po načrtu. Verjamem, da bomo napredovali v natančnosti, da bomo dvignili formo. Mislim, da lahko že na tem turnirju pokažemo, kam spadamo in pošljemo sporočilo svojim tekmecem na prvenstvu."
Prenos dveh tekem, ena v posnetku
Dve od treh tekem iz Danske si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na TVS 2 in na MMC-ju, in sicer v petek proti Danski (19.30) ter v soboto ob 17.10 proti Švedski. Nedeljsko tekmo z Islandijo (14.45) pa si bo mogoče ogledati v posnetku ob 16.10.

DENIČEV SEZNAM ZA DANSKO

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajič in Vid Kavtičnik (oba Montpellier);

Zunanji igralci: Klemen Cehte (Pays D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier) in David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško);

Krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

TURNIR NA DANSKEM
Petek ob 19.30 (Odense):
SLOVENIJA - DANSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Sobota ob 17.10 (Aalborg):
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Nedelja ob 14.45 (Aarhus):
SLOVENIJA - ISLANDIJA
Posnetek na TVS 2 in na MMC-ju.

iz Zreč,

Najuspešnejše reprezentance rokometnih SP-jev
Jure Dolenec pred odhodom na Dansko
Gaber okreva v Zrečah in bije bitko s časom