Borut Mačkovšek, ki je blestel proti Rhein Neckarju, je na novinarski konferenci pred tekmo z Zagrebom povedal:
Borut Mačkovšek, ki je blestel proti Rhein Neckarju, je na novinarski konferenci pred tekmo z Zagrebom povedal: "Najlažje bi bilo, če bi v Zagrebu ponovili našo zadnjo predstavo proti Rhein-Neckarju Löwnu. V četrtek bo gotovo veliko težje, saj bomo igrali v gosteh in pritisk na igralce bo zaradi pomembnosti tekme izjemno velik." Foto: www.alesfevzer.com
Tamše: Treba bo kontrolirati čustva vseh 60 minut

"Zavedamo se, da je pred nami težka tekma. Z zbrano in osredotočeno igro ter nadzorom naših čustev je zmaga dosegljiva. Na nekaterih preteklih tekmah smo dokazali, da smo sposobni premagati tudi najboljše tekmece, a veliko bo odvisno tudi od Zagrebčanov, ki so - tako kot mi - v tej sezoni prikazali številne obraze," je povedal trener celjske zasedbe Branko Tamše.

V igri številni scenariji
Celje je trenutno na šestem mestu v predtekmovalni skupini B in ima točko prednosti pred Kristianstadom ter dve pred Zagrebom. Sobotna zmaga švedskega prvaka nad zasedbo iz poljskih Kielc je malce zapletla zadeve v skupini, v zadnjem krogu so mogoči številni scenariji, v tem trenutku pa slovenskim prvakom preboj v osmino finala zanesljivo prinaša le zmaga v Zagrebu.

Tudi nizek poraz morda ne bi bil usoden
V primeru neodločenega izida bo treba počakati na razplet nedeljske tekme med Vardarjem in Kristianstadom v Skopju in se nadejati vsaj neodločenega izida, v primeru skandinavske zmage pa bi Celje zaradi slabšega izkupička na medsebojnih tekmah ostalo brez osmine finala. Brez preboja v izločilne tekme bodo Celjani ostali tudi v primeru poraza s tremi goli, pogojno tudi z dvema. V tem primeru morajo doseči vsaj 29 golov, saj je na prvi medsebojni tekmi v Zlatorogu Celje premagalo Zagreb s 30:28.

Že četrto medsebojno srečanje to sezono
Zagreb, pri katerem igrajo slovenski reprezentanti Darko Cingesar, Matevž Skok in David Miklavčič, je sredi sezone prevzel nekdanji celjski rokometaš Silvio Ivandija, potem ko se je poslovil Veselin Vujović. "Večjih neznank med nami ni, dobro se poznamo. V tej sezoni se bomo že četrtič pomerili z njimi in najpomembneje bo, da svoje glave usmerimo v zmago. Vsak posameznik v naši ekipi se mora povsem osredotočiti in tudi prispevati svoj maksimum na četrtkovi tekmi, tako kot smo to storili na naših zadnjih dveh domačih tekmah proti izjemno kakovostnima ekipama Vive Kielce in Rhein-Neckar Löwen," pravi Žiga Mlakar.

Liga prvakov, 14., zadnji krog predtekmovanja, skupina A
Četrtek ob 19.00:
ZAGREB - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sreda:
RHEIN NECKAR - PICK SZEGED
Sobota:
KIELCE - MEŠKOV BREST
Nedelja:
VARDAR - KRISTIANSTAD

Vardar 18, Rhein Neckar 17, Kielce 16, Pick Szeged 15, Meškov Brest 14, Celje Piv. Laško 9, Kristianstad 8, Zagreb 7 točk.

Zmagovalca skupine se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.

Tamše: Treba bo kontrolirati čustva vseh 60 minut