Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Prizorišča

LJUBLJANA (280.000 prebivalcev)

 

DVORANA STOŽICE
Kapaciteta:
12.500 gledalcev

 

Drugi del in izločilni boji bodo odigrani v največji slovenski dvorani v Stožicah. V ljubljanski lepotici, ki je bila odprta leta 2010 in sprejme 12.500 športnih navdušencev, je bilo lani odigrano tudi hokejsko svetovno prvenstvo divizije I. V večnamenski dvorani, kjer so bili organizirani tudi številni koncerti, domujejo trije klubi. Do zdaj so največ navijačev v Stožice zvabili igralci najbolj trofejnega slovenskega košarkarskega kluba Uniona Olimpije, ki so v prvi sezoni po otvoritvi dvorane ljubljansko lepotico v Evroligi kar nekajkrat napolnili. Svoje tekme v Stožicah igrajo tudi rokometašice Krima in odbojkarji ACH Volleyja.

 

Hala Tivoli

HALA TIVOLI
Kapaciteta:
6.000 gledalcev

 

Med dvoranami, ki bodo gostile prvenstvo, ima najbogatejšo zgodovino vsekakor legendarni Tivoli. Tekme bodo odigrane v ledeni dvorani, ki sprejme do 6.000 gledalcev. Hram slovenskega športa je bil odprt leta 1965 za svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Pet let pozneje je tu potekal zaključek svetovnega košarkarskega prvenstva, na katerem je Jugoslavija na čelu s kapetanom Ivom Daneuom in Aljošo Žorgo postala svetovni prvak. V Tivoliju so bila tudi koncerti največjih svetovnih glasbenih zvezd, številna hokejska svetovna prvenstva, evropsko prvenstvo v gimnastiki, leta 2004 pa je ljubljanska dvorana gostila zaključek do zdaj največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji, rokometnega EP-ja. V Tivoliju še naprej domuje aktualni hokejski prvak Olimpija, košarkarji Olimpije pa so v ledeni dvorani igrali tekme Evrolige do leta 2011.

 

CELJE (49.000 prebivalcev)


Zlatorog

 

DVORANA ZLATOROG
Kapaciteta:
5.200 gledalcev

 

Dvorana Zlatorog, kjer domuje najuspešnejši slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško, je bila odprta leta 2003 in je gostila evropsko rokometno prvenstvo, ki je bilo naslednje leto. Tudi tedaj je, tako kot bo na Eurobasketu, Slovenija odigrala predtekmovanje v Celju, nato pa prvenstvo končala na odličnem drugem mestu. Dvorana sprejme 5.200 športnih privržencev.

 

JESENICE (21.800 prebivalcev)


Podmežakla

 

DVORANA PODMEŽAKLA
Kapaciteta:
5.500 gledalcev

 

Predtekmovanje bo gostila tudi druga največja slovenska ledena dvorana. Za zdaj največjo težavo v jesenški Podmežakli predstavlja novozgrajena tribuna, ki nima uporabnega dovoljenja. Dvorana, ki je bila zgrajena leta 1978, je trenutno zaprta. Po obnovi pred dvema letoma zdaj sprejme 5.500 gledalcev. V Podmežakli so domovali hokejisti Acronija Jesenic, a je gorenjski športni ponos pred kratkim šel v stečaj. Počasi se zahvaljujoč jeseniškim legendam hokejski klub vrača.

 

KOPER (24,900 prebivalcev)


Bonifika

 

ŠPORTNA DVORANA BONIFIKA
Kapaciteta:
5.000 gledalcev

 

Dvorana Bonifika je del največjega koprskega športnega objekta. Dvorana bo po obnovi sprejela 5.000 gledalcev, kolikor jih tudi po standardih Fibe mora, da lahko gosti Eurobasket. Bonifika je prav tako gostila eno izmed predtekmovalnih skupin rokometnega evropskega prvenstva pred osmimi leti. V dvorani, ki trenutno sprejme 4.500 ljubiteljev športa, domujejo rokometaši koprskega Cimosa. Košarkarski klub iz Kopra, ki je do pred kratkim igral v prvi slovenski ligi, je sicer igral v manjši dvorani, ki stoji ob "večji" Bonifiki.

 

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov