Na rokovanje z Dirkom kar pozabite, saj je košarkar strogo varovan. Foto: MMC RTV SLO
Na rokovanje z Dirkom kar pozabite, saj je košarkar strogo varovan. Foto: MMC RTV SLO
Dirk Nowitzki se pripravlja na snemanje oglasa. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Bogataj

Slavni visokorasli Nemec se je v Ljubljani ustavil zaradi snemanja oglasa za nemško banko, do njega pa je nemogoče priti, saj ga varnostniki dobro varujejo. Zaradi snemanja so zaprli tudi del železniške postaje, fotografiranje je bilo strogo prepovedano. Kljub temu nam je uspelo narediti nekaj posnetkov, na katerih je jasno videti, da gre za košarkarja ekipe Dallas Mavericks.

Kot smo izvedeli, je Nowitzki oglas za nemško banko z nizozemsko ekipo (med posredniki se je znašla tudi slovenska produkcijska hiša) snemal samo na prostem (želeli so posneti tudi prizor na vlaku, a so si premislili), in to več ur. Zaradi "blokade" je na postaji nastala prava gneča.

Ljubljansko postajo naj bi izbrali zaradi ugodne cene najema in dobre odzivnosti, saj so se na ponudbo odzvali v zgolj dveh dneh, medtem ko naj bi na drugih postajah za dogovor potrebovali tudi do en mesec, so nam povedali na Slovenskih železnicah, ki svoje prostore večkrat odda za snemanja.

Legenda Dallas Mavericksov
Nemec je julija za tri sezone podaljšal pogodbo z moštvom v severnoameriški košarkarski ligi NBA Dallas Mavericks. 36-letni zvezdnik tako ostaja zvest klubu iz Teksasa, ki se mu je pridružil leta 1998 in s katerim se je leta 2011 veselil naslova prvaka. Nowitzki, ki je vseh 16 sezon v Ligi NBA preživel v vrstah Dallasa, bo v majici Mavericksov najbrž tudi končal poklicno košarkarsko pot.