Ronaldo ni dvigoval le lovorik, ampak tudi veliko prahu s svojimi dejanji zunaj igrišča. Foto: EPA
Ronaldo ni dvigoval le lovorik, ampak tudi veliko prahu s svojimi dejanji zunaj igrišča. Foto: EPA

Ronaldo, najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev, je v sezoni 1996/97 igral za katalonskega velikana in si pri svojih 20 letih privoščil zanimivo dogodivščino. Kmalu po podpisu pogodbe je pozno zvečer v svojo garderobo na stadionu Camp Nou povabil dve dekleti in imel z njima spolni odnos.

"Ronaldo kar ni hotel priti iz garderobe, zato so bili varnostniki zaskrbljeni. Odočili so se, da vstopijo in so Brazilca presenetili, ko se je na kavču ljubil z dvema dekletoma," je v knjigi de Puertas Adentro (Za zaprtimi vrati) zapisal avtor Lluis Lainz.

Varnostniki so o vsem poročali takratnemu predsedniku kluba Josepu Nunezu, ki se ni vznemirjal: "Kaj ne vidite, da je star le 20 let in si želi nekaj zabave?"

Puyol pri mladincih v nemilosti trenerjev
Zanimivo je tudi, da je le malo manjkalo, pa bi Barcelona prodala Carlesa Puyola. Trenerji mladinske selekcije so bili namreč večinoma kritični do njegove igre. Ronald Koeman je takoj ugotovil, da je pred Xavijem izjemna kariera, medtem ko v Puyolu ni prepoznal talenta. Branilec je vseeno ostal v moštvu in kmalu dobil priložnost pri Louisu van Gaalu. Nato je postal kapetan in pravi simbol kluba.