EP v rokometu 2018
Slavko Jerič in Ognjen Backović
Slovenski nastop sta analizirala Ognjen Backović in Slavko Jerič. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

MMCanaliza: Slovenski rokometni epilog, ki pušča grenak priokus

Prenos na naši spletni strani in Facebooku
25. januar 2018 ob 06:57,
zadnji poseg: 25. januar 2018 ob 09:37
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenski rokometaši so na evropskem prvenstvu osvojili osmo mesto. Analizo njihovega nastopa na Hrvaškem je podal MMC-jev strokovni komentator Ognjen Backović.

"Tudi to prvenstvo je pokazalo, da smo spadali v širši krog favoritov. To smo dokazali na tekmi z Nemčijo in s suvereno zmago nad Španijo. Rezultatsko smo bili dokaj blizu tudi Dancem. Dokazali smo, da smo v svetovnem vrhu. Imeli pa smo malce smole. Menim, da so nas polfinala stale tekme z repezentancami, ki so slabše ali na isti ravni kot mi. Tu predvsem mislim na tekmo z Makedonijo. Osvojili smo osmo mesto, ki pa vsaj pri meni pušča malo grenkega priokusa," meni nekdanji slovenski reprezentant Backović,.

V tesnih končnicah proti Makedoniji, Nemčiji in Češki je Slovenija vselej potegnila krajšo. "Res je, s tem se strinjam. V prihodnosti bo treba popraviti igro v ključnih trenutkih, da obrnejo te dramatične tekme v svojo korist. Navzeti se bo treba zmagovalne miselnosti. V zaključku vseh treh tekem so se nam prikradle nepotrebne napake, ki so nas stale točk," je povedal Backović.

"Čehi so neugodna reprezentanca. Nimajo zvezdnikov, imajo pa ekipo, ki lahko vsakega preseneti, še posebej, če se razbrani vratar. Ne nazadnje so na tem turnirju premagali tudi Dance. To reprezentanco neupravičeno podcenjujemo," je povedal Backović o zadnji tekmi Slovencev na prvenstvu, ki se je končala z remijem.

"Poznalo se je neigranje Jureta Dolenca. Z njim bi bila igra drugačna," je povedal Backović, ki se strinja s kritiki, da je bilo premalo igre na krilne položaje. "Všeč mi je, da nimamo izrazitega strelca. To pomeni, da imamo veliko orožij in nasprotnik se na nas težko pripravi. Krasi nas raznovrstnost, Miha Zarabec pa je motor ekipe. Predvsem je bila uigrana naveza z Blagotinškom," je povedal Backović.

O selektorju Vujoviću: "V nasprotju s selektorjem košarkarjev Kokoškovom ima Vujović čustven način vodenja. Sugerira tako sodnikom kot igralcem že vso svojo trenersko pot. Igralci se dobro odzivajo na ta način vodenja. Če je tako, spremembe niso potrebne."

O polfinalistih: "V polfinalu sem pričakoval Hrvaško, ki pa jih je stal spodrsljaj s Švedsko v prvem krogu. Moja favorita za finale sta Francija in Danska. Španci me niso prepričali."

O Vujovićevi znameniti minuti odmora, o kritikah trenerja Šibile, uporabi videotehnologije, uvedbi tretjega sodnika in še marsičem pa več v spodnjem videoposnetku.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
jakosol
# 25.01.2018 ob 08:45
8. mesto je zelo soliden rezultat, smo v prvi polovici nastopajočih. Z malo več pameti v končnici proti Čehom bi igrali za 5. mesto. Če pogledamo reprezentance, ki so v top 4 (FRA, DAN, ŠPA, ŠVE), so to vse rokometne velesile. Tu so še Hrvati, ki so stalnica v evropskem in svetovnem vrhu. Edino Čehi so presenetili, Norvežani imajo odlično ekipo in lani niso bili po naključju podprvaki.
Mi realno sodimo na mesta od 5-8 v Evropi in s tem tudi v svetu. Za kaj več pa potrebujemo malo več koncentracije in sreče v odločilnih trenutkih. Naši so odigrali 6 tekem: 2 prepričljivi zmagi, 2 remija, kjer smo imeli zmago že v rokah, 1 tesen poraz ob sodniški asistenci in malo tudi lastni neumnosti ter 1 poraz, kjer je bil tekmec pač toliko boljši, čeprav so se naši dobro upirali.
Imamo potencial in eno najmlajših zasedb. Če igramo z vsemi najboljšimi, lahko konkuriramo za najvišja mesta. Za medaljo pa se mora poklopiti veliko stvari, tudi nekaj sreče, kot smo jo imeli v Franciji (Katar izločil Nemce, čudežen preobrat proti Hrvatom).
OMNIC
# 25.01.2018 ob 09:02
Dejstva:
1. Vsa tri moštva iz Zagreba so se v Varaždinu zvrstila od mest 4 do 6; očitno so se vsi trije iztrošili in poklali v predtekmovanju (SLO, MAK, GER)
2. Ob ostalih rezultatih, kot so bili, mi tudi v primeru zmage nad Čehi ne bi bili v polfinalu. Le za 5.mesto bi se borili s Hrvati in bi verjetno izgubili, zaradi večnega rivalstva in politične konotacije ter prednosti domačega terena.
3. To ni bilo Evropsko prvenstvo v rokometu. To je bilo Evropsko prvenstvo delegatov in sodnikov.
Donfrenky
# 25.01.2018 ob 08:22
Na tem prvenstvu se je pokazalo, da je Zarabec naš prvi organizator. Bezjaku ni šlo tako dobro kot na SP, Leban pa drobtinic ni najbolje izkoristil. Prav tako me je razveselil Blagotinšek, ki v centralnem bloku z Mačkovščkom odigral imenitno!
Dejstvo je, da so nam manjkali nekateri odlični igralci, po drugi strani pa so dobili priložnost nekateri, ki je drugače ne bi. Baza kandidatov za naslednje prvenstvo se je tako močno povečala, kar pomeni hud boj za mesta v reprezentanci, kar je seveda dobrodošlo. Še vseeno pa bi bilo fino, da bo naslednjič manj poškodovanih in da bo potekal boj za mesta med zdravimi igralci!
SamoRes
# 25.01.2018 ob 09:29
Vujović, Gianni, Kokoškov so povprečne fante tipične slovenceljske miselnosti, ko se podelamo pred velikimi ekipami znali zmotivirati do te ravni, da dajo vse od sebe.
Potrebujemo pravega vodjo, ki jim vcepi v glave da zmorejo in da lahko premagajo vsakega. Potem so rezultati.
Naši trenerji pa vedno uspeh bo že uvrstitev v osmino finala in podobno.
Partyboy
# 25.01.2018 ob 08:40
Slovenija je pod Vujovičem začela igrati na krila, predvsem na desno, ampak ali nihče ne opazi, zakaj temu tokrat ni bilo tako. Ne pomaga imeti vrhunska krila, če ne pride žoga do njih. Manjkal je Dolenec. To je glavni razlog, da so krila dobila manj žog.
tadejmb
# 25.01.2018 ob 10:18
Vujo je svoje delo opravil zelo dobro, sploh če se spomnimo, da je zaradi poškodb moral pustiti doma kar nekaj nosilcev igre naše reprezentance in to pred samim prvenstvom. Ekipa je držala skupaj a ni uspela nadoknadita manjka vsaj dveh točk, ki so nam jih ukradli sodniki v predtekmovanju. S tema točkama so komot v polfinalu. Na sploh je bilo do sedaj na tem EP veliko govora o sodnikih in delegiranju, kar je zelo slabo za rokomet. Nemcem se je vrnilo vse kar so z goljufijio dobili proti nam in gredo domov, a na žalost nam to tokrat nič ne pomaga.
Proti Čehom smo izgubili zaradi tokrat zelo neušpenih pivotov, ki niso uspeli iz 6-7 zicerjev premagati vratarja. Že dva- trije goli s črte bi bili dovolj, da bi včeraj rutinirano zmagali. Tukaj pa še je tudi poškodba Zarabca, zaradi katere ga je hotel Vujo prišparati za morebitno nadaljevanje prvenstva.
Po vseh igrah in pritiskih s strani EHF je to EP pokazalo, da je Slovenija spet v širšem vrhu rokometa in da ima širok in perspektiven kader, ki z sedanjim strokovnim štabom lahko še veliko doseže.
threepointer
# 25.01.2018 ob 09:12
Da bi v tako okrnjeni zasedbi osvojili medaljo, bi rabili ali malo več sreče ali pa več renomeja pri sodnikih. Kakor sem jaz videl, smo imeli srečo proti Španiji (skoraj vsi odbiti so šli našim v roke). Od Španije nismo toliko boljši kot je kazal rezultat. Kar se tiče sodnikov, so nas ti nesramno pokradli na tekmi proti Nemčiji in nam s čudnim kriterijem sojenja povzročili ogromno preglavic še na tekmi z Makedonijo. Na ostalih tekmah se na sodnike nismo mogli ravno pritoževati, čeprav smo imeli običajno vsaj dvakrat več izključitev od nasprotnikov. Na tekmi s Češko smo kot bolj renomirana ekipa po moji oceni celo imeli precej naklonjeno sojenje, vendar so naši to tekmo, verjetno tudi zaradi utrujenosti in manjših poškodb, odigrali najslabše.

Ker so naše veliko izključevali tudi sodniki, ki so sicer sodili dobro, bi rekel, da je naša obramba najbrž res bolj agresivna (malo pa zaenkrat tudi še nerodna) od večine drugih. Ta usmeritev je v modernem rokometu popolnoma pravilna, saj izključitev odkar se menjajo golmani, ni več tako huda kazen kot je bila nekoč. Ko bomo takšno igro v podobni zasedbi igrali še nekaj let, bo tudi nerodnosti vse manj in bodo izključitve v veliki večini samo še zaradi pametnih prekrškov. Naučiti se moramo tudi nekoliko zmanjšati agresivnost v obrambi vsaj na začetku, ko igramo z enim manj, ker sta dve hkratni kazni lahko velika težava. Še najbolj pa se moramo naučiti na sodnike pritiskati bolj pametno, da ne bomo dobivali izključitev še zaradi ugovarjanja.

V bolj polni zasedbi in z nekaj leti več izkušenj bo naša reprezentanca eden glavnih favoritov ne samo za medaljo ampak tudi za zmago na vseh velikih tekmovanjih. Predpogoj je še, da bomo imeli selektorja, ki bo v to verjel in bo znal v to prepričati tudi naše igralce. Vujo je res večkrat povsem na meji ali celo čez mejo standardov etičnega obnašanja. Vendar pa to počne v veliki želji po zmagi, zato mu po moje to igralci odpustijo. Jaz mu zagotovo! Če bo nadaljeval ali če dobimo drugega selektorja s podobno zmagovalno mentaliteto, ne dvomim, da bo naša reprezentanca prej ali slej prinesla tudi zlato medaljo iz enega velikega tekmovanja. Mogoče pa kar z olimpijade! Zakaj pa ne!
friks
# 25.01.2018 ob 10:01
Mislim, da je eden glavnih zaključkov lahko, da reprezentanca dela v pravi smeri. Imajo moderno igro, opravili so menjavo generacije in za naslednja prvenstva smo lahko upravičeno optimistični.

Morda bi bil rezultat na tem prvenstvu lahko še nekoliko boljši, ampak ob vseh poškodbah pred prvenstvom in dogajanjem na prvenstvu, reprezentanca vsekakor ni razočarala.
nuLanuLa
# 25.01.2018 ob 09:40
Če bi Janc zadel vsaj en penal proti Nemcem ... To je ta vrhunski šport. Odločajo sttotinke. Odloča en procent. En gol od 100. Imamo ekipo in igamo rokomet s katerim smo lahko orvaki.
threepointer
# 25.01.2018 ob 10:54
Ravno to, da naši ne izgubljajo več tesnih končnic vsevprek, je glavni napredek, ki ga je prinesla zmagovalna mentaliteta. To je v zadnjih letih zaznati v vseh ekipnih športih. Najbrž ni naklučje, da so to v vseh športih (deloma z izjemo hokeja) prinesli tuji selektorji. S tem ne mislim reči, da so tuji strokovnjaki nujno boljši od domačih. Je pa dejstvo, da je večina domačih strokovnjakov igrala v času, ko je bila zmagovalna mentaliteta naših ekip še na psu. Izgleda se tega ne morejo otresti še sedaj kot trenerji. Slovenci v nobenem ekipnem športu ne rabimo tujih strokovnjakov, da bi nas naučili igrati. Rabimo pa jih, da nas naučijo zmagovati. In naj mi nehajo jamrati, da nimajao denarja, da bi jih plačali. Če toliko Slovencev najde denar, da gredo naše podpirat tudi v tujino, potem se bo našel denar tudi za dobre strokovnjake. Ali so tuji ali domači mora biti povsem vseeno. Samo, da nas pripeljejo do zmag!
2px_orbitala
# 25.01.2018 ob 07:55
Ni kaj za analizirat. Če bi igrali na krila, bi zmagali vse tekme. Vujoviću so že kje drugje očitali neigranje krila. Razumel bi, če bi imeli tam slabe igralce. Resnica pa je, da imamo ene najboljših na svetu.
Pa še to. Kavtičnikove dobe je konec.
bilzerian
# 25.01.2018 ob 08:29
mene je včeraj na začetku tekme zanimalo predvsem to, zakaj ni branil vratar, ki je branil proti španiji, ampak je branil vratar, ki se na prejšnjih tekmah ni posebej izkazal.
peroaroma
# 25.01.2018 ob 13:43
moja analiza je pozitivna. To EP nima nekega velikega vpliva, pomembnejše bo naslednje ko se bodo delile vstopnice za OI. In dejansko je to generacija za Tokio kot vrhunec
Partyboy
# 25.01.2018 ob 12:38
Anfield1892
# 25.01.2018 ob 12:34
Prijavi neprimerno vsebino
Neverjetno! Na koncu se je izkazalo, da bi nam zmaga nad Čehi zadoščala, da bi bili tudi mi v boju za medalje. No, roko na srce, ne glede na vse zadeve, ki so se dogajale na prvenstvu, dejstvo je, če na odločilni tekmi ne zmoreš ugnati Čehov, si medalje niti ne zaslužiš.

Ne bo držalo, bili bi v igri za 5. mesto.
hepimen
# 25.01.2018 ob 11:57
1. Vsa tri moštva iz Zagreba so se v Varaždinu zvrstila od mest 4 do 6; očitno so se vsi trije iztrošili in poklali v predtekmovanju (SLO, MAK, GER)

Ja, iztrošeni Slovenci so zluftali Španijo. Če bi sodniki piskali nepristransko, bi bili na drugem mestu in ne bi brali takih nebuloz.
bolkonsky
# 25.01.2018 ob 10:13
"Menim, da so nas polfinala stale repezentance, ki so slabše ali na istem nivoju kot mi. Osvojili smo osmo mesto, ki pa vsaj pri meni pušča malo grenkega priokusa. V prihodnosti bo potrebno popraviti igro v ključnih trenutkih. Vse tesne končnice so šle na stran nasprotnikov," meni nekdanji slovenski reprezentant Backović, strokovni komentator MMC-ja v času prvenstva
-------------------
he,he...a polfinala so nas stale reprezentance slabše ali na istem nivoju,kot mi...?
a to Backović po svojih izkušnjah? mi od leta 2000 naprej imamo reprezentanco v rokometu,ki bi po imenih morala vedno biti okoli4,5 mesta,če ne celo višje...razen domačega EP srebra in SP polfinala 2013 in 4. mesta pa je vse od osmega mesta navzdol...

grenak priokus?
ja kaj naj rečejo pa Hrvati,Nemci,Norvežani?

tesne končnice so šle na stran nasprotnikov?
ena je šla... in to proti Makedoniji in vsi vemo zakaj...
proti Češki je bilo neodločeno,torej končnica ni pripadla nobenemu,proti Nemčiji pa tudi ne,oz. je sodnik odvzel nam zmago...

ljudje božji ne komplicirat in pametovat...
tako 'stabilno' reprezentanco,kot jo imamo sedaj je nismo še imeli...pa čeprav smo imeli po imenih vedno odlične igralce...Pajović,Vugrinec,Pungartnik,R
utenka,Backović,Lubej,Gajić,Zorman...
pr123
# 25.01.2018 ob 17:04
Igre z žogami in žogicami me sicer ne zanimajo, sem pa na forum pogledal, če se že menja trenerja. Medalja se še ni dobro pohladila, pa bi nekateri že menjali Vujoviča. Najbolj odbit komentar je, da imamo dovolj domačih trenerjev in da ne rabimo tujcev. Po drugi strani bi isti ljudje odstrelili slovenskega trenerja v smučarskih skokih in ga zamenjali s tujim strokovnjakom.
Morda bi bilo pa za mnenje o delu trenerjev vseeno najprej treba vprašati športnike in stroko.
Nekateri kavč strokovnjaki pozabljajo, da se s skoraj vsakim športom ukvarja več kot 100 držav. V nogometu je 211 nacionalnih zvez, v rokometu 201, v smučanju pa 126. Popolnoma nemogoče je, da bi bili na dolgi rok slovenski športniki povsod v igri za medalje.
threepointer
# 25.01.2018 ob 15:33
alojzr2, se strinjam, da s prikazano igro ne moremo biti ravno najbolj zadovoljni. Tudi osmo mesto za nas ni uspeh, prej neuspeh. Če pa pogledamo vse okoliščine, od velikega števila poškodovanih ključnih igralcev pa do evidentnih kraj sodnikov, je rezultat soliden. Lahko smo zadovoljni z borbenostjo naših rokometašev in s tem, da nas ni nihče razbil. Malo manj smo lahko zadovoljni z njihovo fizično pripravo in posledično z zbranostjo v zadnjih trenutkih tekme, kar nam je SP prineslo bron. Če pa pogledamo perspektivo naše reprezentance, potem smo lahko zelo zadovoljni, saj je večina naših nosilcev v letih, ko lahko od njih pričakujemo še napredek.

Kar se tiče Vujota, se lahko strinjam, da gre za precejšnjega primitivca, ki za motiacijo uporablja milo rečeno sporne metode. Ampak glej ga zlomka, zelo pogosto te metode funkcionirajo! To sicer marsikaj pove tudi o mentalnem nivoju vsaj nekaterih naših igralcev. In Vujo je mogoče primitiven, neumen pa nikakor ni. To je rekel enemu Blagotinšku, za katerega najbrž nihče ne more trditi, da je neka mentalna kapaciteta. Če bi bil, bi bil glede na svoje fizične predispozicije in borbenost skoraj gotovo najboljši igralec na svetu. Tako pa rabi zelo natančno usmerjanje, da bo lahko počasi z izkušnjami vseeno prišel med najboljše na svetu. Jaz bi rekel, da je na zelo dobri poti. Prepričan sem, da on tega Vujotu ni zmeril. Upam, da bo to tudi potrdil.

Da pa Vujo ni strokovnjak je popolna neumnost! Vujo se na rokomet odlično razume in ima povrhu vsega še zmagovalno mentaliteto. Po svoji kulturi pa po moje tudi ni toliko pod nivojem naših igralcev, da z njimi ne bi mogel uspešno komunicirati. Pa čeprav je včasih zelo sočno :).
daco1
# 25.01.2018 ob 14:10
Hrvati bodo z Čehi igralj bilateralno.
borut-blas
# 25.01.2018 ob 12:24
nemci zanič, makedonci zanič naši pa živćni in nepremišljeni - če nebi igrali s pretiranim čustvenim nabojem in raje več inteligence nebi prihajalo do bedastih zakljućkov . zakaj je bilo potrebno nemcem tri sekunde pred koncem sploh omogočiti prekršek nimam pojma ... še če bi se vsi postavili na črto in nebi branili po celem igrišču pred golom je verjetnost zadetka majhna
izzivati usodo z bebastimi potezami - zakaj le ?
peroaroma
# 25.01.2018 ob 13:41
na koncu se je kar ok razšlo, bolje da tiste brezvezne tekme niti ne odigramo. Upam da so se kaj naučili iz teh dogodkov. Ključna pa je bila tekma z Nemci, pa niti ne toliko zaključek, ampak da smo se sploh pustili priti v tak položaj (iz +8) Sedaj vidimo da so Nemci dokaj povprečna ekipa. Z makedonci smo pa imeli dejansko smolo da smo igrali z njimi prvo tekmo, saj so potem evidentno padali in bi jih recimo včeraj gladko dobili
gantart
# 25.01.2018 ob 09:58
no, sm pogledal uradne statistike: Slovenija je imela na 6 tekmah kar 39 2-minutnih izključitev igralcev ( + kazni klopi - niso vštete). Ostale ekipe so imele med 15 in 25 - a se vam zdi to normalno??
Boby21
# 25.01.2018 ob 19:39
BTW, Švedi zame niso (več) rokometna velesila, ja bili so pred 10 in več leti, ko je igrala tista generacija, ki je osvajala vsa prvenstva po svetu in OI.
wisan
# 25.01.2018 ob 18:27
Jaz pa mislim, da ima Slovenija veliko perspektivo, največjo med vsem športi z žogo in ni potrebe za čimerkoli žalovati. Po moje smo le pridobili. Smo v svetovni špici, kljub poškodbam in sodniškim napakam, kar se bo v prihodnjosti sigurno spremenilo, da nam vsaj ne škodijo več.
Glede igre se mi zdi, da smo kako tekmo igrali veliko na pivota ali s streli od daleč, kdaj spet več preko kril. Nikdar nismo igrali raznovrstno, na vse tri načine, manjkali so hitri polprotinapadi in kontre. Tu mora biti razlog pri organizatorjih, ki slabo razigravajo - in prepočasi. Zarabec, naš najboljši, je v bistvu v glavnem soliral s prodori v globino = direktno proti golu. Bezjak ni bil ravno v neki formi, v nobenem pogledu.
alojzr2
# 25.01.2018 ob 14:42
Toliko hrupa, na koncu pa vsi fuŁ zadovoljni z nekim patetičnim osmim mestom, nevzgojenim in nestrokovnim "ubiću tebe sebe i njega" selektorjem ter "raznovrstno" igro bumtarasa_po_vsej_ sili_skoz_sredino.

Hja, takle mamo.

Sami sorodniki od rokometašev tukaj gori, izgleda.
threepointer
# 25.01.2018 ob 13:19
Ko bomo v popolni postavi, nobena taktika proti nam ne bo pomagala. Če nam bodo kot tokrat odrezali krila, bo letelo od zunaj. Če bodo stopili bolj ven, bodo dobili s pivota. Naš rokomet gre v pravi smeri. Samo tako naprej, pa bodo spet medalje, mogoče enkrat tudi najbolj žlahtna.
fiston
# 25.01.2018 ob 12:49
@2px_orbitala Ni kaj za analizirat. Če bi igrali na krila, bi zmagali vse tekme.

He, ne strokovnjak. Pa kaj misliš, da ne bi igrali na krila, če bi lahko. Kaj ti pomaga, če imaš dobra krila, če nimaš ostalih.
Če bi imeli na sredini kakega ki bi zabijal od zunaj, potem bi lahko igrali tudi na krila, pa na pivota tudi. Če bi imeli kakega izrazitega strelca, bi oni morali recimo igrati 5-1 obrambo pa bi bilo potem že več prostora.
Če tega nimaš, potem je težko igrat, lahko igraš edino s hitro igro, saj hitre imamo, Zarabca, Marguča. No očitno so nasprotniki kar pazili na krila, če ne bi potem ta dva ne bi tolikokrat prišla na 6 metrov, parkrat sta se praktično sprehajala.
Ja igrati na krila, imamo ene najboljših kril, to veš samo ti, ostali so pa butasti pa tega ne vedo.
Peacemaker
# 25.01.2018 ob 10:42
No malo samokriticnosti bi tudi prav prislo. Ce pustimo sodnike ob starni je dejstvo, da smo od 6 tekem samo 2 odigrali dobro.

Pac premalo za polfinale ne gelde na to, da so nam prav vsi rezultati sli na roko do zadnje tekme...
gantart
# 25.01.2018 ob 10:13
to pomeni, da smo (skupaj s kaznimi klopi) igrali kar četrtino igralnega časa z igralcem manj.
Je pa po drugi strani res, da tudi z igralcem več nismo znali biti ravno učinkoviti. Uradna bilanca tega je sicer 22/22 - pomeni, da to ni vplivalo?
jakosol
# 25.01.2018 ob 09:52
Zanimivo, če pogledate na wikipedio so za SP 2019 spet spremenili podatek o wild card. Zdaj je samo še eno mesto na voljo, se je pa povečalo število iz evropskih kvalifikacij na 9, kar je logično, če jih iz EP pride 12 plus 6 iz prvega dela kvalifikacij, torej skupaj 18 = 9 parov.
veza
# 25.01.2018 ob 20:12
Polfinale je bil tako blizu in tako daleč, glede na nekatere manjkajoče smo pač naredili, kar smo realno sposobni ta trenutek, če vedno smatram, da bi Tamše več naredil s to ekipo, a ne zato, ker je Slovenec ali karkoli, zato, ker ima boljši stil obnašanje in vodenja ekipe.
threepointer
# 25.01.2018 ob 19:08
Nekaterim je jeza pač normalno stanje. In razlogov zanjo ni nikoli prav težko najti. Kakor tudi ne za veselje :). Slovenija je v športih z žogo velik svetovni fenomen. In prihodnost je še svetlejša.
alkum
# 25.01.2018 ob 14:51
Kot prvo smo imeli srečo z najlažjo skupino v predtekmovanju, kar pa nam ni uspelo izkoristiti.....
Pod drugo so nas tudi nekoliko pokradli sodniki.....
Tretje je, da so naši naredili preveč napak....
Četrto pa, da kot je rekel že Vujo so bili določeni zelo slabo fizično pripravljeni, še posebej je to izpostavil pri Bezjaku, ki za svoj način igre potrebuje veliko moči in je sedaj bil le bleda senca, tistega vrhunskega organizatorja igre iz svetovnega prvenstva......
1a34
# 25.01.2018 ob 18:37
Toliko hrupa, na koncu pa vsi fuŁ zadovoljni z nekim patetičnim osmim mestom, nevzgojenim in nestrokovnim "ubiću tebe sebe i njega" selektorjem ter "raznovrstno" igro bumtarasa_po_vsej_ sili_skoz_sredino.

Hja, takle mamo.

Sami sorodniki od rokometašev tukaj gori, izgleda.

Zakaj pa toliko prizadevanja, da bi bili ljudje jezni, ce niso.
1a34
# 25.01.2018 ob 18:34
@pr123
Popolnoma nemogoče je, da bi bili na dolgi rok slovenski športniki povsod v igri za medalje.
Glede na to, da smo dobri v precej sportih, je velika moznost, da bomo velikokrat v igri za medalje. Kot npr. do zdaj v odbojki, kosarki, rokometu...sedaj pa npr. prihaja hokej.
ZETAC
# 25.01.2018 ob 13:55
Bi si upal trditi, da se je sedaj marsikdo, ki je po tekmi z Nemčijo zahteval bojkot, premislil. Mislim, da je mesto, ki so ga na koncu zasedlii kar realno, za medaljo nam pa še malo manjka, so pa dokazali, da so z borbenostjo lahko konkurenčni tudi najboljšim ekipam.
alex_l
# 25.01.2018 ob 12:06
hrvati so se izkazali za totalno nesposobne organizirati nek mednarodni športni dogodek. Mislim, da ta država nima nobene kredibilnosti več, ne glede na področje (zunanja politika - arbitraža, šport, gospodarstvo...) . Karkoli se zmeniš z njimi, drži le, če če jim to kasneje še ustreza - njihova beseda ne velja nič! To bi morala Slovenija in ostala Evropa kasneje upoštevati pri kakšnem koli dogovoru z njimi...
resnicoljubnež
# 25.01.2018 ob 21:45
Vujović je tipičen balkanski selektor, svetovni in evropski prvaki pa ne zmagujejo z balkanskimi selektorji. Mimogrede, Kokoškov, Žeravica, Novosel, Kopitar ipd. niso (bili) tipični balkanski selektorji, pač pa normalni, svetovni, športni. Zato so zmagovali.

Ko se bodo iz športa pobrali razni Jankovići, Kocijančiči, Bobinci in podobna mafija, bodo Slovenci morda zmagovali ali pa jih sploh ne bo nikjer več, zagotovo pa ne bo več tega sramotnega balkanskega pristopa k športu.
colnago
# 25.01.2018 ob 09:45
edina dobra stvar je da so nemci in hrvati brez polfinala
Lesinar
# 25.01.2018 ob 07:09
Kdaj bosta pa Anton in Marko analizirala?
Janezski
# 25.01.2018 ob 11:20
je povedal Backović, ki se strinja s kritiki, da je bilo premalo igre na krilne položaje.

O selektorju Vujoviću: "V nasprotju s selektorjem košarkarjev Kokoškovom ima Vujović čustven način vodenja. Sugerira tako sodnikom kot igralcem že vso svojo trenersko pot. Igralci se dobro odzivajo na ta način vodenja. Če je tako, spremembe niso potrebne."


Fantastično!
Če je tako, spremembe niso potrebne. Ali pač?
Janezski
# 25.01.2018 ob 11:26

bilzerian
# 25.01.2018 ob 08:29
Prijavi neprimerno vsebino
mene je včeraj na začetku tekme zanimalo predvsem to, zakaj ni branil vratar, ki je branil proti španiji, ampak je branil vratar, ki se na prejšnjih tekmah ni posebej izkazal.


Na prejšnji tekmi, je bil za postavitev Urbana v vrata zaslužen zgolj in samo Vujo in seveda za zmago, na včerajšnji pa je to bila višja sila, sodniki so bili krifi, .....

A še vam ni jasno? Za vse pozitivno je zaslužen selektor, za vse ostalo so pa krivi naši rokometaši, sodniki,..... in pločnik pred dvorano.
Janezski
# 25.01.2018 ob 11:23
je povedal Backović, ki se strinja s kritiki, da je bilo premalo igre na krilne položaje. "Všeč mi je, da nimamo izrazitega strelca. To pomeni, da imamo veliko orožij in nasprotnik se na nas težko pripravi. Krasi nas raznovrstnost

Ok, raznovrstnost zgleda ni igra na krilne položaje.
Anfield1892
# 25.01.2018 ob 12:34
Neverjetno! Na koncu se je izkazalo, da bi nam zmaga nad Čehi zadoščala, da bi bili tudi mi v boju za medalje. No, roko na srce, ne glede na vse zadeve, ki so se dogajale na prvenstvu, dejstvo je, če na odločilni tekmi ne zmoreš ugnati Čehov, si medalje niti ne zaslužiš.
gantart
# 25.01.2018 ob 09:13
dejansko Slovenija ni igrala nobene igre, ampak je poskušala samo z individualnim prebijanjem, kar je posledično vodilo do ogromnega števila prekrškov v napadu in tehničnih napak. Ni bilo nobene kombinatorike (niti ob igri 7 na 5 ??!!) - ne vem, kaj so sploh trenirali? Za tako igro je seveda zmankalo individualne kvalitete ...
Slovenci so ostajali v igri zgolj zaradi čvrste oz grobe obrambe - kar pa je posledično vodilo do ogromnega števila izključitev (celo selektor priznava, da zahteva igro na meji izključitve) - bi bilo zanimivo videti statistiko izključitev ostalih ekip :)
V glavnem - mene je razočarala brezidejnost in brezglavost v napadu - to je bilo rez težko gledat ...
Janezski
# 25.01.2018 ob 12:15
Tamše bi bil doktor znanosti za tega našega trenutnega selektorja.

Škoda, kako lastno stroko dajemo v nič, za obdržanje nesposobnega selektorja.
Janezski
# 25.01.2018 ob 11:19
Skratka, za ovce je mutibarić je junak in heroj, ....

Najmanj kaj je, pričakujem njegov odsptop, če ne pa takoj odpoved in Tamšeta za našega selektorja.
Nha Trang
# 25.01.2018 ob 09:26
Vojović je res strokovnjak, ampak gospod pa nikoli ne bo.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!