176 cm visoki Staš Skube po stasu spominja na legendarnega švedskega reprezentanta Ljubomirja Vranješa, zdaj trenerja Flensburga. Skube dokazuje, da je mogoče tudi s povprečno višino igrati vrhunski rokomet. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
176 cm visoki Staš Skube po stasu spominja na legendarnega švedskega reprezentanta Ljubomirja Vranješa, zdaj trenerja Flensburga. Skube dokazuje, da je mogoče tudi s povprečno višino igrati vrhunski rokomet. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Ivan Vajdl
Trener Gorenja Ivan Vajdl je po porazu z Aalborgom povedal: "Poraz je bolj boleč kot prejšnja dva v Nemčiji, ki sta bila nekako pričakovana. Želeli smo si zmago, a nam žal ni uspelo. Gotovo je bila vzrok za poraz tudi utrujenost, kljub temu pa bi morali pokazati več. Premalo smo bili agresivni v obrambi, medtem ko smo v napadu preveč poskušali skozi sredino, kjer so bili gostje najmočnejši. Ne glede na to moramo iti naprej. Veliko je še tekem, a četudi nam ne uspe, ne smemo biti razočarni. Vemo, da je v drugih klubih vložek večji, s čimer se je treba sprjazniti." Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Velenjčani nemočni proti Aalborgu

najmočnejša ekipa skupine D Lige prvakov. "Ose" so bili večino tekme v podrejenem položaju.

Varovanci Ivana Vajdla pa kljub tretjemu zaporednemu porazu še naprej ostajajo v igri za osmino finala. Za četrto, zadnje mesto, ki še vodi naprej, se bodo udarili z Drottom in La Riojo. Veliko bo znanega že v drugi polovici novembra, ko bodo dvakrat zapored igrali s španskim klubom iz Logrona.

Težko je loviti zaostanek
"Mogoče je javnost mislila, da bomo mi to tekmo dobili, ampak to so danski prvaki, kakovostna ekipa, tretja v tej skupini, takoj za Hamburgom in Flensburgom. Srečanje smo slabo odprli, tako da je Aalborg takoj povedel za štiri gole, vemo pa, kako težko je loviti zaostanek," je uvodoma dejal Staš Skube, ki je bil z osmimi goli prvi strelec Gorenja.

Pot iz Flensburga pobrala veliko moči
In nadaljeval: "Ne želim se izgovarjati, a velik problem je bila pot iz Flensburga, ki nam je pobrala veliko moči, saj velika večina ni vajena tega ritma. Danes je bil Aalborg boljši, zato jim moramo čestitati, mi pa moramo svoje priložnosti iskati proti Švedom in Špancem. Tekem bo še veliko, zaprli si še nismo nobenih vrat."

Liga prvakov življenjski cilj Skubeta
23-letni Skube je pred letošnjo sezono v Velenje prišel iz Trebnjega in takoj postal nosilec igre: "Igranje v Ligi prvakov je bil moj športni, življenjski cilj, zato sem še posebej motiviran. Ko se mi je ponudila priložnost, sem jo zagrabil z obema rokama. Na vsako tekmo se dobro pripravim, hočem se dokazati tudi na mednarodni sceni in upam, da mi bo šlo tako še naprej. A ne želim postavljati sebe pred ekipo, v kateri sem se dobro ujel tudi po zaslugi trenerja Vajdla, ki je prišel z menoj iz Trebnjega. Olajšal mi je delo, saj poznam njegov sistem. Tudi ekipa je sestavljena iz samih mladih fantov, večinoma Slovencev, dvojčka Burić sta se dobro vklopila, tako da se počutim, kot da bi v Velenju igral že dolgo."

Lepi časi še prihajajo
Velenjčani so branilci naslova državnih prvakov, dobili so tudi prvi derbi sezone z največjimi konkurenti Celjani, ki pa jim Skube vseeno pripisuje vlogo prvih favoritov: "Celjani so že dalj časa skupaj kot mi. Ne bi odpisal niti Maribora, ki bo na domači tekmi še posebej neugoden. Upam, da ne bomo grešili na 'majhnih' tekmah. Sicer pa ne bi prehiteval, pojdimo korak za korakom. Smo le mlada ekipa, ki niha od vrhunskega do zelo slabega, tako da moramo zdaj delati za to, da bomo čim bolj konstantni v vrhunskosti. Tudi javnost nam mora dati čas, saj bo večina fantov v Velenju še dve, tri leta, tako da mislim, da naši lepi časi še prihajajo."

Konkurenca v reprezentanci je huda
Skube bi bil vesel reprezentančnega poziva, a se z njim ne obremenjuje. "Stojim na realnih tleh. Vemo, da je v reprezentanci konkurenca na srednjem zunanjem najmočnejša. Jaz se bom trudil dokazovati pri Gorenju še naprej, in če bo to opaženo s strani selektorja ali kakšnega močnejšega kluba, bom vesel. Si pa s tem ne bom belil glave," je modro zaključil Skube, mlajši brat Sebastiana, ki igra za Celje Pivovarno Laško.

Gorenje bo naslednjo tekmo v Ligi prvakov igralo 16. novembra, ko bo gostovalo v Logronu pri La Rioji.

Velenjčani nemočni proti Aalborgu