Grega Žemlja je zmagovito vstopil v leto 2013. Foto: EPA
Grega Žemlja je zmagovito vstopil v leto 2013. Foto: EPA
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene je na 86. mestu drugi najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: Reuters

26-letni Žemlja je v katarski prestolnici s 6:2, 3:6 in 6:4 porazil Italijana Fabia Fogninija. Dvoboj je trajal 110 minut, Žirovničanu je uspelo šest brejkov, medtem ko je sam štirikrat izgubil servis. Žemljo zdaj čaka zmagovalec dvoboja med Francozem Richardom Gasquetom in Čehom Janom Hernychem.

Bedene s Haasejem
23-letni Bedene pa je v prvem krogu indijskega Čenaja s 6:3 in 6:2 premagal Portugalca Joaa Souso. Bedene je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam pa ga ni izgubil. Končno razmerje točk je bilo 66:44. Ljubljančana v drugem krogu čaka Nizozemec Robin Haase, ki je v prvem krogu s 7:5, 6:3 ugnal Indijca Yukija Bhambrija.

V Čenaju nastopa tudi Blaž Kavčič, ki pa dvoboja prvega kroga proti Špancu Robertu Bautisti Agutu še ni odigral.

Tudi Srebotnikova v drugem krogu
Katarina Srebotnik
pa se je skupaj s Slovakinjo Danielo Hantuchovo uvrstila v drugi krog Brisbana. Slovensko-slovaška naveza je v prvem krogu turnirja premagala bosansko-rusko kombinacijo Mervana Jugić-Salkić/Aleksandra Panova s 6:4 in 6:4. Manj uspešna je bila Andreja Klepač, ki je skupaj z Romunko Edino Gallovits-Hall izgubila dvoboj prvega kroga v kitajskem Šendženu. Od slovensko-romunske kombinacije je bila boljša (6:4, 6:4) rusko-slovaška naveza Nina Bračikova/Janette Husarova.