Rokomet
Celjani želijo znova osvojiti dvojno krono - naslov državnega in pokalnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
       V pripravljalnem obdobju prioriteta niso bile zmage, temveč uigravanje novih igralcev z našim obstoječim kadrom. V tem trenutku smo nekje na polovici poti, a moram poudariti, da moji varovanci delajo maksimalno in se trudijo po svojih najboljših močeh. Imeli smo nekaj manjših težav s poškodbami, v tem trenutku pa so vsi zdravi. V petek je pred nami generalka v Veszpremu, nato pa bomo začeli naskakovati končno zmago v državnem in pokalnem tekmovanju ter v slovenskem superpokalu.       
 Branko Tamše, trener RK Celje Pivovarna Laško
Branko Tamše je priznal, da so imeli v pripravljalnem obdobju nekaj težav s poškodbami. Foto: www.alesfevzer.com
David Razgor ostaja kapetan ekipe. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Tudi v novi sezoni cilji celjskih rokometašev postavljeni visoko

Prioriteta: uigravanje novih igralcev
30. avgust 2018 ob 16:14
Vransko - MMC RTV SLO, STA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v zadnjih letih vselej na inovativen način vstopajo v novo sezono.

V preteklosti so uvodne novinarske konference pripravljali v muzejih, tovarnah in gradovih, v novo tekmovalno sezono so vstopali tudi v zdraviliščih in na vse bolj priljubljenih supih, letos so načrte razgrnili na poligonu varne vožnje na Vranskem.

Nekaj pa se pri Celjanih ni spremenilo, še vedno so zelo ambiciozni. Na domačem prizorišču želijo zadržati primat najboljših in ubraniti naslova državnih ter pokalnih zmagovalcev, na mednarodni sceni pa pustiti čim globlji pečat, čeprav zaradi finančne podhranjenosti niso več konkurenčni najboljšim evropskim tekmecem.

Novi predsednik RK Gorenje Velenje
V prostorih generalnega pokrovitelja Rokometnega kluba Gorenje Velenje je v sredo zvečer potekala redna letna skupščina kluba. Novi predsednik kluba je postal član uprave Gorenja Tomaž Korošec, dozdajšnji predsednik Milan Meža pa bo odslej deloval v vlogi podpredsednika kluba.


Obetajo si nove lovorike

Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta ne skrivajo, da navkljub "prevetreni" zasedbi – po koncu pretekle sezone so klub zapustili številni nosilci igre, kot so Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Urban Lesjak, Matic Suholežnik, Luka Mitrović, Ivan Slišković – nameravajo naskakovati 23. naslov državnih in 22. naslov pokalnih zmagovalcev.

Prišel tudi novi direktor kluba
V mesto ob Savinji so letos poleti prišli Klemen Ferlin, Rok Ovniček, Kristijan Horžen, Srb Draško Nenadić in Hrvat Josip Šarac, ki so se pridružili Aljažu Panjtarju, Tilnu Kodrinu, Davidu Razgorju, Danielu Dušebajevu, Jaki Malusu, Maticu Grošlju, Janu Jurečiču, Galu Marguču, Igorju Aniću in Kristianu Bećiriju, v trenažni proces pa je vključena tudi "pomlad" celjskega kluba. Celjska zasedba ima tudi novega direktorja kluba, vršilko dolžnosti Sašo Lešek je na začetku tega meseca zamenjal Rok Plankelj.

V petek pri Veszpremu
Celjani so v pripravljalnem obdobju odigrali enajst tekem, na devetih so zmagali, enkrat pa so igrali neodločeno in izgubili. Generalko pred tekmami za točke bodo imeli v petek, 31. avgusta, ko bodo gostovali pri madžarskem velikanu iz Veszprema, prvo pomembno tekmo pa odigrali sredi prihodnjega tedna, ko se bodo z novomeško Krko pomerili za končno zmago v slovenskem superpokalu. Tekma se bo v sredo, 5. septembra, v dolenjski prestolnici začela ob 20. uri.

Prioriteta: uigravanje novih igralcev
"Današnja novinarska konferenca je ena najlepših v mojem trenerskem mandatu na klopi Celja in upam, da jih bo v tej sezoni še nekaj," je na današnjem snidenju celjskega rokometnega velikana na poligonu varne vožnje AMZS na Vranskem v uvodu dejal Branko Tamše in dodal: "V pripravljalnem obdobju prioriteta niso bile zmage, temveč uigravanje novih igralcev z našim obstoječim kadrom. V tem trenutku smo nekje na polovici poti, a moram poudariti, da moji varovanci delajo maksimalno in se trudijo po svojih najboljših močeh. Imeli smo nekaj manjših težav s poškodbami, v tem trenutku pa so vsi zdravi. V petek je pred nami generalka v Veszpremu, nato pa bomo začeli naskakovati končno zmago v državnem in pokalnem tekmovanju ter v slovenskem superpokalu."

Razgor novi stari kapetan
Kapetanski trak bo tudi v tej sezoni nosil Razgor, pred novo sezono pa je dejal: "Pripravljalni del smo dobro opravili, a vedno je lahko še boljše. S trenutnim delom smo lahko zadovoljni, novinci so se dobro vklopili tako na igrišču kot zunaj njega, cilji pa ostajajo nespremenjeni. V našem klubu si želimo oba domača naslova, v Ligi prvakov pa bomo skušali narediti korak naprej. Po imenih skupina resda ni atraktivna, tako kot je bila v pretekli sezoni, a gre za izjemno kakovostno in zahtevno skupino."

Brez nastopov v Ligi Seha
"V novi sezoni ne bomo sodelovali v regionalni Ligi Seha, zato bomo dejavnejši v državnem prvenstvu in Ligi prvakov. V vsa tekmovanja gremo z vso resnostjo, veliko pozornosti pa bomo namenili tudi poslovnemu delu in še bolj skušali dvigniti raven organiziranosti kluba. Ne spimo na lovorikah, delamo in sledimo ciljem iz pretekle sezone, v Evropi pa je naš cilj preboj v osmino finala. Eden večjih izzivov ostaja digitalizacija kluba, gremo korak po korak," je dejal novi direktor kluba Rok Plankelj.

Septembra začetek Lige prvakov
Celjani bodo nastope v elitni skupini Lige prvakov začeli sredi septembra. Njihovi tekmeci v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so francoska PSG in Nantes, madžarski Pick Szeged, nemški Flensburg-Handewitt, danski Skjern, hrvaški Zagreb in ukrajinski Motor Zaporožje.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Lesinar
# 30.08.2018 ob 16:26
Dobro je, da so pustili Ligo Zeha
Grof Celjski
# 30.08.2018 ob 16:48
Želim jim čimbolj uspešno sezono in čimmanj poškodb ter uvrstitev v drugi del lige prvakov.
tomak100
# 30.08.2018 ob 16:41
Celje ima zelo dobro ekipo. Letos bodo sigurno v drugem delu LP.
Jurčič
# 31.08.2018 ob 11:52
Jaz tudi mislim, da je bolj problem v ocvirku kot v upravi kluba.. Ponudili so mu visje zneske, kake minutaze mu pa brane zagotovo ne bo obljubljal... Fant se se ni dokazal v clanski selekciji, zato naj trenira dobro in slej ko prej ga caka ok minutaza... Upam, da tudi sedaj najde tak klub in da se je kaj naucil iz tega primera...
Da pa igralci odhajajo iz celja.... Skoda komentarja.. Isto kot bi napisal... Igralci prihajajo v celje, kar je res
rok ometaš
# 31.08.2018 ob 08:52
operater@
Iz Celja in tudi drugih slo klubov, igralci odhajajo za boljšim zasluškom in novimi izzivi, ne pa zato ker bi se v Celju in še marsikje v Slo. rokometu slabo delalo. Kar se tiče gospodiča Ocvirka bi bilo bolje da bi začel trenirati in nima polne glave zaradi najboljšega strelca na EU-20. Res je dobro in lepo je odigral to prvenstvo. Oprosti nisem pa zasledil kaj več o njegovih podvigih v slo ligi. Naslov , ki ga je osvojil je treba nadgradit , normalno , cena je šla gor in v klubu kot pišejo so mu ceno na pogodbi tudi popravili, in kaj pravi on ? Nevem če je vse res .
pajadeja
# 31.08.2018 ob 19:14
"Verjrtno je mišljena digitalizacija poslovanja, to pa pomeni da potrošnika oziroma kupca bolje spoznaš in lahko njegovim potrebem in zahtevam lažje ugodiš .!
No, to pa je ena velika neumnost, sploh če je to eden večjih izzivov. Kaj bodo bolje spoznavali kupce (navijače) in lažje ugodili njihovim potrebam in zahtevam (zmage) digitalno? Namesto da bi močneje in bolj natančno vrgli žogo v gol, bodo računalniško obdelali podatke, kaj bi bilo navijačem bolj všeč od tega, ne vem, mogoče it na pivo?
rok ometaš
# 31.08.2018 ob 10:58
Verjrtno je mišljena digitalizacija poslovanja, to pa pomeni da potrošnika oziroma kupca bolje spoznaš in lahko njegovim potrebem in zahtevam lažje ugodiš .
pajadeja
# 31.08.2018 ob 10:17
Digitalizacija kluba? Kaj je pa spet to za en hudič? Se mi kar zdi, da je to en takšen meglobrc. Kaj bodo zaradi tega dali kaj več golov? Imeli več obramb? Ja, verjetno bodo kaj bolj prisotni po družbenih omrežjih ampak na samo igro ne vem koliko bo vplivalo.
operater
# 30.08.2018 ob 22:56
Pa upam da bo Grega dobil dober klub, ne pa te prepotentne Celjane od katerih vsi ki znajo vsaj malo igrati rokomet bežijo.
anitahabic
# 30.08.2018 ob 17:17
če ne bo vsaj 1/8-finala je čas,da Tamšetu rečemo adijo...mislim,da bi Celje moralo ciljati najmanj na 1/4-finale LP...pa Srečno
operater
# 30.08.2018 ob 22:47
S takšno postavo bodo težko dobili kakšno točko v LP. To je to s tem okrepitvami.
torcida_ce
# 30.08.2018 ob 17:15
Vcasih smo odstavljali trenerje, ker so izpadli v polfinalu LP.
Danes hocemo v 2. krog LP, pa govorimo o visokih ciljih. Quo vadis?
Meni edino nekaj ni jasno. Katanec in tamse (namerno pisano malo) sta enako defetisticna in neambiciozna. Eden je bedak, drugi pa junak.
Kazalo