SP v rokometu 2015
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 61 glasov Ocenite to novico!
Slovenci
Slovenija se iz Katarja vrača s svojim drugim najboljšim izidom v zgodovini svetovnih prvenstev. Višje je bila le pred dvema letoma v Španiji. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Gajič
Dragan Gajič je z 71 goli postal najboljši strelec svetovnega prvenstva, kar je izjemen dosežek. Foto: www.alesfevzer.com
Francija
Francoska reprezentanca je upravičila vlogo prvega favorita. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Denič potegnil črto pod SP

Dodaj v

Rokometaši imajo izid. To šteje največ.

Francija se je zapisala v zgodovino
2. februar 2015 ob 11:00,
zadnji poseg: 2. februar 2015 ob 11:24
Doha - MMC RTV SLO

Nad 24. svetovnim rokometnim prvenstvom v Katarju je padel zastor. Francija je potrdila status supersile, presenetil je Katar, tudi Slovenija pa je lahko z osmim mestom zadovoljna.

Začnimo pri najpomembnejšem, Slovencih. Ti so se v Katar odpravili z dvema jasnima ciljema, to sta preboj med najboljšo osmerico in uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre v Riu de Janeiru leta 2016. Prvega so izpolnili, drugega teoretično še ne, a z vsaj 90-odstotno verjetnostjo lahko trdimo, da bodo aprila 2016 igrali na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za Rio. Slovenija se je po Španiji 2013, ko je igrala v polfinalu, šele drugič uvrstila med najboljšo osmerico na svetu, kar priča o tem, da to ni tako samoumevno, kot se morda komu zdi.

Slovenska rokometna realnost je med pet in deset
Da razmerje sil v svetovnem rokometu ni zabetonirano, ampak se spreminja, ponazarja primer nekoč velesile Rusije, ki je bila še pred dvema letoma v Španiji četrtfinalistka, v Katarju pa jo je Argentina pahnila v boj za mesta od 17 do 24. Zato zgolj retorično vprašanje: si lahko predstavljate, kako bi slovenska javnost "raztrgala" reprezentanco, če bi jo izločila "neka" Argentina? Tako pa je Slovenija dobila tekme, na katerih je "morala" zmagati, hkrati pa ji ni uspelo presenetiti katere od reprezentanc iz najvišjega kakovostnega razreda. A to ni tragedija. Trenutna slovenska rokometna realnost je namreč v svetovnem merilu med mesti od pet do deset, kar je še vedno zelo dobro, če upoštevamo dejstvo, da je rokomet šport, ki se igra na vseh celinah, Mednarodna rokometna zveza pa ima 163 članic.

Slovenija ima kakovost; Dragan Gajič kralj strelcev
Francija, Španija, Danska, Poljska, Nemčija in še kdo je v tem trenutku pred zasedbo Borisa Deniča. Nobenega objektivnega kriterija ni, po katerem bi bila Slovenija v dvobojih z omenjenimi reprezentancam v vlogi favorita, zato tudi porazi z njimi niso katastrofa. Izziv za naprej pa ostaja, da se tudi Slovenija prebije v ta elitni klub. Za to bo treba osvežiti reprezentanco s kakšno mlado močjo, poleg 6-0 uigrati še kakšno obrambno različico, predvsem pa še naprej delati dobro z mladimi. Dela za vodstvo rokometne zveze in reprezentance zagotovo ne bo zmanjkalo. Še enkrat, osmo mesto Slovenije v Katarju je dober izid, zato ne verjemite tistim vsevednim anonimnim korenjakom z medmrežja ali izza šanka, ki vas za vsako ceno prepričujejo o nasprotnem in pljuvajo po reprezentanci. Nimajo prav. Ne nazadnje, Dragan Gajič je z 71 goli postal prvi strelec prvenstva, kar je izjemen dosežek. Bi mu to uspelo s povprečno ali slabo ekipo? Najbrž ne.

Francija briljirala, Katar pretil do konca
Na samem vrhu ni sprememb. Francozi so v Katarju osvojili rekordni peti naslov svetovnih prvakov. Izjemna fizična moč, znanje, izkušnje in neverjetna lakota po naslovih to francosko generacijo opredeljujejo kot najboljšo v zgodovini rokometne igre. Francozi so stopnjevali tempo in v finalu opravili tudi s Katarci, ki so pokazali, da tam niso naključno. Resda so kot vsaka domača ekipa imeli določeno sodniško "naklonjenost", ki je morda v rokometu še večja kot v drugih športih, a brez kakovosti tako daleč ne bi prišli. Zato velja pohvaliti stratega Katarja Valera Rivero, ki je v letu in pol iz povprečnih domačinov in tujcev, odpisanih v svojih matičnih reprezentancah, sestavil homogeno ekipo, ki se je borila celo za svetovni naslov. Katar se ni izkazal samo po tekmovalni plati, ampak tudi kot gostitelj. Prvenstvo je potekalo brezhibno v treh modernih novih dvoranah. Tudi za prevoz med prizorišči je bilo dobro poskrbljeno, tako da če je bilo rokometno prvenstvo zamišljeno kot mini generalka za svetovno nogometno prvenstvo leta 2022, jo je Katar prestal z odliko.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Prijavi napako
Komentarji
royayers
# 02.02.2015 ob 11:16
Mah, jaz sem iz kavca videl prvenstvo malo drugace, ampak to sem jaz, mozno da se motim. Morate razumet, da imeti v roki kokice in pivo, ni lahko, hitro ti kaj zbezi, stvari vidis drugace kot so. Pa se tapicirat bi ga moral na novo, no, do naslednjega prvenstva ga bom. Ima kdo predlog kako vgradim stojalo za pijaco? Po moje bo lazje tako tekme spremljat, kot pa da imam pivo non stop v roki, zena potem tezi ko se kaj polije.
Kerlc1
# 02.02.2015 ob 11:24
Je Slovenija premagala katero od reprezentanc, ki sodi med deset najboljših na svetu? Ni! Če je največji dosežek zmaga proti Makedoniji (ob porazih proti Katarju, Španiji, Franciji, Danski in Nemčiji), je rezultat slab. Še slabša pa je bila igra!
pesnik123
# 02.02.2015 ob 11:21
8 mesto ni slab rezultat ampak ta ekipa je bila sposobna dosti več, sploh zaradi lahkega žreba ( lahko bi prišli do finala kot je to storil Katar!)

Drugi problem je izbor reprezentantov manjkajo 3-4 mladi igralci ki so že zvezde Lige prvakov ampak očitno ne dovolj dobri za Slovenijo!

Več kot očitno se ne bo nič spremenilo Denič bo ostal selektor še do olimpijskih iger, z njim pa tudi nekateri odsluženi igralci!
urko23
# 02.02.2015 ob 11:31
Na 24 ur se je clo najdu novinar ki je mal pokritiziru tole našo bedo na prvenstvu - tlele na RTV očitno ne gre tko. Me pa zelo čudi to ,da smo že po pripravljalnih tekmah nekateri KAVČARJi govoril o tem ,da je to slabo sestavljena ekipa, ki jo vodi slab trener. Razni Šerbci, Pungartniki, razni rokometni mojstri pa so bili tiho. Ne samo to, oni so clo opeval tekmo z Makedonijo, kjer smo spet samo KAVČARJI vidl, da smo mel neverjetno srečo ( izključil so jim glavnega igralca, Lazarov ni meu dnevne forme ;) , skor so gol demoliral z vratnicami ,itdd. ) ampak veliki mojstri rokometa so tle vidl napredek, borbenost in odlično igro. Zelo zanimivo, človek se pravzaprav vpraša kdo je tle KAVČAR.
ThinkIt
# 02.02.2015 ob 11:13
Zihr je Zorman pritiskal na rtv, da kak je 8 mestvo dobra uvrstitev,...
tigerček
# 02.02.2015 ob 11:18
Dejstvo je, da Slovenija ni sposobna dobiti medalje, ker je pač za te preslaba.
Mene moti predvsem to, da ko so "izpolnili cilj" (tako so vsaj rekli), so nehali igrati.
Pač nimamo zmagovalne mentalitete in to nas tepe v vseh ekipnih športih!
ajkjsteka
# 02.02.2015 ob 11:22
Smešen članek, ki slavi brezkrvnost in povprečno igro naše sicer nadarjene generacije. Zgleda so novinarji rtv-ja in igralci lepo preživeli dopusti v katarju, kjer so postali tudi dobri kolegi.
Warbird
# 02.02.2015 ob 11:20
Ma sej ni cudno da se nasi sportniki zadovoljijo s taksnimi rezultati ce pa imamo novinarje ki jih potem ob cisto povprecnem rezultatu se hvalijo ... smo vejetno edini narod na svetu ki je bil 4. na svetu in je 2 leti pozneje 8. in je na to ponosen ! O nasih novinarjih pa itak nebi zgubljal besed, ce jim sploh lahko reces novinarji ...
grobarrr
# 02.02.2015 ob 11:31
Ta "novinar" Vozel se je pa čisto zlil z Denićem, Zormanom in ostalimi našimi rokometnimi "zvezdniki". Res so elita, ne može jim niko ništa. Takooo jeeeee!
Warbird
# 02.02.2015 ob 11:27
Dejstvo je da se rokomet igra resno samo v Evropi, pa se to ne povsod ! Je tretjerazreden sport. Podobno kot vaterpolo ki se tudi igra na vseh celinah, pa vendar je za na 8. mesto uspeh ... ma novinarji se zgovarjajo na majhnost zopet, mali smo, ne ugotovijo pa da so mali predvsem oni v glavah ...
la.sonrisa
# 02.02.2015 ob 11:23
sej je blo jasno od začetka, da so šli tja po četrtfinale in to je to. VSAK v VSAKI izjavi pove in je tudi že med prvenstvom povedal, da je njihov cilj prvih 8. komu se ja pa potem še dalo, ko so enkrat makedonijo premagali? so mi zgledli skoraj kot kakšni šolarji, uno k frocu sredi junija rečeš, da če spravi kemijo na 3 bo dobil nov telefon, če pa slučajno dogura do 4, bo pa super lepo pohvaljen in potrepljan po rami. do katere ocene se bo potrudil prit, čisto na koncu šolskega leta, ko je praktično že na počitnicah? :)
škoda je samo, da niso navijačem prej povedali, da se za kaj več kot 8 mesto ne mislijo borit, bi bil navijačem prišparan kakšen živček. Zorman pa je s svojim bedastim izpadom očitno prestrašil novinarje, saj še kar naprej pišejo same neke pohvale. Jao
pinkobalinko
# 02.02.2015 ob 11:53
...kar je še vedno zelo dobro, če upoštevamo dejstvo, da je rokomet šport, ki se igra na vseh celinah, Mednarodna rokometna zveza pa ima 163 članic.


Korekten članek, ampak ta stavek bi nam pa mirno lahko prihranili.
Tudi FIS ima 115 al nekaj takega članic, torej je 14. mesto v pokalu narodov naših moških alpskih smučarjev relativen uspeh?
fuzbaler92
# 02.02.2015 ob 11:43
RTV pa saj vi niste normalni... kaki članek.. hahahaha
ZeK
# 02.02.2015 ob 11:20
naši rokometaši imajo brade in fotelje.
dobrega rezultata pa žal ne.
deuce
# 02.02.2015 ob 11:41
manipulativen članek, da kar glava preče, edino kar se strinjam, da smo nekje med 5-10.

Avtor 'pozabi' povedat, da so nas veliki nasprotniki razbijali in osmešili kot kakšne kekce. Da so naredili 10 golov razlike že v polčasu, če se jim je to zahotelo. To velja za letošnjo četrtfinale in na prejšnjem sp polfinale in mali finale. Kar smo pa zmagali, je bilo pa sreče koliko hočeš - letos so bile to makedonske 7-metrovke in vratnice.

'vsevedni korenjaki izza šanka ali na medmrežju' imajo še kako prekleto prav - Deniča in Zormana čimprej stran!
kozorog1973
# 02.02.2015 ob 11:10
Rokometaši imajo izid. To šteje največ.

ne v športu štejejo samo najvišja mesta, vse ostalo je samo izgovor.
aaaaaaa
# 02.02.2015 ob 11:37
Če bi na Denićevem mestu sedel Katanec, bi novinarji kar puhali od kritike :)
Anfield1892
# 02.02.2015 ob 11:35
Malo bi si drznil popraviti novinarja. Slovenija oziroma njeni navijaci, vsaj velika vecina njih NI zadovoljna z 8. mestom, prav tako NI zadovoljna s selektorjem in z njegovim izborom igralcev, NI zadovoljna z igro in z osabnim obnasanjem nekaterih posameznikov, predvsem kapetana mostva.
Je pa z vsem nastetim seveda zadovoljen Denic-Zorman team, ki je ze med prvenstvom sam sebe proglasil kot najuspesnejso ekipo v Sloveniji med vsemi ekipnimi sporti. Samohvala, povelicavanje svojih lastnih *dosezkov* in totalna nesamokriticnost je zal zascitni znak te ekipe.
rundek
# 02.02.2015 ob 11:35
Za Hrvate je 6 mesto naravna katastrofa, za naše je 8 mesto uspeh.
No Remorse
# 02.02.2015 ob 11:23
Zofman a lahko komentiramo?
Jože Gorišek
# 02.02.2015 ob 11:33
Če bi se nekateri rokometaši bolj skoncertrirali na tekme in manj vrteli jezike po tv in forumih, bi bili še kakšna 2 mesta višje
*kingkong*
# 02.02.2015 ob 11:53
"zato ne verjemite tistim vsevednim anonimnim korenjakom z medmrežja ali izza šanka", g. Vozel tile "pjanci" po domače povedano vam vsaki mesec plačajo-plačamo položnico in za razliko od komercialnih rtv hiš, vam hočeš ali nočeš plačujemo takšne počitnice zato prosim malo spoštovanja, saj ni čudno kakršna družba takšna služba, katastrofa od neke rtv kaj vse zaposli za novinarje.
KiselaVoda
# 02.02.2015 ob 11:46
Rokometna reprezentanca je učbeniški primer slovenske negativne selekcije. Da smo v takšni godlji in ni preboja (skoraj) nikjer, so pa precej krivi novinarji, ki to niso, ampak so gnili PR.
jurica
# 02.02.2015 ob 11:39
Žal je pri nas kritičnost pisanega športnega novinarstva premosorazmerna s številom zastonj kart, obiskov VIP prostorov za novinarja...
SloveniaNo1
# 02.02.2015 ob 18:08
Očitno so novinarji po novem tudi advokati športnikov, ki ne izpolnijo cilja...

Naj samo spomnim, pred dvema mesecema je Gajič izjavil, da gredo na prvo mesto, pred enim mesecem je Natek govoril, da ga ne zanima, kdo bo nasprotnik v polfinalu ... danes je pa zgodovinski uspeh to 8. mesto. C'mon...

@anakoracin .... cilj je bil zagotoviti si kvalifikacije za OI, kar pa jim ni uspelo. Precej verjetno še ne pomeni zagotovljeno, to je samo alibi in izgovor sedaj, ko cilj ni dosežen. Denič bi zato moral odstopiti. Pika.
veteraninsin
# 02.02.2015 ob 13:23
Vesel sem, da obstaja možnost izbire medijev in ko človek prebere Nejedly-ev komentar v DELO-u, Okornovega v Dnevniku, tudi Tamšetov v DELO-u, si težko predstavljaš, da so vsi omenjeni gledali isto prvenstvo kot Aleš Vozelj. Od kod razlika ? Obstajajo t.i. neodvisni članki in naročeni ( plačani) članki. To, kar počne/piše AV v današnjem MMC članku je pogreb in poraz, neodvisnega novinarstva in (ne)sposobnost RZS, da si nastavi ogledalo in začne malo ( r)evolucijo. Vse ostalo je izguba časa, priložnosti in tistega, za kar se šport dogaja: navijačev !
*kingkong*
# 02.02.2015 ob 11:31
@Warbird

če bi napisali kakršenkoli kritičen članek potem ne bi bili več vabljeni na podobne izlete in ekskurzije, saj to je isto v vseh športih, novinarji, ki so v bližini dogajanja so odvisni od tamkajšnjih športnikov ( intervjuji, reportaže, komentarji...), če tega ne bi imeli bi lahko ostali doma, zato pa se tudi klanjajo vsem tem zvezdam, ki to niso.
krjen3
# 02.02.2015 ob 12:19
nehajte že nas posiljevati s temi rokometnimi novicami "kako dobro je 8. mesto". Prepričali ne boste s tem nobenega. Ne bi rekel da bi v skupini imeli dobro igro, povozoli makedonce, in se dostojno upirali francozom. Tako pa je blo vse skupaj bolj povprečno. Ni bilo ne slabo ne dobro bi rekel, V glavnem za hvaliti se ravno ni.
jakosol
# 02.02.2015 ob 11:45
Zaradi takšnega mišljenja, češ 8. mesto je super rezultat, ne bodo rokometaši nikoli osvojili še kakšne medalje. Namesto, da bi si za vzgled vzeli naše južne sosede, ki po št. prebivalcev in rokometašev niso dosti večji od nas in ki tekmujejo za to, da bi osvojili vsaj medaljo, če ne naslov prvaka, se naši zadovoljujejo z 8. mesto, čeprav so od resnih ekip premagali le Makedonijo, gladko in brezjajčno pa so izgubili proti Franciji, Danski, Nemčiji in Španiji. Dokler bo v našem rokometu vladala takšna mentaliteta in bo v reprezentanci trenutno strokovno vodstvo in določeni igralci, bodo capljali za velikimi in se zadovoljevali s četrtfinali ter še ne zagotovljenimi kvalifikacijami za OI:
jasej1
# 02.02.2015 ob 11:37
Glede na to, da je na svetu približno 10 držav, kjer se igra resen rokomet, potem 8. mesto pač ni uspeh. Nezadovoljni smo, če košarkaši dosežejo "le" 6., 7. mesto, čeprav je košarka precej bolj razširjen šport.

Dejstvo je, da slovenska liga daje na tržišče ogromne rokometne talente. Naši igralci igrajo vidne vloge v elitnih ligah, pa tudi v ligi prvakov. Druga stvar pa je, če teh igralcev sploh ni v reprezentanci. Tukaj mislim v prvi vrsti na Zarabca, ki ji bil celo proglašen za najboljšega slovenskega igralca leta, pa še nekaj bi se jih našlo. Da ne govorimo o slabih rotacijah... Denić dobesedno ubija rokomet in to je jasno vsakemu, ki gleda ta šport, že nekaj let. Zakaj je dobil zaupnico zveze, je pa druga stvar. Morda zato, ker na čelu RZS ne sedijo ljudje, ki se spoznajo na ta šport.
jakosol
# 02.02.2015 ob 12:46
Ne vem, ampak očitno novinarji, predvsem iz RTV, pozabljajo, da se je sistem tekmovanja na SP spremenil in je precej lažje priti do četrtfinala. Zdaj je dovolj, da si 4. v skupini in prideš v osmino finala. Naši so imeli srečo, da so se križali s skupino B, kjer je bila od velikih le Hrvaška, tako, da so potrebovali vsaj 3. mesto v skupini (zmage na Čilom, Brazilijo in Belorusijo, skratka povprečnimi ali podpovprečnimi ekipami), da so se izognili Hrvatom. Če bi se naša skupina križala s katero od skupin C ali D, kjer so bile Francija, Švedska, Islandija, Nemčija, Danska in Poljska, bi gladko izpadli že v osmini finala, kot so npr. Švedi in Islandci, ki so edini odščipnili točko Francozom. Priznajmo si, da smo imeli veliko sreče pri žrebu in da je bil četrtfinale že pred prvenstvom skoraj zagotovljen. Žal pa si nekateri, tudi servilni novinarji, mečejo peska v oči in nas prepričujejo, kako velikanski je ta uspeh, čeprav nam 8. mesto trenutno ne prinaša še ničesar. Kaj pa, če npr. Švedi postanejo naslednje leto evropski prvaki, na azijskem prvenstvu pa ne zmaga Katar (ne pozabite, da je večini kupljenih tujcev včeraj poteklo katarsko državljanstvo). Ne vem, zakaj vedno puščamo lastno usodo v druge roke. Če bi po osmini finala dobili vsaj še eno tekmo, bi bile OI kvalifikacije 100% zagotovljene in ne bi uporabljali če-jev in 90 % verjetnosti. Najbolj žalostno je, da bo to strokovno vodstvo in nekateri zormani imelo še vsaj leto dni alibi, da hara v slovenskem reprezentančnem rokometu. In po naslednjem EP bomo spet ugotavljali, da smo zapravili eno leto.
monsun
# 02.02.2015 ob 11:53
Za ta članek pa lahko Denić časti tega novinarja Vozla z porcijo čevapčičev. Pa še za pivo naj mu da.
davide
# 02.02.2015 ob 11:23
o bog sovražim ta konformizem
Milmar
# 02.02.2015 ob 11:16
mi smo papki in pika.
kavc_selektor
# 02.02.2015 ob 15:55
Iz obdobja, ko si je utiral pot med rokometne velikane, poznam Uroša kot prijetnega in vljudnega fanta, ki je vedno pozdravil in odzdravil z nasmehom ter bil redkokdaj slabe volje. Zato zdaj težko razumem njegovo preobrazbo v sitneža, ki se obremenjuje s tem, kaj si tisoče kilometrov od prizorišča tekmovanja mislijo in govorijo oddaljeni kritiki izza televizijskih zaslonov. Zorman je presegel samega sebe, saj je s tem navijače spremenil v največje sovražnike. Kapetan je v svojo bitko trmoglavljenja potegnil moštvo. Pri tem je najhuje, da ni imel nikogar, ki bi ga pocukal za rokav in mu dejal, da to, kar počne, nima smisla. Da boja z navijači ni mogoče dobiti.

to je članek, v DELU. Ne pa ta zmazek gor!!!
Milmar
# 02.02.2015 ob 11:34
Ko podjetja ne dosežejo visokih ciljev se išče krivca v upravah in vodilnih kadrov kar je tudi prav.Res so ti ciji večkrat previsoko zastavljeni pa vseeno nekdo odgovarja.
Za tistega,ki je osmo mesto dovolj mu predlagam,da se preneha ukvarjati z rokometom in naj zamenja poklic.
lookaaa
# 02.02.2015 ob 11:27
kakorkoli obrnemo, nase mesto je dejansko od 4 in 10, ce gledamo po kvaliteti!

dejstvo je, da bi nasi lahko potegnili vec od prvenstva in da so slabo odigrali kar nekaj tekem, bolje bi morali vsaj proti nemcem, bilo pa je tudi nekaj velikih kisov na ostalih tekmah (prevec zgresenih zicerjev, luknje v obrambi...) s katerimi bi bili lahko dalj casa v igri in ce je tesno na koncu, se lahko zgodi marsikaj.
spanija, francija, danska so reprezentance, s katerimi se tezko kosamo in jih lahko premagamo le ob nasem fantasticnem dnevu in ob nasprotnikovih kiksih. sploh francozi so poglavje zase. porazi z njimi me ne bolijo, ostale igre pa me zal ne navdusujejo.

osmo mesto ni neuspeh, slaviti ga pa tudi ne rabimo na veliko. pac soliden rezultat, ki bo sel hitro v pozabo.
Ska'ara
# 02.02.2015 ob 12:44
Če se zadovoljiš osmim mestom v športu, s katerim se resno ukvarja 5 do 6 držav na svetu, pač nikoli ne boš vrhunski. Ne moti samo uvrstitev naših, moti predvsem odnos igralcev do tekem. Nobene borbe, nobenih vzklikov s klopi, kot so jih bili pri njih vajeni. Nobene vzpodbude. Najbolj žalostno pa je, da so to opazile tudi druge reprezentance.
Po tekmi z Dansko je danska novinarka vprašala Mikkela Hansna zakaj je bila ta tekma tako bizarna (uporabila je to besedo), Hansen se je nasmejal in rekel, da je bilo res vse skupaj čudno, od sodnikov, do naših igralcev in da so od tekme pričakovali več. Dodal je še, da bi pri taki igri naših, tekmo morali zaključiti v prvem polčasu. Potem ga je še vprašala, če se bodo sedaj pripravljali na tekmo s Hrvaško. Spet se je nasmejal in odgovoril: ''Da, pripraviti se je treba na novo tekmo, upam, da bosta jutri na igrišču dve ekipi, ki si želita igrati rokomet.''
grobarrr
# 02.02.2015 ob 11:35
Naši rokometaši nimajo nobenega rezultata (premagati Makedonijo žal ni nek rezultat), bistveno bolj zaskrbljujoče pa je, da nimajo igre, srca, ki bi ga puščali na igrišču, jajc in odnosa do navijačev, zaradi katerih sploh nosijo reprezentančni dres.
angelmanuel
# 02.02.2015 ob 12:07
Hahaha novinarji brez hrbtenice delaj z rokometaši v rokavicah. Sramota. Da bi kdaj bili samokritični pa tako ali tako ne.
raknac navi
# 02.02.2015 ob 11:52
8. mesto. ok. vse lepo in prav. ampak to obracunavanje sportnikov in novinarjev z navijaci je pa neumno in neumestno...
Binder Dandet
# 02.02.2015 ob 11:40
"Kljub vsem težavam ciljev ne bomo spreminjali. Želimo si zagotoviti mesto na kvalifikacijah za olimpijske igre."

"Denić: Cilj izpolnjen, a to ne zadovoljuje nikogar"

Cilj NI IZPOLNJEN!!! Čakalnica ni bila cilj! Če bodo Francozi naslednje leto evropski prvaki, potem je naš up le še Katar, da postane azijski prvak. Sicer ne bo mesta za nas v kvalifikacijah.

Sicer pa menim, da bi iz teh igralcev lahko več potegnili. Denič nima pravih rešitev, venomer eno in isto trajbajo, prevečkrat ni odreagiral z menjavami ali TO ko bi moral (npr. proti Franciji jim je dal skoraj 5 minut, da so prišli na +6, namesto da bi takoj klical TO....katarski selektor včeraj je TO klical vsakič, ko bi se Francozi spet oddaljili na +3), očitno napačne taktične priprave na tekmece (za Špance je recimo Denič stavil na porivanje žoge špancev na krila, kjer so po njegovem žal vse zadela....2 dni prej so od Špancev proti ne vem kateremu tekmecu blestela krila [polovica vseh golov]) itd..
_50centy_
# 02.02.2015 ob 11:28
Trenutna slovenska rokometna realnost je namreč v svetovnem merilu med mesti pet in deset, kar je še vedno zelo dobro, če upoštevamo dejstvo, da je rokomet šport, ki se igra na vseh celinah, Mednarodna rokometna zveza pa ima 163 članic.

od tega jih je 3/4 amaterskih
muki-miha
# 02.02.2015 ob 11:16
Kakšna pa je razlika med nami (osmi) in Rusi (17-24), nihče se ni boril za medalje, kar je edino ki šteje. S to mislenostjo (da je 8 mesto dober rezultat v športu, ki se resno igra v 15-ih državah) je žal naš maksimalni domet res le, četrfinale (EP, OI, SP).
sergio aguero
# 02.02.2015 ob 12:13
krasna satira novinar Vozelj
roccat
# 02.02.2015 ob 11:54
Denic hahah cudno da ne pripelje sojega sina v repreznatnco

DENIC ODIDI
Buterfly_007
# 02.02.2015 ob 11:37
Biti 8, sploh na SP ni nič posebnega, če pa še pogledaš, koga smo uspeli premagat ...Ni kaj nihče ni pričakoval ali zahteval da premagajo Francijo ali Dansko, so le boljše reprezentance od naše, tudi take sreče z žrebom kot v Španiji nismo imeli, samo tista brezvoljnost da so se kar sprijaznili da bomo 8, ker smo cilj uvrstitve v kvalifikacije za OI izpolnili, čeprav ga v teoriji še nismo.
Ne "jezijo" se ljudje zaradi same uvrstitve ampak zaradi igre in odnosa.
Zorman ima pravico izraziti svoje nestrinjanje, sicer bi to moral narediti na bolj kulturnen način, izraz "slovenceljn " uporabljen na FB je bil žaljiv in neprimeren.
MiStri57
# 02.02.2015 ob 12:53
Najboljši stavek komentatorja A. Vozel....in to je : ....."Španija, Francija, Nemčija, Danska, poljska in še kdo, je v tem trenitku pred ZASEDBO BORISA DENIĆA"........ja, točno to...pred Deničevo zasedbo...NJEGOVO zasedbo...ker , če bi bil selektor kdo drug, bi verjetno bila ta reprezentanca drugačna in bi bil po vsej verjetnosti rezultat drugačen.....vsaj Nemci so, po mojem občutku, bili premagljivi...pa celo grogirani Danci......ampak ne z to zasedbo..Deničevo seveda.....
Poglejmo : s sabo je vzel poškodovanega Cehteta, ....po moje bi bil bolj koristen nekdo drug, ki je MOGOČE manj kvaliteten, ne pa poškodovan in bi se lahko med pripravami ujel s soigralci....recimo.....(da ne bo pomote, saj je Cehte dober igralec....ampak je bil poškodovan in je izpustil dobršen del priprav...)
...tu je Špiler....popolnoma neuporaben na levem krilu, čeprav je včasih igral prav to....ampak , žal je to preživel...+ L. Žvižej...prepočasen, okoren in daleč od nekdanje strelske forme, ko je iz desetih poskusov zadel vsaj osemkrat....sedaj je sposoben zgrešiti osemkrat in dvakrat zadeti...žal...doma pa pusti vrhunsko levo krilo.....
M. Žvižej.....res ne vem kaj je z njim....ta človek ne bi zadel olimpijskega bazena, če bi ga imel pred sabo , namesto rokometnega gola....v obrambi pa je sposoben edino izključitev....žal....
Kavtičnik.....tudi nekoč odlično desno krilo....ampak sedaj totalno izven forme na krilu...bolj uporaben kot desni zunanji.....žal....doma seveda ostane vrhunski igralec na tem mestu....
Bombač....sploh ne vem zakaj ga je jemal s sabo, če potem ni skoraj nič igral.....ko pa je igral, pa je bilo tudi v tem kontekstu...NIČ......žal.....doma pa spet dva, ponavljam, DVA igralca svetovnega formata....
Zorman....ja, tu sploh ne bom izgubljal besed....ali pa samo to...refren znane Kreslinove pesmi..... "od višine se zvrti".......
IN sedaj nam Denič "prodaja meglo", da smo dosegli uspeh z osmim mestom na svetu.....premagali pa smo samo eno kolikor toliko resno reprezentanco, Makedonijo......Reporter pa nam daje za primer Rusijo...hja, če bi bili mi v tisti skupini, ne bi prilezli nič dalje kot Rusi....verjemite....
No, da zaključim....razen teh, ki sem jih naštel, (pa še najmanj so krivi igralci...kriv je seveda selektor, ki jih je vzel s sabo), so bili drugi solidni, celo dobri.......
...in naj bo tudi jasno, da kljub kritikam, ki jih bom izrekel, vselej dobronamerno, za SLOVENIJO BOM ZMERAJ DRŽAL PESTI IN Z VSEM SRCEM NAVIJAL ZANJO......amen...
Milmar
# 02.02.2015 ob 11:37
@rudek
Točno tako! In sem prepričan,da bodo hrvatje na naslednjem prvenstvu prišli višje ker so jih vsi povrsti raztrgali z neuspehom.
hepimen
# 02.02.2015 ob 12:05
Rokometaši imajo izid. Slab izid.
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!