Rokomet
Slovenski rokometaši
Slovenski rokometaši so takole skupaj s tisoči navijačev v Varaždinu rajali po izjemni zmagi nad Španijo, ki zdaj igra polfinale. Stavkom, ki se začnejo s "Če bi ...", se je kar težko upreti. Foto: EPA
Veselin Vujović
Selektor Veselin Vujović je med prvenstvom bojeval več bitk ... Foto: Reuters

Tudi na Hrvaškem zadišalo po slovenski rokometni medalji

Vujović: Cilji so vedno izpolnjeni, ko "umiramo" na igrišču
26. januar 2018 ob 06:25
Varaždin - MMC RTV SLO

Slovenski rokometaši so z osmim mestom na evropskem prvenstvu na Hrvaškem dosegli še en dober izid. Ostaja nekaj pelina, saj je bila na dosegu tudi medalja. Žal se ni izmuznila (povsem) po slovenski krivdi. A vsekakor prevladujejo dobri občutki.

Očitno je, da sta že prvi dve tekmi prvenstva usodno spodrezali krila Slovencem v boju za medalje, kamor so po tiho in, kot je pokazalo prvenstvo, povsem realno merili. Najprej grenak poraz proti Makedoniji, ki sta mu s spornimi izključitvami botrovala tudi romunska
sodnika, nato pa še sodniška farsa proti Nemčiji, kjer je bila Sloveniji odvzeta pošteno prigarana zmaga. No, nekateri bi naravnost dejali, da sta litovska sodnika z dosojeno sedemmetrovko po izteku igralnega časa in desetminutnem gledanju posnetka Slovence okradla.

Namesto štirih ena točka
"Ob poštenem sojenju bi Slovenija imela štiri točke, ne pa eno,"
je v veliki meri upravičeno po remiju z Nemci bentil selektor Veselin Vujović. Slovenci so pričakovano dobili srečanje s Črno goro in se v Varaždin preselili z izkupičkom, ki jim je ob ugodnem razpletu v skupini D še omogočal razmišljanje o polfinalu. A to se je v veliki meri razblinilo že na prvi tekmi drugega dela z Dansko. Slovenci sicer niso igrali slabo, a premalo za olimpijske prvake.

Tekma prvenstva proti Španiji
Sledila je najboljša tekma Slovenije. Čvrsta in granitna obramba 6-0 na čelu z vratarjem Urhom Kastelcem je v "varaždinskem kotlu", ki so ga ustvarili tisoči slovenskih navijačev, vodila Slovence do sijajne zmage nad Španijo. Upanje na polfinale, čeprav majhno, je znova oživelo. Za to bi morala pasti Češka, poleg tega bi se morali sanjsko razplesti še preostali dve tekmi. A sanj o polfinalu je bilo konec že po remiju s Češko, saj Slovenci po spektakularni zmagi nad Španijo očitno niso imeli "dinamita", da bi strli kvalitetne in v javnosti neupravičeno podcenjene Čehe. Zmaga bi resda prinesla tekmo za peto mesto, ki pa po netransparentni odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF), da ne odloča o neposredni uvrstitvi na svetovno prvenstvo, resnici na ljubo ne bi imela pravega naboja.

Slovenija pogrešala izkušnje Poteka, Gabra, Dolenca in Henigmana v rotaciji
Predvsem na psihično zahtevni uvodni tekmi z Makedonijo se je Sloveniji še kako poznala odsotnost prekaljenih Vida Poteka, Mateja Gabra in Jureta Dolenca. Slovensko zasedbo je v nadaljevanju še dodatno oslabila poškodba Nika Henigmana, ki je pomemben mož v
Vujovićevi rotaciji. Ne gre za iskanje alibijev, a več od osmega mesta se ob vsem naštetem očitno ni dalo izvleči. "Cilji so izpolnjeni vedno, ko igramo dobro in se borimo. Kdaj bo to prineslo medaljo, kdaj je tudi ne bo. A dokler bom jaz selektor, bodo igralci 'umirali' na parketu," je med prvenstvom in po njem poudarjal Vujović. In tisti, ki smo reprezentanco spremljali od blizu, ji ne moremo očitati pomanjkanja borbenosti, želje in volje. Vujović je tudi (samo)kritično dejal, da so bile zagotovo narejene tudi napake. Kakšne, bo pokazala analiza, a dejstvo je, da Slovenija nobene tekme ni odigrala slabo. Tudi ob porazih je bila blizu tekmecem. "Nihče nas ni razbil," je ugotavljal slovenski kapetan Vid Kavtičnik, kar kaže na kvaliteto konstantnosti in vzdržljivosti reprezentantov.

Nobena žrtev ni zaman
Ti so na prvenstvu pridobili dodatne dragocene izkušnje s težkih tekem, ki jih bodo, upajmo, unovčili že na naslednjem velikem tekmovanju, to je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem, ko se bodo delile tudi olimpijske vstopnice za Tokio 2020. Vsekakor nobena žrtev ni zaman, noben poraz ni zastonj. Spomnimo se, Slovenija je evropsko prvenstvo leta 2016 na Poljskem končala po prvem delu, že naslednje leto pa se je iz Francije vrnila z bronom svetovnega prvenstva. Zakaj torej ne bi z optimizmom gledali naprej? Sploh ker je prvenstvo na Hrvaškem pokazalo in potrdilo, da ima Slovenija vse, kar krasi vrhunske reprezentance. Razkošen rokometni talent, inteligenco, mišice in predvsem veliko srce. Zmagovalno mentaliteto in samozavest pa svojim varovancem vedno znova na njemu svojstven način vceplja selektor Vujović.

VIDEO
Vujović: Zelo malo nam manjka do svetovne elite
VIDEO
Milovanovič: Preveč nihanj med vrhunstvom in povprečjem
Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
trolicnez
# 26.01.2018 ob 06:32
Bravo Vujo in vsi ostali, kapo dol. Upam, da ostane trenerski štab še vrsto let nespremenjen.
Dejmonaši
# 26.01.2018 ob 06:56
Iskrene čestitke in hvala za obilico športnih užitkov!
1a34
# 26.01.2018 ob 06:59
Tudi porocanje je bilo na tem prvenstvu taksno, kot mora biti (in kot ga zeli druzba): korektno in vecinoma optimisticno.
alcatraz
# 26.01.2018 ob 07:23
no v primerjavi s kokoškovom je res ena komedija. :)
koliko? pol prve ekipe je manjkalo. če ne še več. ivek pa kot ivek... nima ravno občutka za nepristranskost.
alah
# 26.01.2018 ob 07:41
Pozitivna stvar je vsekakor to, da smo z "B" ekipo premagali včasih nedosegljivo Španijo in Nemčijo.

In kako bo zdaj s tem pocastim sojenjem? Pričakujem nadaljnjo ofenzivo na IHF s tožbami in s pritiski za izboljšanje pravil. Denar (vpliv velikih držav) v reprezentančnih tekmovanjih nebi smel imeti nobenega vpliva, komerciali so namenjene lige prvakov, ipd...
SamoRes
# 26.01.2018 ob 08:01
Slovenski rokometaši so z osmim mestom na evropskem prvenstvu na Hrvaškem dosegli še en dober izid.

Osmo mesto je slab rezultat, prenehajmo že s to podalpsko miselnostjo. Dober rezultat bi bil polfinale in boj za medalje. Smo pa prikazali v posameznih tekmah zelo dobro igro, ki nas lahko navdaja z optimizmom v prihodnosti. Vujović je fantom vcepljal zmagovalno miselnost, toda morajo si jo še sami vbiti v glave.
Lesinar
# 26.01.2018 ob 07:03
Ivek, tu ni nobenega dvoma
bolkonsky
# 26.01.2018 ob 09:08
Oprostite, trener je najvecji handikap ekipe, njegova custvena nestabilnot se kaze na nihanju rezultatov.

To da izgleda kot Chuck Norris se ne pomeni da je Chuck Norris.
----------------
sej si ti en hendikep...
to si pa zato,ker si premlad,da bi vedel kaj pomeni tak odnos,kot ga ima Vujović in,ki je bil temelj uspehov ex yu in,ki je temelj vseh zmagovalcev tudi danes...

kako boš ti zmagal tekmo,če pa že pred tekmo 'imaš polne hlače'?
in tako 'strategijo' imajo slovenski trenerji...

uspehi odbojke,rokometa,košarke,nogometa(prvi mandatKatanca) so se zgodili ravno zaradi
takega 'ODNOSA',kot ga ima,kaže in,ki ga vceplja igralcem,Vujović... torej zmagovalnega v smislu-
'daj mu šus,vrži ga potleh,boljši smo od njih,imej jajca,ne sme mimo tebe,zabij z vso silo...'
razlika med Gianijem,Kokoškovim in Vujovićem je samo v 'načinu'...Vujović pač ima tak stil(naturalističen, mangupski,šmekerski...)tak je bil,kot igralec in tak je ,kot trener...in njegovi uspehi govorijo,da je njegov način-efikasen...

Vujović čustveno nestabilen?!
dej ne nori in ne govori neumnosti...
čustvena nestabilnost je diagnoza v kateri se pojavljajo segmenti obupa,odtujenosti,pomanjkanja samozavesti,izguba ali pomanjkanje smisla do življenja...skratka občutje,ki pada pod normalno odzivanjem do okolice,NIKAKOR pa ne
afekt v katerega človek pade pod določenimi okoliščinami...
čustveno nihanje bi bilo oz. je,če na človeka VPLIVA afekt in mu pust posledice...

nihanje rezultatov slovenske rokometne reprezentance?!
he,he...uvrstitev na OI v kvalifikacijah na Švedskem,6. mesto na OI v Riu,uvrstitev na SP 2017 preko Norveška,bron na tem prvenstvu,uvrstitev na letošnje EP,kjer so dve tekmi izgubili(eno DEJANSKO proti OI prvakom),razbitje Nemčije in Španije in en sam spodrsljaj proti Češki
naj bi bilo NIHANJE REZULTATOV?
bejš,bejš trobezljat...
jakosol
# 26.01.2018 ob 09:02
Nobena tragedija, če letos ni medalje. Ta rokometna prvenstva so tako ali tako vsako leto. Npr. pod Vujovićem smo bili v zadnjih 2 letih na 4 velikih tekmovanjih (2 EP, SP, OI). Rokomet potrebuje korenite spremembe tako sistemsko kot v pravilih igre.
Velika tekmovanja vsako leto so povsem odveč, saj prvenstva izgubljajo na pomembnosti. Bolje, da bi bila SP in EP na vsaka 4 leta, eno leto OI, eno leto pa bi bilo brez prvenstva, da bi tudi igralci imeli priložnost nekoliko zadihati. Tak sistem je v nogometu in po novem tudi v košarki. Zdaj, ko je vsako leto vsaj eno veliko tekmovanje, v letu OI pa celo dve, je vse preveč zgoščeno. Človek niti dobro ne ve, kdo je bil kdaj prvak in že za nekaj let nazaj moraš pogledati na. Npr. pri nogometu iz glave veš, kdo je bil kdaj prvak.
Najboljši sistem bi bil tak:
2020 (poleti) OI - 2022 (januar) SP - 2023 (januar) EP - 2024 OI - 2026 (januar) SP - ...
Svetovni prvak bi si zagotovil neposredno uvrstitev na OI. Iz EP bi se tudi uvrstilo na OI, morda potem še dodatne kvalifikacije za OI.
Veliko prevetritev potrebujejo tudi pravila igre (omejen napad, ob vsaki prekinitvi ustavitev časa, sistem bonusa prekrškov podobno kot v košarki, ...).
Branko3
# 26.01.2018 ob 08:48
Nisem preveč zadovolje, predvsem zaradi slabe predfstave proti Čehom. Predvsem odločilne tekme je treba znati odigrati in takrat se vidi, kdo je kdo.
veza
# 26.01.2018 ob 07:50
Dobro, imeli smo nekaj poškodb, imeli so jih tudi drugi, verjetno, imamo še vedno zasedbo, ki vzguja strah in spoštovanje.
Zakaj ne znamo s sodniki "komunicirat", ne vem, a to je danes pomembna zadeva, v vseh športih in pravila bi morali poznati in krila bi morali vključevati, brez teh treh komponent smo še daleč prišli.
brehme
# 26.01.2018 ob 07:33
Neerjetna kakšna pristranskost komentiranja gospoda Milovanoviča. Pravi balzam sta pa bila naprimet na tekmi ŠPA-NEM, Peternelj in Pungartnik, nenavujaškko (OK ,res ni blo naših), poznavabjeigralcev, razlaga za prekrške, kazni...
Pa to je neverjetetno...
felipesko
# 26.01.2018 ob 09:37
Redko kdaj smo zadovoljni z porazi,vendar tokrat,roko na srce,nisem bil po nobeni tekmi preveč razočaran,mogoče še najbolj proti Čehom.....
Igrali smo lep dopadljiv rokomet,fantje so se borili.........nadigrali so nas samo Danci........
Valerija
# 26.01.2018 ob 09:17
Vujadin Veselković je mogoče bil klasa v 80ih ko so bile še katodne TV in kasete..danes ga je žal povozil čas..vse o njem je lepo povedal Stefan Kretschmar: velik igrač, škandal trener

bi raje imel trenerja, ki tiho in ponižno prenaša sodniško krajo?
Bovi
# 26.01.2018 ob 08:20
"Ostaja nekaj pelina, saj je bila na dosegu tudi medalja."

Realno je, da je manjkalo nekaj najboljših igralcev, da so bile uvodne tekme čudno sojene oz. da smo bili malo oškodovani, kakor tudi, da ne znamo igrati na krila, da je preveč nihanja v igri sami oz. od tekme do tekme ... kar je, iskreno gledano, zelo daleč od medalje. Danska in Francija sta za naše drug svet, ne glede na to, koliko blizu se je zdelo, da smo vštric na tekmi s prvim. Poleg tega, kjer koli smo bili papirnati favoriti, smo se opekli.
threepointer
# 26.01.2018 ob 08:25
Bovi, samo Danska in Francija odstopata. Potem pa je skupina 6 do 8 ekip, med njimi tudi naša, ki so realno sposobne medalje. Zanjo bi potrebovali malo več sreče in naklonjenosti sodnikov, ki si jo bomo z dobrimi igrami očitno morali še izboriti. Če uspemo priti na SP bolj kompletni, bomo spet v resni igri za medaljo. Enako na olimpijadi.
Zlobni genij
# 26.01.2018 ob 10:21
Tako kot je rekel Vujović. Slovenija je zgolj še korak oddaljena od rokometne elite, a je žal na tem prvenstvu postala glavna tarča starih sodniško-delegatskih zamer in ehf-inega spletkarstva, zatorej ni mogla računati na kakšno višjo uvrstitev, ki bi ji prinesla medaljo okoli vratu. A nič ne de, letos se mora kvalificirati na svetovno prvenstvo, naslednje leto pa s polno, oz. popolno igralsko zasedbo napadati sam vrh in upravičiti svoj trdo prigarani in osvojeni bron.
Fleaa
# 26.01.2018 ob 10:15
Vujadin Veselković je mogoče bil klasa v 80ih ko so bile še katodne TV in kasete..danes ga je žal povozil čas..vse o njem je lepo povedal Stefan Kretschmar: velik igrač, škandal trener

bi raje imel trenerja, ki tiho in ponižno prenaša sodniško krajo?


itak, tipični slovencelj ali kot je že Bora reku bečki konjušar... treba bit sklonjene glave vedno in povsod ter strpno prenašat udarce po hrbtu. ko pa nekdo dvigne glavo in se postavi zase je pa to škandal!?
ZIZITOP
# 26.01.2018 ob 09:12
Bistveno bolj sem zadovoljen z odnosom do igre in državnega dresa, ki so ga pokazali igralci, kot bi bil ob osvojitvi medalje brez teh vrednot.
veza
# 26.01.2018 ob 19:38
paver
# 26.01.2018 ob 15:03

Prvo mesto: FRANCIJA
Drugo mesto: DANSKA
Tretje mesto:ŠVEDSKA


malo si pomešal, Špnaci so v finalu!
fah-q
# 26.01.2018 ob 10:07
rezultat ni lih ok....ampak z igro in predvsem odnosom sem pa zadovoljen in zame je to najbolj važno. ne da se mi gledat bab jokic, ki napolnijo gate že pred tekmo ali pa v zadnjih minutah. in tega počasi ni več. ALELUJA!!!

edino napram čehom so malo padli. in edino danci so bli malo boljši. tako da kar tako naprej...
Joker
# 26.01.2018 ob 08:37
Važno, da smo boljši kot Nemci. Brez tiste ukradene točke bi lahko bili peti, kaj več pa si realno nismo zaslužili.
rok ometaš
# 26.01.2018 ob 08:24
Če gledamo zasedeno mesto, je pod pričakovanji javnosti in same reprezentance.
Glede na priložnosti nekaterim mlajšim - uspešno .
Hrvati niso v polfinalu - neprecenljivo, in to samo zaradi Šprema in Đombe, ki sta se v oddajah na RTL HR , podcenjevalno obnašala do naših igralcev in selektorja .
Sedaj tudi Španci navijajo za spremembe pravil in upliva sodnikov. Mogoče pa se kaj premekne na boljše .
Fleaa
# 26.01.2018 ob 08:10
tako blizu pa vseeno tako daleč....
kar me žalosti je edino to, da so zapravili možnost spet nabit kockaste brate južnake sred Zagreba ...
anze82
# 31.01.2018 ob 10:25
medalja je šla že prvo soboto proti makedoncem...
resnicoljubnež
# 26.01.2018 ob 21:38
Kaj pa, če gre sodnikom na živce neotesani trener? Denar ima tudi Katar, pa ga je že marsikdo premagal, a ne? Ne vem, kako to, da ni še nihče pomislil, da je bilo prvenstvo izgubljeno že po porazu z Makedonijo. Kdor hoče v polfinale, ne more izgubiti prve tekme z outsiderjem in se potem izgovarjati, da so ga sodniki oškodovali za točko.
Elekeb
# 26.01.2018 ob 17:03
Kaj ma tukaj veze VELIKO SRCE?!?! Mislim halooo. Oprostite ampak zelo slaba izbira besed.
smukač
# 26.01.2018 ob 12:22
V tekmi s Čehi je bila evidentna ena napaka, ki nas je stala tistega manjkajočega gola, ko golman, kateri koli, ne brani ene žoge - ok, ko ne brani 2 žog - ok, ko ne brani treh žog tudi ok, vendar ko mu ne gre 5 minut je potrebna menjava, saj ne pomaga niti pogledovanje k bogu, je pač tako pri golmanih, da je njihov slab dan še bolj usoden kot slab dan igralca.
QUENDI
# 26.01.2018 ob 12:00
.....mešetarjenje sodnikov ni pomagalo niti Nemcem niti Makedoncem.....vsi so se.le osramotili .....prihodnjič si sodniki gotovo ne bodo privoščili tako odmevnih blamaž.....
bolkonsky
# 26.01.2018 ob 10:11
Špancem je bilo še pred to tekmo jasno, da bodo morali za polfinale premagat Nemce in ne Slovence
-----------------------
ja seveda...sej ni res...
lestvica pred tekmo s Slovenijo-
DANSKA 4 3 0 1 +6 6
ŠPANIJA 3 2 0 1 +25 4
NEMČIJA 4 1 2 1 +2 4
MAKEDONIJA 3 1 1 1 -10 3
ČEŠKA 3 1 0 2 -19 2
SLOVENIJA 3 0 1 2 -4 1

torej bi Španija z zmago nad Slovenijo prišla na 6 točk z ogromno gol razliko(25+)...in bi bila z eno nogo že v polfinalu...

in je ni ekipe ki bi se odpovedala zmagi,niti Francija ne...
Španci so šli v tekmo angažirano in na zmago in se TRUDILI zmagat takorekoč do konca ( v 52.minuti so prišli do treh golov zaostanka in potem dva napada zafurali...potem so pa naši v 55. minuti dva krat
zadeli in Španija je padla)...
bolkonsky
# 26.01.2018 ob 09:58
slo - špa, slovenija je igrala 120%, španija pa tm 60-70%,
--------------------
ja seveda je igrala Španija 60-70%...bedarija...
hotli so zmagat,ker ,če bi zmagali bi bili z eno nogo že v polfinalu in bi proti Nemčiji lahko precej sproščeno lahko igrali in bi bila točka že dovolj...(mogoče celo poraz,če bi se druge tekme odvile njim v korist-recimo zmaga Češke nad Slovenijo(Špa,Nem,Čeh vsi 6 točk , Španija pa z najboljšo gol razliko, saj so imeli že pred tekmo s Slovenijo +25) in bi ob zmagi nad Slovenijo imeli še boljšo...

pa tudi proti Nemčiji Španija ni igrala 'za vse zlomit' ampak je izkoristila v prvi polovici drugega polčasa nemški pad,ko Nemci niso dali gola 12 minut...(8-0,delni izid,od tega tri,štiri zadetke na prazen nemški gol)...

ne uporabljaj 'naknadne pameti',ker po bitki so vsi generali pametni...
kapljač
# 26.01.2018 ob 09:40
Čisto uredu komentarja od obeh. Tako Vujoviča, kot tudi Milovanoviča, ki velja za razsodnega opazovalca in analitika. Predvsem pa je pošten.
bolkonsky
# 26.01.2018 ob 09:19
Nisem preveč zadovolje, predvsem zaradi slabe predfstave proti Čehom. Predvsem odločilne tekme je treba znati odigrati in takrat se vidi, kdo je kdo.
-------------------------------
odločilna tekma proti Češki?
za borbo za 5. mesto,ki ne prinese ničesar?

mi na tem prvenstvu nismo odigrali nobene odločilne tekme...za to so 'poskrbeli' sodniki že v prvih dveh tekmah...

odločilna tekma je,ko sam ogločaš o sebi !!!

z Vujovićem smo odigrali samo štiri 'odločilne tekme'...tri smo jih zmagali in sicer enkrat v kvalifikacijah na Švedskem za OI,enkrat v kvalifikacijah za SP 2017 in enkrat za bron na tem istem SP-ju proti Hrvaški za bron...enkrat smo pa izgubili in to v četrtfinalu OI 2016 proti Danski...
gantart
# 26.01.2018 ob 09:07
za sigurnost v igri bo treba naštudirat kakšno uigrano akcijo - če se zanašajo na idividualne rešitve, potem nekaj časa gre, zanesljivosti pa na ta način seveda ne more biti. Predvsem tu je razlika do Danske - kot smo videli ....
kroksi
# 26.01.2018 ob 12:44
Visok poraz Španije je meni večje zadovoljstvo od medalje
Joker
# 26.01.2018 ob 12:20
vslivnje,

V rokometu je konkurenca na evropskem prvenstvu hujša kot na svetovnem.
smukač
# 26.01.2018 ob 12:17
Na velike reprezentance smo bili "napaljeni" do konca, motiv ogromen igra temu primerna a sedaj sledi tisto zaradi česar smo 8., enostavno imamo težave s tistimi od katerih smo boljši ali enakovredni in dokler ne bomo rutinirano zmagovali teh reprezentanc bodo končnice (polfinala) težko dosegljive. Vsekakor pa je to malo lažje popraviti, kot če bi serijsko izgubljali z boljšimi.
Neymar_
# 26.01.2018 ob 09:49
@cebaka “vse o njem je lepo povedal Stefan Kretschmar:velik igrač, škandal trener

Daj ne bluzi..Najprej...Je Kretzschmar.. Kaj je pa povedal? Pohvalil ga je na svojem Instagram profilu in izrazil podporo tako njemu kot tudi naši reprezentanci.
Boby21
# 26.01.2018 ob 09:46
Dejmo rečt bobu bob.

Tekma s Španijo je zavajanje. Špancem je bilo še pred to tekmo jasno, da bodo morali za polfinale premagat Nemce in ne Slovence, ne rečem, da niso začeli tekme z željo po zmagi, ampak ko so zaostali za nekaj golov, so raje štedili moči za Nemce. Mi pa to tekmo mečemo naprej kot dokaz, da smo enakovredni najmočnejšim in da bi morali osvojiti medaljo. Zakaj pa Janc v zadnjih minutah proti Nemcem ni izkoristil dveh sedemmetrovk? Pa ne bi bilo nobenih problemov.
sivi gandalf
# 26.01.2018 ob 09:35
hahaha smešni ste novinarji, prou res, dišalo je po slovenski medalji, na koncu pa 8. mesto, ampak vsi zadovoljni s tem prvenstvom hahah, komedija, glede na vaš pogled na vrhunec tekme slo - špa, slovenija je igrala 120%, španija pa tm 60-70%, njim je bla glavna tekma tista z nemčijo in ta s slovenijo ni igrala neke vloge, zato ni niti bilo potrebe po nekem naprezanju, pri slovencih se je pa videlo kako so garali, posledica so pa čehi :)
montebuba
# 26.01.2018 ob 09:21
Ko pride ivekova analiza veš da se prvenstvo bliža koncu
paver
# 26.01.2018 ob 15:03
Prvo mesto: FRANCIJA
Drugo mesto: DANSKA
Tretje mesto:ŠVEDSKA
1a34
# 26.01.2018 ob 11:50
Fleaa
itak, tipični slovencelj ali kot je že Bora reku bečki konjušar... treba bit sklonjene glave vedno in povsod ter strpno prenašat udarce po hrbtu. ko pa nekdo dvigne glavo in se postavi zase je pa to škandal!?

Zdrav nacin reagiranja je asertiven pristop v smislu "Ti si dober, jaz sem dober, morda pa se glede kaksne stvari ne strinjava". Niti agresiven oz. manipulativen pristop v smislu "ti si slab, jaz sem dober" niti pasiven pristop v smislu "jaz sem slab, ti si dober" nista pravilna.
Bivši uporabnik
# 26.01.2018 ob 11:25
Da prvenstvo, kjer se polovico tekem jokaš čez sodnike in kot 3. iz svetovnega prvenstva dosežeš 8. mesto, interpretiraš kot dobro, je pa tudi totalno mimo...
kapljač
# 26.01.2018 ob 09:43
Seveda je dišalo po slovenski kolajni, kaj pa vam je? samo poglejmo si kako enakovredno in konstantno smo odigrali vse tekme. Ok razen proti Čehom . Še proti čehom bi sodniki v zadnjih sekundah za nas morali dosoditi penal, podobno kot so ga proti nam z tekmo z Nemčijo. Inče pomislimo kako so nam v predtekmovanju pobrali tri točke.. ne bi samo zadišalo po slovenski medalji. Pesimisti, "tam mate fuzbal, tam se vržte na glavo"
Madobromakaj
# 26.01.2018 ob 17:38
Nič jim ne zamerim.
Borbali so tudi proti mafiji.

Bravo Vujo, bravo fantje!
Pravi odnos ste pokazali. In to je najpomembnejše.
kapljač
# 26.01.2018 ob 09:33
Vsekakor smo zelo blizu elite. Če bi nas sodniki tretirali ,kot ostale , bi že bili v eliti. Vsaj tokrat.
safet
# 26.01.2018 ob 09:32
Tragikomedija od športa je tale rokoborba z žogo imenovana rokomet. Pujsek Ivo pa pravi komentator za te vaške igre.
veza
# 26.01.2018 ob 08:04
Vujović je fantom vcepljal zmagovalno miselnost, toda morajo si jo še sami vbiti v glave.

res je, a tudi je res, da ne more s takom pristopom in živciranjem tega na tekmah udejaniti.
Cebaka
# 26.01.2018 ob 08:52
Kdor ne premaga Makedoncev in enih Čehov nima kaj vonjat medalje. 8 mesto je čista realnost. Naslednji selektor naj bo manj cirkusant in bolj umirjeni strokovnjak. Hvala Vujo za vse in zbogom!
Evropsko prvenstvo v rokometu ...
link
Slovenski rokometaši v prvem jakostnem bobnu
11
22. marec 2018 ob 13:57 Na evropskem rokometnem prvenstvu leta 2020 na Norveškem, Švedskem in v Avstriji bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Slovenija bo žreb kvalifikacij pričakala v prvem bobnu.
Več novic ...
Kazalo