Mirjeta Bajramoska je dosegla sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Mirjeta Bajramoska je dosegla sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke poražene na Danskem

Zdesetkane krimovke - ekipo pestijo bolezni in poškodbe, že dlje časa manjka ena ključnih igralk, poškodovana Elizabeth Omoregie, manjkali pa sta tudi Tamara Goergijev in Alja Koren - so kljub odsotnosti ključnih igralk v prvem polčasu igrale dobro, z dobro in agresivno obrambo so ob polčasu zaostajale le za dva zadetka (13:11).

A v drugem delu igre so Danke, ki imajo enega najboljših protinapadov v Evropi, stopile na plin. Hitro so pobegnile na tri (v 32.) oziroma štiri zadetke (v 37. minuti) prednosti in takšno razliko držale do zadnjih minut. Krimovke so sicer imele dovolj priložnosti, da bi se bolj približale, prihajale tudi z domiselnimi akcijami do strelov, a so bili ti v teh trenutkih prepogosto premalo natančni. Danske igralke pa so to znale kaznovati s svojim najmočnejšim orožjem - protinapadom.

V 54. minuti so gostiteljice prvič na tekmi povedle za pet golov (24:19), minuto pozneje pa je Trine Jensen s svojim drugim zaporednim zadetkom povišala že na 25:19. Zmagovalec je bil tako odločen. Najvišja razlika je znašala prav končnih devet golov. Kot zanimivost velja omeniti, da so Ljubljančanke svoj zadnji zadetek na tekmi dosegle že v 51. minuti.

Najboljša strelka pri Krimu je bila Mirjeta Bajramoska s sedmimi zadetki, Nina Zulić jih je dodala pet. Pri gostiteljicah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Stine Jörgensen.

Krimovke naslednja tekma v tem tekmovanju čaka čez 14 dni, ko bodo v Ljubljani gostile Györ.
Uroš Bregar, trener Krima: "S prikazano igro v obrambi sem v večjem delu tekme lahko zadovoljen, medtem ko smo v napadu delali napake, kar je bila tudi posledica pomanjkanja igralk. Midtjylland je to izkoristil. S prvimi 50 minutami sem zadovoljen, puncam lahko zanje samo čestitam. Nato pa sem dal priložnost za igro še igralkam, ki imajo z nastopi v Ligi prvakinj nekoliko manj izkušenj."

Skupina 2:
MIDTJYLLAND - KRIM MERCATOR
28:19 (13:11)

Jörgensen 7, Jensen in Kristiansen po 5, Burgaard 4, Pedersen 3, Jacobsen in Augustesen po 2; Bajramoska 7, Zulić 5, Benko in Barić po 2, Kamdop, Amon in Abina po 1.

GYÖR - LARVIK 27:27 (9:11)

BUKAREŠTA - ESBJERG 33:25 (17:13)

Lestvica: Györ 11, Midtjylland 8, Larvik 8, Bukarešta 7, Krim Mercator 6, Esbjerg 2.



Pokal Challenge, osmina finala, povratna tekma

GRAN CANARIA - MLINOTEST AJDOVŠČINA
36:21 (19:11) 31:18
650; Suarez 7, Cabezudo 5; Ferfolja 8, Vidmar 3, Bytyqi, Čajko, Pipan in Svetik po 2, Fegic in Udovič po 1.

V krepkem tisku je izid prve tekme. Gran Canaria je lani slavil v tem tekmovanju.

Krimovke poražene na Danskem