Taylor Fritz se je veselil največje zmage v karieri na pesku, ki je njegova najslabša podlaga. Foto: Reuters
Taylor Fritz se je veselil največje zmage v karieri na pesku, ki je njegova najslabša podlaga. Foto: Reuters

Američan Fritz, ki je lani v finalu Indian Wellsa ugnal Rafaela Nadala za uspeh kariere, se je prvič veselil zmage nad igralcem najboljše deseterice tudi na pesku.

Cicipas je dvignil prestižni pokal v kneževini predlani in lani. Na stadionu Rainierja III. je nanizal 12 zmag zapored, tokrat pa ni imel svojega dne. Grk je naredil 18 neizsiljenih napak.
Fritz je začel sijajno. Ekspresno je povedel s 4:0. Servis je deloval brezhibno, v prvem nizu je v štirih igral na začetni udarec oddal le dve točki.

Precej bolj napet je bil drugi niz, ko je Cicipas izgubil servis v sedmi igri, a mu je nato uspelo izenačiti na 4:4. V deveti igri je Fritzu uspel ključni brejk in nato je brez izgubljene točke na svoj servis končal obračun po uri in desetih minutah.

Cicipas je lani v finalu premagal Alejandra Davidovicha Fokino, predlani pa Andreja Rubljova. Grk letos še ni ujel prave forme. Foto: Reuters
Cicipas je lani v finalu premagal Alejandra Davidovicha Fokino, predlani pa Andreja Rubljova. Grk letos še ni ujel prave forme. Foto: Reuters

"Igral sem na zelo visoki ravni. Premagal sem najboljšega igralca tega turnirja v zadnjih letih in zdaj sem res lahko samozavesten. To je dokaz, da lahko igram zelo dobro tudi na peščeni podlagi. V ključnih trenutkih sem prikazal najboljšo igro. Zavedal sem se, da moram tvegati. V dolgih izmenjavah bi se Cicipas umaknil na forhend in bi narekoval ritem," je povedal Fritz, ki je v 2. krogu ugnal veterana Stana Wawrinko.

V sobotnem polfinalu ga čaka Andrej Rubljov. Rus je izločil kvalifikanta Jana-Lennarda Struffa s 6:1 in 7:6. Nemec je v osmini finala presenetil četrtega nosilca Casperja Ruuda.

Medvedjevu se ni uspelo zbrati po četrtkovem večernem maratonu
19-letni Rune je unovčil utrujenost Medvedjeva, ki je v četrtek zvečer končal obračun proti Alexandru Zverevu po 23.00. Rus se je z Nemcem mučil več kot tri ure, rešil je tudi dve zaključni žogi v podaljšani igri odločilnega niza.

Holger Rune se je lani uvrstil v četrtfinale Rolanda Garrosa. Na pesku se Danec odlično znajde. Foto: Reuters
Holger Rune se je lani uvrstil v četrtfinale Rolanda Garrosa. Na pesku se Danec odlično znajde. Foto: Reuters

V prvem nizu je Medvedjev izgubil servis v četrti igri, priigral pa si ni nobene priložnosti za brejk. V drugem nizu je bila odločilna deveta igra. Rune je po zaostanku s 3:4 osvojil zadnje tri igre in se veselil odmevne zmage.

Medvedjev je letos osvojil že štiri turnirje (Rotterdam, Doha, Dubaj in Miami), a vsi so bili na trdi podlagi, ki je njegova najljubša. Na pesku je ta teden igral zelo dobro, a še vedno ima težave proti specialistom za to podlago.

Sinner hitro opravil z rojakom Musettijem
Rune se bo v polfinalu pomeril z Jannikom Sinnerjem, ki je s 6:2 in 6:2 odpravil rojaka Lorenza Musettija po uri in 15 minutah. Osmi igralec sveta ni niti enkrat izgubil servisa.

Musetti se je v četrtek veselil zmage kariere, ko je ugnal prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Tokrat ni bil niti blizu uspeha, štirikrat je oddal začetni udarec. Končno razmerje v točkah je bilo 60:37.

Cicipas in Medvedjev izpadla v četrtfinalu v Monte Carlu

Nadal bo izpustil tudi Barcelono
Rafael Nadal je sporočil, da ne bo nastopil na turnirju ATP serije 500 v Barceloni, ki se bo začel v ponedeljek. Španec je izpustil že masters v Monte Carlu. Še vedno si ni opomogel od poškodbe kolka, ki jo je staknil januarja med Odprtim prvenstvom Avstralije v Melbournu.

"Ne počutim se, da sem dovolj pripravljen in da lahko nadaljujem priprave za vrnitev na tekmovanja," je zapisal Nadal, trenutno 15. igralec sveta.

"Barcelona je zame poseben turnir, ker gre za moj klub in ker je igranje doma vedno edinstven občutek," obžaluje igralec, ki bo 3. junija dopolnil 37 let.

Nadal upa, da bo lahko praznoval rojstni dan na Odprtem prvenstvu Francije na igriščih Rolanda Garrosa od 28. maja do 11. junija, kjer bo lovil 15. naslov.


MONTE CARLO
(6.228.225 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
SINNER (ITA/7) – MUSETTI (ITA/16)
6:2, 6:2
RUNE (DAN/6) – MEDVEDJEV (RUS/3)
6:3, 6:4
RUBLJOV (RUS/5) – STRUFF (NEM)
6:1, 7:6 (5)
FRITZ (ZDA/8) – CICIPAS (GRČ/2)
6:2, 6:4