Rokomet
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Matic Verdinek
Matic Verdinek, ki igra na položaju levega krila, je z Velenjčani podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Foto: Boštjan Selinšek in RK Gorenje
VIDEO
Velenjčani začeli priprav...

Dodaj v

Verdinek v Velenje, Celminš pa v Maribor

Gorenje bo s pripravami začelo v sredo
18. julij 2017 ob 16:44
Velenje - MMC RTV SLO

Rokometaši Gorenja so se okrepili z Maticem Verdinkom, dozdajšnjim članom Maribora, kamor iz Velenja odhaja estonski reprezentant Andris Celminš.

23-letni Verdinek je kariero začel v Celju, kjer pa se nato ni prebil v člansko moštvo. Leta 2014 je na pobudo zdajšnjega trenerja Marka Šibile prišel v Maribor. Tu je iz sezone v sezono vedno bolj napredoval in potrjeval svoj nesporni talent, kar ga je privedlo tudi do vpoklica v člansko izbrano vrsto.

Za to je na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EP na Hrvaškem dosegel 5 zadetkov ter tako dodal svoj delež k uvrstitvi na prvenstvo stare celine. Verdinek je v treh sezonah postal eden pomembnejših členov mariborske igre, v vijoličastem dresu pa je dosegel 271 zadetkov, od tega kar 147 v minuli sezoni.

Verdinek si v Velenju želi napredka
"Najprej bi se rad vsem v RK Maribor Branik zahvalil za tri lepe sezone in za možnost, da sem lahko napredoval in se razvil v takšnega igralca. Tukaj sem se res počutil odlično in z lepimi spomini odhajam novim izzivom naproti. Zelo rad sem oblekel vijoličasti dres, tako da je ob prestopu v Gorenje veliko čustev, ampak vsak športnik stremi k višji ciljem in napredku v svoji športni karieri. Vesel sem, da bom lahko v Velenju doživel še višji nivo igre, kar mi bosta SEHA Liga in Liga prvakov zagotovo omogočili,"
je dejal 23-letni reprezentant Verdinek, ki je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Celminš v Maribor za dve leti
Iz Velenja pa v Maribor prihaja 21-letni estonski reprezentančni levičar Celminš. V Velenje je prišel pred dvema letoma, a je obe sezoni odigral kot posojeni igralec v Ribnici (27 tekem, 41 golov) in v Slovenj Gradcu (27 tekem, 87 golov). Z vodstvom mariborskega Branika je sklenil dveletno sodelovanje.

Gorenje bo s pripravami začelo v sredo, 19. julija.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
schultz23
# 18.07.2017 ob 22:39
zelo veliko tekem sem odigral kot desničar na desnem krilu in sedaj mi je jasno zakaj so se vsi igralci in gledalci iz punega smejali... :)

in žvižej v maribor... če je res?
zigadr
# 18.07.2017 ob 21:49
Gregorrrin
Nimaš pojma kaj govoriš....
Škoda ker si se oglasu
Donfrenky
# 18.07.2017 ob 18:12
Igra na levem krilu ja, so popravili pod sliko komentar
gregorrrin10
# 18.07.2017 ob 17:15
Matic Verdinek, ki igra na položaju desnega krila

Na sliki pa strela z desno roko...torej ka zdaj? Levo krilo? Al se je na sliki odločo s slabšo roko zaklučit (lol) al pa res igra kot desničar na desnem krilu (še večji lol).
dadic
# 18.07.2017 ob 17:01
No comment na vse te novice o sprehajanju po štajerskem. V Kopru nena na to nič damo. Mi samo pridno delamo, bojte se nas.
Kazalo