Vsi za enega, eden za vse. Slovence krasi močen ekipni duh. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Vsi za enega, eden za vse. Slovence krasi močen ekipni duh. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Al Sadd
Dvorana Al Sad, v kateri bo Slovenija igrala tekmo s Čilom. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Še zadnje priprave Slovencev na Čile
Katarski SP v rokometu se je začel
Slovenski rokometaši pripravljeni na Čile


Skube ne dvomi, kakšen bo razplet: "Ekipa ni našega ranga, tako da moramo zmagati." Slovenci so v hotel Grand Hyatt v Dohi pripotovali v četrtek zgodaj zjutraj, nato pa ob 12.00 po katarskem času opravili uro in pol dolg trening v dvorani Al Sad, v kateri bo tudi petkova tekma s Čilom (15.00), ki je nasprotnik po meri za prvo slovensko zmago v Dohi.
Denič: Brez podcenjevanja
Čeprav so Slovenci veliki favoriti, pa selektor Boris Denič umirja žogo. "Nikogar ne smeš odcenjevati. Niti Čila. Če ga, jih dobiš po glavi. Nikoli ne izpostavljam igralca, ampak pravim, da moramo premagati nasprotnika kot ekipo. Sestavljamo se, postavljamo se in tekma s Čilom bo že neki pokazatelj tega, kje smo," pravi Denič, ki v kader za obračun s Čilom ne bo uvrstil Uroša Bundala, ki še ni popolnoma pripravljen. Selektorja lepa dvorana Al Sad ni pretirano fascinirala: "Meni je to vseeno, lahko sem tudi v šotoru. Dvorana kot dvorana. Mislim, da so Stožice lepše."
Dolenec: Čvrsta obramba je naš adut
Jure Dolenec pozna recept za zmago nad Čilom: "Smo zelo močni v obrambi, po vrnitvi dveh igralcev še toliko bolj, zato moramo to izkoristiti. Iz dobre obrambe sledijo protinapadi. To nas je vedno krasilo, ko smo dosegali rezultate. V napadu moramo biti potrpežljivi in prihajati do izdelanih strelov, saj vemo, da nimamo strelca z razdalje." Dolenec je zadovoljen z nastanitvijo. "Za nas je poskrbljeno na najvišjem nivoju, čakal nas je avtobus. Hotel je super, dvorana je lepa, zato upam, da bodo na takšnem nivoju tudi naše predstave."
"Zvezdnik" Čila Marco Oneto
Čile je tretja reprezentanca, za Argentino in Brazilijo, z zadnjega vseameriškega prvenstva. Na svetovnih prvenstvih nastopa tretjič zapored. Pred dvema letoma je bila v Španiji 23. Njen glavni igralec je 204 cm visoki 32-letni krožni napadalec Marco Oneto, ki je več kot deset let igral za Barcelono, zdaj pa je tako kot Miladin Kozlina član nemškega Mindna. Prenos tekme bo v petek ob 15.00 na TVS 2 in na MMC-ju od 15.00 naprej.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj slik s treninga v Al Saddu.

24. SP V ROKOMETU - KATAR 2015

SPORED 1. KROGA

SKUPINA A

Četrtek ob 18.30:
KATAR - BRAZILIJA

Petek ob 15.00:
SLOVENIJA - ČILE
ŠPANIJA - BELORUSIJA

Iz Dohe,

Aleš Vozel, @vozela1

Še zadnje priprave Slovencev na Čile
Katarski SP v rokometu se je začel
Slovenski rokometaši pripravljeni na Čile