Športni SOS - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Športni SOS - Arhiv
Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.
Golfisti svoj prvenec najtežje dočakajo na Opnu Open je najstarejši major in edini, ki ni odigran v Združenih državah Amerike.
Kdo najbolje cveti pomladi? Vijolice, vijolice in vijolice! Nogometaši Maribora slovijo kot ekipa, ki praviloma v drugem delu sezone blesti, saj osvaja ogromno točk. Na portalu Športni SOS nadaljujemo zgodbo
Olimpija na poti največjega spomladanskega padca Izjemno slab spomladanski začetek nogometašev Olimpije je že terjal dve zamenjavi na trenerskem mestu. Le ena točka na šestih tekmah priča o zgodovinsko slabem nadaljevanju prvenstva.
Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
Burgič v eni sezoni Prve lige zadel največ 11-metrovk Miran Burgič je v letošnji sezoni izkoristil sedem enajstmetrovk, kar je največ v eni sezoni celotne zgodovine Prve lige.
Slovenski skakalci imajo največ zmag prav v Planici Planica je vedno pomenila mitski element za slovenske smučarske skoke, zato ni čudno, da je to tudi prizorišče največjega števila slovenskih zmag.
Ilka Štuhec lahko s trojčkom ponovi Vonnovo in Raicha Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec lahko v precej verjetnem scenariju osvoji kar tri male kristalne globuse, a vseeno ostane brez velikega.
Novaković tretji igralec s tremi podajami Čeprav se Milivoje Novaković v torek pri odmevni zmagi Maribora nad Gorico (4:2) ni vpisal med strelce, se lahko pohvali z redko videnim dosežkom na zelenicah Prve lige.
Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
Popolni Nykänen, Prevc ima že lepo napolnjeno zbirko Matti Nykänen je skakalec z najpopolnejšo statistiko: ima zlato na olimpijskih igrah, SP-ju v nordijskih disciplinah in poletih, novoletno turnejo, veliki kristalni globus in svetovni rekord.
Naslov državnega prvaka najtežje ubranijo v Angliji Leicester bi lahko postal šele drugi angleški nogometni klub, ki bi že leto po naslovu državnega prvaka nazadoval v nižji rang tekmovanja.
Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice? Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
Finski smučarski skoki v zgodovinski krizi Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju tokrat gosti Lahti. Gostitelji nimajo velikih upov za odmevne izide v smučarskih skokih.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...