Borna Čorić med treningom na Višnjiku v Zadru. Foto: Reuters
Borna Čorić med treningom na Višnjiku v Zadru. Foto: Reuters

Francozi bodo v Lillu na trdi podlagi gostili Špance, Hrvati pa v Zadru na pesku Američane. Tako Španija kot ZDA bosta nastopili v oslabljenih postavah. Pri Špancih zaradi poškodbe ne bo Rafaela Nadala, tik pred zdajci pa je nastop iz enakega razloga odpovedal prvi igralec Američanov Jack Sock.

Francija bo nastopila z Lucasom Pouillejem, Richardom Gasquetom, Benoitem Paireom, Julienom Benneteaujem in Nicolasom Mahutom. Barve Španije bodo zastopali Pablo Carreno Busta, Marcel Granollers, Roberto Bautista-Agut, Albert Ramos Vinolas in Feliciano Lopez. V medsebojnih dvobojih Španija vodi s 6:2. Vodja domače ekipe Yannick Noah, ki bo po sezoni kapetansko vlogo predal Amelie Mauresmo, je dvoboj, podobno kot njegov španski kolega Sergi Bruguera, opisal kratko in nazorno: "Težko in izenačeno."

Tamara Zidanšek je izpadla v osmini finala turnirja WTA v Hirošimi. S 6:3, 7.6 jo je izločila Poljakinja Magda Linette.

Hrvati bodo igrali v najmočnejši postavi na čelu z Marinom Čilićem in Borno Čorićem ter z dvema od najboljših igralcev dvojic na svetu, Matejem Pavićem in Ivanom Dodigom. "Mislim, da smo po odpovedi Socka še precej bolj izraziti favoriti. On je bil zame ključni igralec tako med posamezniki kot dvojicami. Po mojem mnenju smo zdaj še 20 do 30 odstotkov bližje uvrstitvi v finale," je optimist kapetan Željko Krajan.
Ameriški kapetan Jim Courier bo imel na razpolago Steva Johnsona, Francesa Tiafoa, Sama Querreyja, Ryana Harrisona in Mika Bryana.

Lille (trda podlaga, dvorana):
FRANCIJA - ŠPANIJA
Paire - Carreno Busta petek
Pouille - Bautista Agut petek
Benneteau/Mahut - Granollers/F. Lopez sobota
Pouille - Carreno Busta nedelja
Paire - Bautista Agut nedelja


Zadar (pesek):
HRVAŠKA - ZDA
Ćorić - Johnson petek
Čilić - Tiafoe petek
Dodig/Pavić - M. Bryan/Harrison sobota
Čilić - Johnson nedelja
Ćorić - Tiafoe nedelja