Novak Đoković v zadnjih dveh obračunih ni prikazal najboljše igre, a vseeno ostaja favorit za naslov. Zaključni turnir je dobil že v zadnjih treh sezonah. Foto: Reuters
Novak Đoković v zadnjih dveh obračunih ni prikazal najboljše igre, a vseeno ostaja favorit za naslov. Zaključni turnir je dobil že v zadnjih treh sezonah. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je dobil vse tri dvoboje v skupini Stana Smitha. Foto: Reuters
Federer v Londonu ostaja neporažen

34-letni Baselčan je v prvem nizu povedel s 3:1, a je takoj zatem izgubil servis, nato pa je Nišikori prišel do brejka še v sedmi igri. Federer se je zbral v ključnih trenutkih, v osmi igri je izenačil na 4:4 in v 12. igri prišel do odločilnega odvzema servisa.

V drugem nizu je 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam povedel s 4:1, nato pa popolnoma popustil. Nišikori je zaigral precej bolje, nanizal je kar pet iger zapored in izenačil na 1:1 v nizih.

Tudi v odločilnem nizu je bolje začel Federer. Znova je zapravil vodstvo s 4:1, saj je Japoncu uspelo izenačiti na 4:4. V deseti igri se je Švicar zbral in končal obračun po dveh urah in desetih minutah, potem ko je Nišikori naredil dvojno napako, slabo pa je zadel tudi forhend.
Federer se poteguje za sedmo zmago na zaključnih turnirjih sezone, kjer je zbral že 62 zmag in 10 porazov. V sobotnem polfinalu se bo srečal z rojakom Stanom Wawrinko ali z Britancem Andyjem Murrayjem.

Berdycha pokopalo 31 neizsiljenih napak
V večernem obračunu si je Đoković zagotovil drugo mesto v skupini. Berdychu je odvzel servis že v drugi igri, vendar je Čeh hitro izenačil na 2:2. Odločilni brejk je prvemu igralcu sveta uspel v osmi igri.
Tudi drugi niz se je začel podobno, po vodstvu "Noleta" z 2:0 je Berdych nanizal tri igre zapored. Odločilna je bila enajsta igra, ko je Čeh znova popustil na svoj servis in Srb se je veselil zmage po uri in pol. V soboto bo na sporedu zelo zanimiv polfinale proti Nadalu, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini Ilieja Nasaseja.
Prvi igralec sveta ni blestel, serviral ni niti enega asa, a je bil zelo zanesljiv (le 16 neizsiljenih napak). Berdych je zadel deset asov in 26 "winnerjev", a naredil tudi 31 neizsiljenih napak.

Skupina Stana Smitha, 3. krog:
FEDERER (ŠVI/3) - NIŠIKORI (JAP/8)
7:5, 4:6, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BERDYCH (ČEŠ/6)
6:3, 7:5

Lestvica:                         
FEDERER            3  3 0  6:1  3 
ĐOKOVIĆ            3  2 1  4:2  2 
--------------------------------- 
NIŠIKORI           3  1 2  3:5  1 
BERDYCH            3  0 3  1:6  0 



Skupina Ilieja Nastaseja, 3. krog

Petek ob 15.00:
NADAL (ŠPA/5) - FERRER (ŠPA/7)

Ob 21.00:
MURRAY (VB/2) - WAWRINKA (ŠVI/4)

Lestvica:                        
NADAL              2  2 0  4:0  2
WAWRINKA           2  1 1  2:2  1
MURRAY             2  1 1  2:2  1
FERRER             2  0 2  0:4  0

Federer v Londonu ostaja neporažen