Prvi cilj Novaka Đokovića in Borisa Beckerja je OP Avstralije, ki ga je Srb osvojil že štirikrat. Zmagal je tudi lani. Foto: Reuters
Prvi cilj Novaka Đokovića in Borisa Beckerja je OP Avstralije, ki ga je Srb osvojil že štirikrat. Zmagal je tudi lani. Foto: Reuters
"Nole" postal Beckerjev varovanec

Srbski športni zvezdnik in nemška ikona tenisa bosta v prihodnjih dneh začela skupno delo, ki bo temeljilo na pripravi za prvi turnir grand slam, ki se bo 13. januarja začel v Avstraliji. V strokovnem štabu drugega loparja sveta ostaja tudi Marjan Vajda, ki z Novakom sodeluje že vse od leta 2006. Vajda bo z "Noletom" v Pekingu, Madridu, Torontu in Indian Wellsu, Becker pa v Dubaju, Miamiju, Monte Carlu, Rimu, v Parizu na Roland Garrosu, Wimbledonu, Cincinnatiju, OP-ju ZDA, Šanghaju, Parizu in Londonu.

"Vesel sem, da bom sodeloval z Borisom Beckerjem, in verjamem, da mi bodo njegovo ogromno teniško znanje in izkušnje v veliko pomoč pri želji, da osvojim nove naslove na največjih tekmovanjih. Gre za odličnega človeka, sijajno osebo, ki se bo zlahka vklopila v naš tim. Z Borisom bomo dobili nov in svež pristop, v kombinaciji z dolgoletnimi izkušnjami Vajde o delu z mano in njegovi oceni vseh pomembnih segmentov igre imamo dobitno kombinacijo. Cilji za novo sezono so vezani na nove naslove na grand slamih in mastersih. To so turnirji, ki največ štejejo na ATP-turneji. Ekipa je okrepljena in obetamo si maksimalne rezultate," je povedal "Nole".

Becker do zdaj še ni deloval kot trener. Po končani karieri leta 1999 je večino časa deloval kot strokovni sodelavec medijskih hiš. Becker je v bogati karieri osvojil 49 turnirjev, osem več od svojega novega varovanca.

"Nole" postal Beckerjev varovanec