Jure Dolenec po poškodbi noge stopnjuje formo. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec po poškodbi noge stopnjuje formo. Foto: www.alesfevzer.com
Špiler, Škof in Bundalo pred tekmo z Brazilci

"Ne delamo nobene panike, kar je najpomembnejše. Vsi se zavedamo, da je bil poraz s Katarjem kiks, a vzdušje ostaja na isti ravni, ni prišlo do prepirov. Mislim, da dobro vzdušje ostaja zaščitni znak te reprezentance," pravi 26-letni Dolenec, ki je bil z osmimi goli najboljši slovenski strelec proti Katarju, a kot poudarja, ga osebna statistika ne zanima, ampak je pomemben uspeh ekipe.

Ekipa vedno koga izvrže
"Moj dober drugi polčas proti Katarcem je posledica igre soigralcev, igre Katarja, ki je zelo zapiral desno krilo Dragana Gajiča zaradi odličnih njegovih predstav na prejšnjih tekmah. V rokometu je vedno tako, da posameznik ne more nič narediti, ampak ekipa, ki bo vedno izvrgla kakšnega drugega igralca. Denimo Gajič je proti Belorusiji zabil 15 golov, pa smo še vedno za zmago zaslužni vsi. Rokomet je ekipni šport. Rajši vidim, da odigram kakšno tekmo z manj zadetki, a da zmagamo," je dejal Dolenec.

Kakovost in izkušnje na slovenski strani, toda ....
Dolenec se zaveda, da jih tudi proti Brazilcem čaka težko delo. "Brazilija igra lepo, bistveno bolje kot na zadnjem panameriškem prvenstvu, ko so z Argentino v finalu izgubili za deset golov. Imajo kar nekaj zelo dobrih strelcev, pa čeprav niso tako visoki. Vsi igralci znajo igrati v kontaktu, ena na ena, tako da gre za zelo zanimivo ekipo. Vidi se, da so zelo uigrani. Znajo igrati ena na ena, vidi se, da so uigrani, sledijo svojemu sistemu. Izkušnje pa tudi kakovost glede na klube, v katerih igramo, so na naši strani, vsekakor pa so oni na zelo solidni ravni, in če ne bomo pravi, se nam lahko zgodi presenečenje," razmišlja Gorenjec na položaju desnega zunanjega.

Pozor na Ribeira
Eden najnevarnejših Brazilcev je Dolenčev soigralec v Montpellierju Felipe Ribeiro: "Tukaj uporablja drug priimek, v Montpellierju je Borges. Na zadnji tekmi proti Belorusiji je igral vrhunsko. Mislim, da je imel strel 9/10. Lahko povem, da je zelo koristen igralec, borec, garač, ki igra zelo dobro v obrambi. Lahko igra na vseh položajih, razen v centralnem bloku. V napadu pa je tudi zelo soliden realizator. Če so vsi igralci na tej ravni, potem lahko rečem, da imajo Brazilci kar kakovostno reprezentanco."

Srečanje v Duhailu se bo začelo ob 15.00. Slovenci potrebujejo zmago, če se želijo v osmini finala izogniti prvouvrščeni ekipi iz skupine B, ki bo najverjetneje Hrvaška.

SKUPINA A, 4. krog

Sreda ob 15.00:
SLOVENIJA - BRAZILIJA

ČILE - BELORUSIJA

Ob 17.00:
KATAR - ŠPANIJA

Lestvica:                          
ŠPANIJA            3  3 0 0 +28   6
KATAR              3  3 0 0 +14   6
SLOVENIJA          3  2 0 1 +16   4
BRAZILIJA          3  1 0 2  -2   2
BELORUSIJA         3  0 0 3 -15   0
ČILE               3  0 0 3 -41   0


Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Špiler, Škof in Bundalo pred tekmo z Brazilci