Sara Kobolt je od decembra zaročenka Janeza Jazbeca. Foto:
Sara Kobolt je od decembra zaročenka Janeza Jazbeca. Foto:
Sara Kobolt in Janez Jazbec
Časa za skupni dopust ni bilo veliko, vseeno pa sta "pobegnila" na Brač in v Istro.

"V Ushuaii sem testiral smuči za prihodnjo sezono, dobre razmere sem izkoristil, saj smo napravili 19 dni treninga. Naredil sem vse, kar sem si zastavil. Pretežno sem testiral veleslalomske smuči, saj so se spremenila pravila. Trening je bil super," je za MMC povedal 27-letni alpski smučar, ki je februarja (18. mesto na tekmi v Banskem) končal slovensko veleslalomsko sušo. Kar 26 mesecev je bilo treba namreč čakati na nove slovenske veleslalomske točke svetovnega pokala.

Osvajala koroške vrhove
Janezova zaročenka Sara Kobolt, ki ji uspeva lepa pevska kariera, je Janezovo odsotnost izkoristila za pisanje diplomske naloge (zagovarjala jo bo konec avgusta) in za planinarjenje: "Ker se septembra odpravljava na Triglav, sem bila na Raduhi, Peci, Uršlji gori, Kremžarici ... "

Na Braču igrala tenis in hodila na sprehode
Na začetku poletja sta glavni del dopusta preživela na Braču, ustavila pa sva se tudi v Rovinju. "Na Braču sva si nabrala energije za nadaljnje delo, veliko sva igrala tenis in hodila na sprehode. Vsega lepega pa je enkrat konec, in tako so me kmalu čakale glasbene obveznosti, Janeza pa smučarske priprave."

Za naraščaj bo že še čas
Mladi par si je začel urejati tudi hišo. "Pred dnevi sva montirala okna in vrata. Ustvarjati skupen dom ni lahko, sploh če partnerja ni doma in ima treninge po dvakrat na dan. Dela na hiški je več kot dovolj, je pa lepo, če dom ustvarjaš z ljubeznijo. Tudi o naraščaju se pogovarjava, a vendarle imava še pred seboj karieri, Janez bo zagotovo še nekaj let smučal in tudi jaz želim še marsikaj pokazati na glasbenem področju in dokončati magisterij."