Na pripravah slovenske reprezentance vlada dobro vzdušje. Prav moštveni duh je po mnenju Vida Kavtičnika eden od pomembnejših adutov Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Na pripravah slovenske reprezentance vlada dobro vzdušje. Prav moštveni duh je po mnenju Vida Kavtičnika eden od pomembnejših adutov Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Vid Kavtičnik
Spomin na 23. januar 2013, ko je Slovenija v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Španiji izločila Rusijo. Se bo zgodovina ponovila? Foto: EPA

Slovenska rokometna reprezentanca se bo od petka do nedelje na Danskem pomerila z gostitelji, Švedsko in Islandijo. Turnir bo Slovencem kazalnik moči pred svetovnim prvenstvom v Katarju, ki se za Slovenijo s tekmo proti Čilu začne 16. januarja.

Danska generalka za Katar
"Moramo iti na polno, da vidimo, kje smo. Ne smemo se 'šparati', pa potem misliti, da bomo v Katarju boljše igrali. Ne, začeti moramo igrati na polno. Zagotovo nekatere kombinacije ne bodo delovale od začetka, a ravno zaradi tega se moramo med tekmo pogovarjati in sproti popravljati napake, ki jih v Katarju ne sme biti. Upam, da bo teh napak in popravkov čim manj," je o ciljih za Dansko dejal Kavtičnik.

Slovenija ima vse sestavine za dobro juho
Slovenija ima kakovost, ima izkušnje, ima dobro moštveno vzdušje, a zdaj je treba vse te "kockice" zložiti v pravo sliko. "Mozaik je tukaj, zdaj ga je treba sestaviti, da bo končna risba res ta prava. Mi delamo vse za to, da bo. Res verjamem, da v Katarju osvojimo tisto, kar smo si zadali, to je, da si izborimo kvalifikacije za olimpijske igre," pravi Kavtičnik.

Avtsajderjev ni več
30-letni rokometaš, ki lahko igra na položaju desnega zunanjega ali na krilu, opozarja, da kljub na videz ugodnemu žrebu podcenjevanja ne sme biti. "Nikogar ne smemo jemati za avtsajderja, saj se povsod igra dober rokomet. Če sami ne odigramo svojih kombinacij korektno, prav tako v obrambi, potem imamo lahko z vsakim nasprotnikom težave. Treba je biti skoncentriran, odigrati kot znamo in priti na prvo ali drugo mesto v skupini. To bi nam veliko pomenilo."

Vid dobil sina Leva
Za Kavtičnika se je nedavno veliko spremenilo tudi v zasebnem življenju, saj je družino razširil s sinom Levom. Kako usklajuje družinsko in življenje profesionalnega športnika? "Najbolj naporno je za moje dekle Mašo. Jaz veliko potujem, tako da me marsikdaj ni doma. Zdaj me ne bo cel mesec. Jaz sem vesel, da nama uspe uskladiti vse skupaj, tako da jaz lahko nemoteno funkcioniram na igrišču," je povedal član Montpellierja, za katerim je dobra polsezona, saj Montpellier vodi v francoskem prvenstvu, Kavtičnik pa je z 61 goli 19. strelec tekmovanja in tretji klubski strelec. Pred njim sta le Dragan Gajič (95) in Mathieu Grebille (68).

TURNIR NA DANSKEM

Petek ob 19.30 (Odense):
SLOVENIJA - DANSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Sobota ob 17.10 (Aalborg):
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Nedelja ob 14.45 (Aarhus):
SLOVENIJA - ISLANDIJA
Posnetek na TVS 2 in na MMC-ju.