Kristina Mladenovic je ustavila Marijo Šarapova in se prebila v finale turnirja v Stuttgartu. Foto: EPA
Kristina Mladenovic je ustavila Marijo Šarapova in se prebila v finale turnirja v Stuttgartu. Foto: EPA
Bedene v finalu, Thiem izločil Murrayja

Slovenec, ki nastopa za Veliko Britanijo, je s tem izenačil dosežek iz leta 2015, ko je igral v finalu turnirja v Čenaju. V prvem nizu je bil Bedene opazno uspešnejši pri servisu, unovčil je dve žogi za brejk od petih, medtem ko si Djera ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa.

V drugem nizu je bil ključen odvzem servisa za vodstvo 4:3, potem ko je Djera s forhendom žogo poslal v mrežo. V deseti igri drugega niza si je Bedene priigral tri zaključne žoge in izkoristil drugo.

V finalu bo tekmec Bedeneta, ki je v glavni žreb turnirja prišel prek kvalifikacij, prvi nosilec Lucas Pouille.

Rola uspešen na Floridi
Zelo uspešen je ta teden tudi Blaž Rola ki se je prebil v finale turnirja serije challenger v Tallahasseeju na Floridi. Njegov tekmec v boju za tretjo lovoriko na tovrstnih turnirjih bo Indijec Rankumar Ramanathan. 26-letni Ptujčan je nazadnje na turnirju challenger zmagal 2015 v Braziliji.

Thiem v Barceloni izločil Murrayja
V Barceloni je Dominic Thiem v polfinalu s 6:2, 3:6 in 6:4 izločil Andyja Murrayja in v tretjem poskusu dobil prvi medsebojni obračun. Prvič v karieri mu je uspelo premagati igralca, ki je aktualna številka ena na teniški lestvici. Avstrijec, ki je prevladoval pri servisih (41 "winnerjev"), je v odločilnem nizu po drugem brejku povedel s 4:2, nato sicer izgubil igro na svoj servis, na koncu pa mu je uspel še en brejk, pri čemer je izkoristil prvo zaključno žogo. V finalu bo Thiem igral z Rafaelom Nadalom.

Šarapova brez finala
V Stuttgartu je Kristina Mladenović v polfinalu ustavila trikratno zmagovalko turnirja Marijo Šarapovo, ki se je v sredo vrnila na teniška igrišča po več kot enoletni odsotnosti. Francoska igralka je bila po hudem boju s številnimi dolgimi izmenjavami boljša s 3:6, 7:5 in 6:4. Dvoboj je trajal več kot dve uri in pol.

"Vesela sem, da sem dobila priložnost, bila v vodstvu v drugem nizu, a nato sem popustila in dovolila tekmici, da prevzame pobudo. Če bi na začetku tedna vedela, da bom prišla tako daleč, bi bila vesela že takrat," je povedala Šarapova, ki upa, da bo posebno povabilo organizatorja (wild card) dobila tudi za Odprto prvenstvo Francije.


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 250, Budimpešta, polfinale
(540.310 evrov, pesek)

POUILLE (FRA/1) - LORENZI (ITA/6)
6:2, 7:5

BEDENE (VB) - DJERE (SRB)
6:2, 6:4


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 500, Barcelona, polfinale
(2.373.330 evrov, pesek)
THIEM (AVT/4) - MURRAY (VB/1)
6:2, 3:6, 6:4
NADAL (ŠPA/3) - ZEBALLOS (ARG)
6:3, 6:4


MEDNARODNI TURNIR WTA SERIJE PREMIER, Stuttgart, polfinale
(776.000 am. dolarjev, pesek)
MLADENOVIC (FRA) - ŠARAPOVA (RUS)
3:6, 7:5, 6:4

SIEGEMUND (NEM) - HALEP (ROM/4)
6:4, 7:5

Bedene v finalu, Thiem izločil Murrayja