Novak Đoković še nikoli ni igral v finalu Rolanda Garrosa. Foto: Reuters
Novak Đoković še nikoli ni igral v finalu Rolanda Garrosa. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal v Parizu praktično ni pokazal niti ene slabosti. Na stavnicah je seveda velik favorit. Količnik na njegovo zmago v Parizu je le 1,30. Zmaga Đokovića je "vredna" 5, Federerja pa 8. Foto: Reuters

Đoković bi lahko v nedeljo postal tretji igralec v zgodovini, ki bi naenkrat imel v lasti vse štiri lovorike za grand slam. Temu dosežku je bil v letih 2006 in 2007 blizu Rogher Federer, a ga je v Parizu obakrat zaustavil Rafael Nadal. Po prikazanem je podoben scenarij pričakovati tudi letos.

Srb na grand slamu nazadnje izgubil pred več kot letom
Đoković v letošnji peščeni sezoni ni v taki formi kot lani. To je vidno tudi v Parizu. V osmini finala se je proti Italijanu Andreii Seppiju vrnil po zaostanku 0:2, še večjo srečo pa je imel v četrtfinalu, kjer je Jo-Wilfried Tsonga zapravil štiri zaključne žoge. Prvi ovira do t. i. "Djoker slama" je Roger Federer, ki je lani Đokovića zaustavil prav v polfinalu Roland Garrosa in prekinil njegov niz neporaženosti številki 43. Kdo bi si mislil, da bo to zadnji poraz Srba na turnirju za grand slam. Obdobje, ki traja več kot eno leto. Federer je izgubil pet od zadnjih šestih medsebojnih obračunov, najbolj boleč pa je bil zagotovo tisti v New Yorku, ko je Nole čudežno rešil zaključno žogo.

Rafa do polfinala le enkrat izgubil servis
V prvem polfinalu se bosta pomerila Rafael Nadal in David Ferrer. Nadal v medesbojnih dvobojih vodi 15:4, pri čemer je dobil 11 od zadnjih 12 obračunov. Kralj Pariza je tudi letos v izjemni formi. Do četrtfinala je izgubil le 19 iger, kar je najmanj do zdaj na turnirjih za grand slam. V četrtfinalu je imel malce več dela z Nicolasom Almagrom, a tudi v tem dvoboj ni oddal niti niza. Nadal je dve od šestih lovorik v Parizu osvojil brez izgubljenega niza (2008, 2010). N a letošnjem Rolandu Garrosu je izgubil le eno od 61 iger na svoj servis. Lahko Rafa izgubi letošnji Pariz. Nekdanja številka ena na svetu Jim Courier pravi: "Ne. Nadala lahko zaustavi samo poškodba."

Polfinale, petek:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FEDERER (ŠVI/3)


NADAL (ŠPA/2) - FERRER (ŠPA/6)