Novak Đoković, ki je pred kratkim postal oče, je v sijajni formi v dvoranah. V Parizu je osvojil turnir brez izgubljenega niza. Foto: EPA
Novak Đoković, ki je pred kratkim postal oče, je v sijajni formi v dvoranah. V Parizu je osvojil turnir brez izgubljenega niza. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je ujel pravo formo v zaključku sezone. Pred domačimi gledalci bo še posebej motiviran. Foto: EPA

V skupini A bodo ob branilcu naslova in številki ena svetovnega tenisa Srbu Novaku Đokoviću še Švicar Stan Wawrinka, Čeh Tomaš Berdych in zmagovalec zadnjega turnirja za grand slam Hrvat Marin Čilić.

V skupini B se bodo merili Švicar Roger Federer, britanski adut Andy Murray ter oba novinca na tem tekmovanju, Kanadčan Miloš Raonić in Japonec Kei Nišikori.

Po zmagi v Parizu, kjer je dosegel 600. zmago na turnirjih ATP, ima "Nole" 1310 točk naskoka pred Federerjem, na zaključnem turnirju v Londonu pa je za zmagovalca na voljo 1500 točk.

Teoretično Federer torej še lahko prehiti Đokovića, praktično pa skoraj nemogoče, saj je Srb zmagal na zadnjih dveh zaključnih turnirjih sezone v dvorani O2 v Londonu. V obeh primerih ni izgubil dvoboja. V dvoranah je neporažen že 27 tekem.

Nadala uspešno operirali
Rafael Nadal, ki je imel zadnje čase precej zdravstvenih težav zaradi vnetega slepiča, zaradi česar je prejšnji teden tudi predčasno končal sezono, je danes uspešno prestal operacijo. Iz njegove ekipe so sporočili, da je poseg v Barceloni potekal brez zapletov, bolnišnico bo lahko zapustil v torek.

Nadal se je dolgo na različne načine boril s težavami, ki jih je povzročal slepič, ter prelagal operacijo. A po porazu na turnirju v Baslu, ko ga je premagal hrvaški najstnik Borna Čorić, je 28-letni Španec vendarle sklenil, da bo bolje oditi pod nož. Manjkal bo na zaključnem mastersu v Londonu, kamor se je z dosežki v sezoni sicer zanesljivo uvrstil. Na sezono 2015 se bo predvidoma začel pripravljati decembra.

LONDON
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina B, nedelja ob 15.00:
NIŠIKORI (JAP/4) - MURRAY (VB/5)

Ob 21.00:
FEDERER (ŠVI/2) - RAONIĆ (KAN/7)




Skupina A, ponedeljek ob 15.00:
WAWRINKA (ŠVI/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)

Ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ČILIĆ (HRV/8)