Slovenci so odlično začeli svetovno prvenstvo. Naj se tako tudi nadaljuje. Foto: EPA
Slovenci so odlično začeli svetovno prvenstvo. Naj se tako tudi nadaljuje. Foto: EPA
Sergej Rutenka
Slovenska obramba je bila v prvem polčasu granitna. David Špiler je takole ustavljal Sergeja Rutenko. Foto: EPA
Denič: Ekstremno kvaliteten prvi polčas


"Tudi jaz ne. V prvem polčasu smo izjemno igrali v obrambi. Čitali smo vsako njihovo potezo. Dobro smo se pripravili na to tekmo, Škof je zadaj polovil še tisto, kar smo mi spustili. Preprosto popoln prvi polčas. Mislim, da jih bo težko še kdo dobil za devet golov (17:8). So pa nato v drugem pokazali, česa so sposobni. Pokazalo se je tudi, da če mi ne igramo 100-odstotno, imamo težave. Nimamo še te rutine, da bi se sprostili. To je bila prva prava tekma in vesel sem, da smo tako odigrali," je dejal David Špiler, ki že drugo leto igra v Belorusiji, in sicer za Meškov Brest.
Zorman: Naredili smo velik posel
"Prvi polčas je bil za anale. Upam, da se ne bomo tukaj ustavili, upam, da bomo nadaljevali v tem slogu. Jutri je dan počitka, ki nam bo prišel prav, saj imamo tudi nekaj težav s časovno razliko. Verjeli smo v sebe, v prvem polčasu igrali res vrhunski rokomet z vrhunsko obrambo na čelu z vratarjem. Kot sem napovedal, je bilo na koncu treba malo pokazati j****, da smo tekmo odločili v svojo korist, navsezadnje imajo beloruski igralci na položaju od dvojke do petke vsi okoli dva metra in več kot 100 kilogramov, medtem ko smo mi malo lažji. Gremo dalje, upam, da se bomo čez prvenstvo dvigovali. Po Čilu nismo natančno vedeli, kje smo, zdaj smo samozavestnejši. Treba je le vedeti, da so Belorusi Špancem zabili 33 golov. Mislim, da smo naredili velik posel," je bil nadvse zadovoljen tudi kapetan Uroš Zorman.
Denič: Dobro, a imamo še dovolj rezerv
"Prvi polčas smo odigrali dobro obrambo na visoki ravni, imeli smo tudi razpoloženega vratarja. Iluzorno pa je bilo pričakovati, da bomo zmagali za 20 golov razlike. Gre za psihologijo, ki jo je v športu težko razumeti. Tudi sam sem to doživel, ko sem bil igralec. Preprosto začneš braniti rezultat. Nisi več tako hiter, nisi več agresiven in potem lahko zaideš v težave. Na dveh tekmah smo imeli dva dobra polčasa, zdaj pa moramo počasi to širiti. Zagotovo sem zadovoljen s štirimi točkami, vem pa tudi, da imamo še vedno dovolj rezerv," pa je črto po dveh zmagah potegnil selektor Boris Denič.
Blagotinšek uspešno debitiral na svoj 21. rojstni dan
Denič ima lahko še en dodaten razlog za zadovoljstvo tudi zaradi tega, ker je uspešno na velikem tekmovanju debitiral Blaž Blagotinšek, ki je prav na dan tekme praznoval 21. rojstni dan. "To je najlepše darilo, ki sem si ga lahko želel. Kot vemo, so tekme z Belorusi vedno trde. Ne ležijo nam, tokrat pa smo se dobro pripravili. Zmaga je dobra popotnica za naprej," je bil vesel Blagotinšek, ki je dobro izkoristil odmerjene minute.

Rutenka: Slovenci so pokazali mojstrstvo
Svojim nekdanjim klubskim in reprezentančnim soigralcem je po srečanju čestital tudi prvi beloruski zvezdnik Sergej Rutenka: "Slovenci so v prvem polčasu pokazali mojstrstvo, saj so kaznovali vsako našo napako. In teh je bilo preveč, tako da je razlika narasla in jo je bilo v drugem polčasu tako rekoč nemogoče nadoknaditi. Sloveniji želim veliko sreče v nadaljevanju."
Slovenija se bo po dveh zmagah zdaj lahko mirno pripravljala na ponedeljkov obračun z domačini Katarci, ki se bo v Lusailu začel ob 17.00 po slovenskem času.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Denič: Ekstremno kvaliteten prvi polčas