Tribune Zlatoroga bodo nabito polne. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tribune Zlatoroga bodo nabito polne. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celjani so nazadnje na domačem parketu porazili veliki Kiel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celjani so v šestih krogih zbrali štiri točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Veszprem je poleg Barcelone in poljskega Kielca še edino moštvo v letošnji Ligi prvakov, ki ne pozna poraza. Tako kot Celjani so tudi Madžari premagali Kiel in imajo po šestih krogih na računu vseh 12 točk.

Moštvo izkušenih zvezdnikov
Prvi zvezdnik moštva je 208 cm visoki desni zunanji Laszlo Nagy. Poleg njega je v ekipi še pet drugih dvometrašev, sicer pa je povprečna višina ekipe kar 195 cm, teža 99 kg in starost 30 let. Člani Veszprema so tudi trije nekdanji igralci Celja, Mirsad Terzić, Renato Sulić in Mirko Alilović, zasedbo pa vodi španski trener Carlos Ortega, ki je pred to sezono sedel na klop in poskrbel za številne okrepitve iz Španije. Poleg Nagya (Barcelona) so prišli še Chema Rodrigez (Atletico), Marco Oneto in Christian Ugalde (oba Barcelona). Poleg njih so tu še številni madžarski reprezentanti ...

Celjani so prvo tekmo z Veszpremom v uvodu v Ligo prvakov izgubili za deset golov, a je zdaj "krvna slika" ekipe povsem drugačna. To so Celjani potrdili na obeh tekmah s Kielom in gladko zmago v derbiju prvenstva proti Cimosu.

Pohitite po vstopnice, dvorana bo razprodana
Tekma bo nekaj posebnega tudi s stališča navijačev, saj bo v Zlatorogu postavljen rekord po številu gostujočih navijačev. V mesto ob Savinji naj bi jih pripotovalo več kot 1.000 in v teh dneh kar tekmujejo v iznajdljivosti pri pridobivanju vstopnic. Iz Celja sporočajo: dvorana bo razprodana, zato pohitite z nakupom vstopnic.

Matić: prva tekma ni bila pravi kazalnik
"Mislim, da v času, ko smo odigrali prvo tekmo v Veszpremu, ne mi ne oni nismo bili v pravi formi. Nismo obremenjeni z rezultatom. Mi na tej tekmi nimamo česa izgubiti, lahko le veliko dobimo. Sam sem celo mnenja, da smo tisto najpomembnejše že dobili, to pa je, da bo Zlatorog nabito poln. Ob tem pogoju je potem vse na nas, da se borimo, da damo vse od sebe, da s pametno igro, z veliko razmišljanja poizkušamo presenetiti. Favoriti so vsekakor gostje, vendar mi bomo naredili vse, da bi se na koncu veselili naši navijači in mi sami. Zadovoljen bi bil, da moji igralci odigrajo tako, kot si sam želim, tako kot so na zadnjih tekmah, in da se borijo, razmišljajo in da dajo vse od sebe. Za kaj pa bo to dovolj, bomo pa videli v soboto na tekmi," pred tekmo pravi trener Celja Vladan Matić.

Gorenje v Rusiji brez Luke Dobelška
Gorenje bo v soboto igralo v gosteh proti St. Petersburgu, ki je v Velenju "padel" s 35:22. V predmestju bele Moskve (zajela so jo snežna neurja, do petka pričakujejo pol metra snega) Čehovu, kjer sicer domujejo Čehovski medvedi (St. Petersburg nima primerne dvorane) je pričakovati bolj izenačeno tekmo.

"V Čehovu nam ne bo lahko, na nasprotni strani bomo imeli ekipo, ki igra po istem sistemu in z nespremenjenim ritmom ne glede na rezultat na semaforju," je povedal trener Branko Tamše, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na Luko Dobelška, pod velikim vprašajem pa je nastop Nika Medveda.

Liga prvakov, 7. krog, skupina B
Sobota ob 19.00:

CELJE P. L. - VESZPREM

Četrtek:
CONSTANTA - SÄVEHOF

Nedelja:
KIEL - ATLETICO MADRID

Veszprem 12, Kiel 8, Atletico 6, Celje in Sävehof po 4, Constanta 2.

Skupina C, sobota ob 17.00:
ST. PETERSBURG - GORENJE

Sobota:
METALURG - CHAMBERY

Nedelja:
SILKEBORG - VIVE KIELCE

Kielce 12, Metalurg in Gorenje 8, Silkeborg 6, St. Petersburg 2, Chambery 0 točk.