Športni SOS - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Športni SOS - Arhiv
Norvežani v Vikersundu slavili rekordno zmago Norveški skakalci so bili na ekipni tekmi v poletih tako prepričljivi, da so za zmago potrebovali le sedem nastopov.
Nič kaj spodbudno: Le ena zmaga Slovenije na ekipnih tekmah Ekipna tekma alpskih smučarjev obstaja dobro desetletje, v tem času slovenski smučarji niso bili preveč uspešni, saj so se v 11 nastopih veselili ene same zmage.
Vstopnica za finale? Gisinu ni bilo dovolj niti 122 točk. Na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Äreju bo nastopilo šest Slovencev, pravico do nastopa pa je izpolnila tudi Tina Robnik, ki je zaradi poškodbe sicer končala sezono.
Federer zna unovčiti zgodnje izpade favoritov Roger Federer na grand slamih nima najboljše medsebojne statistike proti Rafaelu Nadalu in Novaku Đokoviću, a ta statistika se precej spremeni, če upoštevamo dodatno merilo.
Hirscher in Kristoffersen najbolj dominanten par Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen sta na kar 23 tekmah svetovnega pokala hkrati osvojila prvi dve mesti, kar je največ med vsemi pari v zgodovini alpskega smučanja.
Kranjec prvi Slovenec po 22 letih v elitni sedmerici V zadnjih letih se z besedo doping največ povezuje Rusijo, zato ni presenetljivo, da so prav športniki iz te države zaradi dopinga na zimskih olimpijskih igrah izgubili največ medalj.
Fakovi medalji: S slovaško pomočjo do celotnega seznama Jakov Fak se je iz Pjongčanga vrnil s svojo drugo olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil za drugo državo. Na portalu Športni SOS smo nekaj ur po njegovem uspehu sestavili seznam športnikov
Največji padec medalj? Rusija, za njo pa Slovenija. Slovenski deskar na snegu Žan Košir ima odličen olimpijski izkupiček, saj je v samo štirih nastopih osvojil kar tri medalje.
Največ vrhunskih izidov na OI ima Tina Maze Tudi statistika potrjuje, da je raven slovenskih dosežkov v Pjongčangu precej pod ravnjo tistih iz Sočija. Na portalu Športni SOS po koncu olimpijskih iger še vedno odgovarjamo o olimpijskih igrah.
Med plejado bratov in sester tudi dva slovenska para Na teh igrah v Južni Koreji nastopa kar 46 kombinacij bratov in sester, z dvema od teh se ponaša tudi slovenska olimpijska delegacija.
Romuni na naslednjo medaljo čakajo že pol stoletja Športniki Liechtensteina so na letošnjih olimpijskih igrah osvojili prvo medaljo na zimskih igrah po 30 letih.
Statistika potrjuje: Ledecka največje presenečenje v zgodovini OI Ena največjih zgodb tokratnih olimpijskih iger je brez dvoma Ester Ledecka, ki je presenetljivo osvojila zlato v superveleslalomu.
Žanu Kranjcu lesena medalja številka 9 Žan Kranjec je po Bojanu Križaju in Mateji Svet postal tretji slovenski veleslalomist, ki je na olimpijskih igrah osvojil nehvaležno četrto mesto.
Hasu edini po letu 1936 z medaljama v dveh športih na istih igrah Ester Ledecka je s senzacionalno zmago na olimpijskem superveleslalomu dobila priložnost, da se prihodnji teden vpiše v zgodovino.
Mikaela Shiffrin brez petega zaporednega zlata Vse je enkrat prvič, kar je v Pjongčangu dobro občutila Mikaela Shiffrin. Najprej je osvojila prvo zlato medaljo v veleslalomu na velikih tekmovanjih, nato pa sploh prvič občutila poraz v slalomih.
Fak med peščico, ki je osvajala medalje za dve državi Jakov Fak je v četrtek postal eden redkih športnikov, ki je olimpijsko medaljo osvojil za dve različni državi.
Zlata olimpijska medalja vredna 20.000 evrov Slovenski športniki bodo na olimpijskih igrah za zlato medaljo prejeli 20.000 evrov, njihovi ameriški kolegi bodo za isti uspeh nagrajeni s približno 30.000 evri.
Največja razlika med 1. in 10. mestom? Več kot 150 točk! Edino žensko skakalno tekmo na olimpijskih igrah v Pjongčangu so zaznamovale ogromne razlike, ki so bile blizu rekorda.
Še ni slovenske medalje? Brez panike! Najboljša slovenska uvrstitev po prvih treh tekmovalnih dneh olimpijskih iger v Pjongčangu je sedmo mesto Nike Križnar.
Marit Björgen vse bliže zbirki Björndalena Čeprav Marit Björgen ni ubranila zlate medalje v skiatlonu, je ena od junakinj uvodnega dneva olimpijskih iger.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor